URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2011, 13:02

Garda de Mediu verifică starea în care se află mina de la Băiţa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce minerii au părăsit mina de la Băiţa, situaţia din subteran nu se cunoaşte cu exactitate. O echipă de comisari ai Gărzii de Mediu Bihor se deplasează marţi la faţa locului pentru a verifica starea minei. "Echipa se va întoarce în această după-amiază şi numai mâine (n.r. miercuri) vom cunoaşte detalii despre starea exactă de la Băiţa din punct de vedere al aspectelor de mediu", a declarat marţi pentru BIHOREANUL Călin Mocan, prim-comisarul Gărzii de Mediu Bihor.

Acesta a precizat însă că în acest moment nu există un pericol din punct de vedere al mediului. "Pericol din punct de vedere al mediului nu cred că există astăzi, la ora aceasta. Poate peste câteva săptămâni, şi în funcţie de vreme şi precipitaţii", a mai precizat şeful Gărzii de Mediu.

Mina de la Băiţa a rămas şi marţi fără personal, după ce luni cei 25 de angajaţi au sistat munca în urma expirării contractelor individuale de muncă. "Noi nu am abandonat mina, ci ne-au expirat contractele individuale de muncă şi nu mai suntem angajaţi acolo", a declarat marţi pentru BIHOREANUL Alexandru Iştoc, liderul sindical al minerilor. Acesta a precizat că marţi niciunul dintre mineri nu s-a deplasat la mină. "Mina este goală, în paragină, apa ar putea să se fi adunat deja în mină şi nici să nu se poată intra", a spus Iştoc.

Cei 25 de mineri de la mina Băiţa au sistat luni dimineaţă munca după ce nu le-au fost prelungite contractele individuale de muncă, lăsând mina goală. Alexandru Iştoc avertiza luni că după ce apa nu va mai fi pompată, aceasta va ajunge la motoare şi pompe şi va inunda mina, ieşind chiar la suprafaţă în oraşul Nucet. Pe de altă parte, autorităţile contrazic această posibilitate. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Bihor, deocamdată nu există riscul ca apa să iasă la suprafaţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON