URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2010, 17:09

Directorul Maternităţii şi-a început interimatul cu... un concediu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reforma din sistemul sanitar anunţată de primarul Ilie Bolojan începe cu o pauză. Directorul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, Gavrilă Grebenişan, numit în funcţie începând cu 1 iulie, nu a dorit să se pronunţe, luni, cu privire la demisia directorului economic, Monica Hercuţ, motivând că se află în concediu. „Am plecat în concediu, sunt pe autostradă în Croaţia", a spus Grebenişan, contactat telefonic de BIHOREANUL.

Primarul Ilie Bolojan a recunoscut faptul că noul director a intrat în vacanţă pentru două săptămâni la nici o lună de la instalare. „Aceasta a fost înţelegerea pe care am făcut-o încă înainte de numire, atât cu domnul Grebenişan, cât şi cu managerul de la Spitalul Municipal (n.r. Ovidiu Laurean Pop). Oamenii aveau concediul programat, biletele cumpărate, ce era să fac? Important este să îşi facă treaba când se întorc la muncă", a spus primarul.

Având în vedere că Grebenişan ocupă această funcţie doar ca director interimar pentru o perioadă de două luni, până la organizarea concursului pe post, este greu de crezut că munca lui va apuca să dea prea multe roade.

Inginer, şef la Maternitate

Mai mult, deşi numirea lui Grebenişan, de profesie inginer mecanic, ca director la Maternitate încalcă prevederile Legii 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, fiindcă acesta nu are cursuri de management sanitar, primarul spune că este perfect legală. „Eu ştiu că domnul Grebenişan poate ocupa această funcţie. Cine nu crede, nu are decât să conteste", a spus primarul.
Legea 95 prevede la articolul 178 că managerul „trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior şi al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii Publice".

Grebenişan, cadru didactic la Universitate şi director al RAR Bihor în perioada 2005-2007, nu a avut nicio tangenţă cu medicina. Iniţial membru PNL, directorul a trecut la Partidul Liberal Democrat creat de Teodor Stolojan, iar apoi la PDL, partid din care a fost exclus deoarece în 2008, după ce a fost ales consilier judeţean, nu a acceptat să doneze 200 de milioane de lei vechi organizaţiei judeţene. În 2010, Grebenişan a încercat să se reînscrie în PNL dar cererea sa a fost respinsă pe motiv de traseism politic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Prostie la primarie
Traiasca inginerii romani!!!! Nu conteaza ca e teatru, filarmonica, maternitate etc...toate in Oradea sunt conduse de ingineri.Inginer la muzica simfonica,inginer la teatru,iar acum si la maternitate.Inginer sa fii -noroc sa ai .Si daca mai esti si PNList- ti-a pus dumnezeu mana in cap.Sau e mana lui Bolojan?Jalnic , domnule Bolojan!!!de Carp nici nu vreau sa ma pronunt.Doi tacaniti circula prin Oradea,doi mari prieteni:Carp si Vulcu!Unul uneste spitalele iar altul vrea sa uneasca institutiile de cultura !!1Ca sa domneasca ei peste tot.Insetatii de putere!!!Mi-e scarba !!!Bolojane, nu mai crede nimeni in tine.Te-ai inconjurat numai de lichele.Nu mai pupi tu voturi!!!
Postat 27 Iulie 2010, 23:04 de sara
inexistenti
o sa mai aduca un tinichigiu si un electrician auto si o sa rezolve toate lauzele
Postat 27 Iulie 2010, 10:20 de luky
brbbgbg@yahoo.com
ce fatzau are acest grebenisan... asta transpira foame. traseist de la pdl la liberali si invers si daca e cazul, iar stanga imprejur.
Postat 27 Iulie 2010, 03:19 de foamea pe el
sula cu prefectura
pai da! ce are sula cu prefectura? probabil in viziunea anvargardista a lu\\' fratele bolo...are ! Daca omu ii manivelist ii trebuie si opusul, nu?
Postat 26 Iulie 2010, 21:30 de doctor
Bolojan-Grebenistean
Daca priviti cu atentie fotografia cu Grebenistean de mai sus observati lesne ca e facuta la un miting PD.Acest ins a fost mai intai in PNL, de unde a plecat la PLD-ul lui Stolojan,fiind chiar presedintele PLD Bihor.Dupa absorbtia PLD de catre PD a fost intr-o pozitie eligibila pe lista PD pt consilieri judeteni dar a fost dat afara de dl.Seremi pt ca a refuzat sa-si achite contributia financiara la campania electorala a PD(lucru care se practica dealtfel la toate partidele)La inceputul acestei veri,cand batea vant de ciolan odata cu descentralizarea spitalelor catre puterea locala PNL,individul a incercat sa revina in PNL,dar Biroul judetean nu i-a validat adeziunea in ciuda pozitiei pro-grebenistean a lui Bolojan,care il viza de pe atunci in functia de manager al Maternitatii.Ce face azi Bolojan,punand in functii numai oameni anti-PNL, n-ar fi o problema daca in PNL n-ar exista oameni competenti, sau daca cei numiti ar fi intr-adevar oameni potriviti si competenti,dar rad si curcile de numirile facute de Bolojan.
Postat 26 Iulie 2010, 20:38 de horia
MOTIV
Alo, nu mai dati in injiner! Omu era obisnuit sa se uite in carburatoare, dar sa stea zi de zi cu ochii-n pasarici, a fost prea mult pt el, deci, a plecat la mare...Vorba aia, sa mai vada si el fete de oameni...
Postat 26 Iulie 2010, 20:24 de UTERANU
Carp
Carp,Carp,Carp,Carp..........Poate peste 25-30 ani maternitatea va purta numele tau,al lui Bolojan si-a lui grebenistean.Cum ar suna peste 25 ani urmatoarea stire:la Spitalul Carp-Bolojan-Grebenistean din Oradea s-a efectuat prima operatie pe un fat in uter..Suna frumos nu-i asa!Continua-ti opera!Bolojan te sustine,PNL-ul de asemenea.
Postat 26 Iulie 2010, 20:04 de Dr olachus
de la RAR, la ...maternitate
Rusine sa-ti fie bolojane! L-ai aduc si pe grebenisan asta la un os de ros, ca nu va mai satura Dumnezeu... grebenisan a muncit deja prea mult la maternitate, s-a spetit si acum isi ia concediul...
Postat 26 Iulie 2010, 17:32 de oradea
Rusine!
Ar trebui sa ne rasculam toti angajatii maternitatii si sa iesim in strada in fata Primariei. RUSINE !! E prea de tot ce se intampla in orasul asta! Poate avem noroc totusi si dl. nou director ramane acolo in Croatia, director la vreun hotel.
Postat 26 Iulie 2010, 17:18 de Doctorul H.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON