URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2011, 18:56

Elan Schwartzenberg povesteşte cum se desfăşoară vânătoarea de la Balc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un interviu acordat la postul de ştiri Antena 3, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care participă şi în acest an la vânătoarea de la Balc, a dezvăluit vineri seară că, la fel ca anul trecut, în 2011, participă la vânătoarea de la Balc 30 de vânători, oameni de afaceri reputaţi din toată lumea.

"În seara aceasta va fi o cină festivă, unde mai povestim. Sâmbătă şi duminică va avea loc vânătoarea propriu zisă, care e compusă din socializare, împrietenire, discuţii, mese şi toate tradiţiile vânătoreşti. E o lecţie de politică externă şi de economie care poate fi predată la Balc, sub bagheta lui Ţiriac, care cred că reuşeşte să îmbine utilul cu plăcutul", a spus omul de afaceri.

Întrebat desăpre câţi mistreţi vor fi împuşcaţi anul acesta, Elan Schwartzenberg a opinat că un vânător împuşcă circa 3-4 mistreţi. "Având în vedere că suntem 30 de vânători, probabil că între 250-300 de mistreţi după două zile de vânătoare", a zis el.

Braconier, pericol public

În acelaşi interviu, Schwartzenberg a făcut referire şi la faptul că trei bihoreni au fost prinşi marţi de poliţiştii din localitatea Balc după ce au împuşcat un porc mistreţ în valoare de aproximativ 600 euro pe domeniul privat de vânătoare deţinut de Asociaţia Wild Boar, controlată de Ion Ţiriac.

El a spus că unul dintre braconieri, care era recidivist şi fusese condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, a fost surprins chiar în curtea unui localnic, după ce şi-a confecţionat de unul singur arma artizanală pe care a folosit-o. "Sunt foarte curios de ce va face justiţia cu acest om. Este un om care a produs o armă ilegală, un mecanism care trage gloanţe, şi a şi folosit-o. Deşi a fost prins în flagrant cu poliţia, e anchetat în libertate. Mie mi se pare extrem de grav acest lucru", a spus omul de afaceri.

Într-o altă intervenţie în direct făcută vineri seara la acelaşi post de televiziune, Elan Schwartzenberg a declarat că invitaţii lui Ion Ţiriac se adună an de an la Balc pentru a discuta despre afaceri, dar că vânătoarea are ca scop şi prezentarea frumuseţilor ţării oamenilor de afaceri străini. Fostul soţ al Mihaelei Rădulescu a mai confirmat faptul că Gheorghe Zamfir este artistul care le va cânta invitaţilor lui Ţiriac, dar susţine şi că vânătoarea îi ajută financiar pe locuitorii zonei, iar carnea vânată "ajunge la orfelinate şi aziluri de bătrâni".  

Lista participanţilor 

Anul trecut, pe domeniul de la Balc au fost împuşcaţi 160 de mistreţi.

La vânătoare au participat George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager bancar, preşedinte al UniCredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul companiei auto cu acelaşi nume, Klaus Mangold, preşedintele Daimler Chrysler, Franz Rauch, renumit producător de sucuri naturale, Siegfried Wolf, preşedintele companiei de componente auto Magna Europa, Rudolf Streicher, membru în mai multe guverne ale Austriei, Wolfgang Bernhardt, fost manager al Daimler Chrysler şi Volkswagen, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jose Merino Himenez, bancher spaniol, Gerhard Randa, fost preşedinte al Bank Austria Creditanstalt, banca naţională a Austriei, Peter Rau, membru în conducerea comapaniei germane Definiens, fost expert financiar la Philip Morris şi Porsche, fost membru în conducerea concernului Mercedes, Àrpàd Sàrkàny, patronul firmei de vânătoare Abies Hunting, Volker Schmid, manager austriac din lumea publicităţii sportive, Tonniens Clemens, producător de carne şi proprietar al clubului de fotbal Schalke 04, Twer Walterpeter, editor al mai multor reviste de vânătoare, Elan Schwartzenberg, om de afaceri din domeniul imobiliar, Mihai Tufan, om de afaceri din industria energetică, Dragoş Dobrescu, om de afaceri din domeniul imobiliar, Sandu Georgescu, om de afaceri din domeniul imobiliar, Tinu Sebeşanu, reprezentant local al lanţului hotelier internaţional Wyndham, Dragoş Grigoriu, manager Aegis Media România, fost proprietar al Tempo Media, Codruţ Marta, director de cabinet al preşedintelui ANAF, Florin Ţica, consilier general de Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
La vanatoare de Elani
Oare ce ar zice intervievatul de o vanatoare de Elani?
Postat 23 Ianuarie 2011, 16:21 de Elan swarzneger
Sfidarea saraciei.
Vanatoarea de la Balc, grandomania ca forma de sfidare a prostimii infometate din Romania.
Postat 22 Ianuarie 2011, 12:47 de safe
minte de elan
Interviu banal de doare.Nu pe Elan ci pe cel care il citeste.In cercurile acestor plutocrati, atmosfera e si ea de o banalitate stralucioare. Ca un gipan de prostan. Decat sa fii cu ei, mai bine stai intr-o garsoniera, mananci morcovi in apa si citesti Camus..
Postat 22 Ianuarie 2011, 11:19 de Nicolae R Daramus
Pentru alti porci
Io cred ca tzaranu care si-o facut pusca din aia ilegala, adica ieftina, nu ca scumpeturile lui hotzu asta si ale hotzilor celorlalti, si-o facut-o ca s-o foloseasca un pic mai tarziu pe alti porci, care vin cu avionu sau cu elicopteru la Balc. D-aia l-or si lasat liber, ca ar fi pacat sa nu o foloseasca si pe cine merite...
Postat 21 Ianuarie 2011, 23:41 de Gigi
tanar si nelinistit!
o persoana in UMBRA lui ION TIRIAC in rest o nulitatate SOCIALA :))
Postat 21 Ianuarie 2011, 21:14 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON