URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2012, 16:46

Electrocentrale porneşte începând de vineri încălzirea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET este pregătit să pornească începând de vineri termoficarea oraşului. "Având în vedere că au avut loc deja două nopţi consecutive cu temperatura medie sub 10 grade Celsius am făcut pregătirile pentru pornirea încălzirii. Dacă şi la noapte temperatura va fi la fel de scăzută, şi având în vedere frigul de peste zi, aşa se pare că se va întâmpla, în cursul zilei de vineri vom da drumul la încălzire", a declarat Daniel Ţigan, directorul de termoficare al Electrocentrale.

Daniel Ţigan a spus că pornirea termoficării va pune capăt valului de solicitări venite din partea orădenilor care se plâng că tremură de frig în case. "În ultima săptămână am primit foarte multe telefoane din partea orădenilor care cereau pornirea încălzirii. După îndeplinirea cele trei nopţi consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius noi vom începe de mâine furnizarea agentului termic lucru", a mai spus Ţigan.

Directorul a precizat că odată pornite caloriferele temperatura din apartamentele orădenilor va creşte treptat urmând să ajungă la un nivel acceptabil de confort în circa 24 de ore.

Ţigan a mai spus că orădenii care nu doresc să pornească încălzirea pentru a face economii la factura de întreţinere au posibilitatea să oprească furnizarea agentului termic din ventilul amplasat la limita de proprietate.

Conducerea Electrocentrale a făcut joi un apel către consumatori să îşi achite datoriile. "Atragem atenţia abonaţilor noştri care înregistrează debite restante către noi, că se expun riscului de a rămâne fără prestaţiile noastre, în cazul în care nu vor ajunge cu plăţile la zi", se menţionează în comunicat.

În iarna anului 2011, sezonul de termoficare a debutat pe 11 octombrie. Electrocentrale a ţinut la acea dată mai multe asociaţii de proprietari în frig până la asumarea unor grafice de plată eşalonată a debitelor înregistrate la plata facturii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Huuuo, hotilor! Muriti!
"Conducerea Electrocentrale a făcut joi un apel către consumatori să îşi achite datoriile." Ba o sa fim si mai multi datornici la 235 lei/Gcal (253 lei este pretul gigacaloriei nesubventionat, adica cu doar 18 lei mai mult decat platesc fraierii de oradeni!). Numai pretul acesta astronomic poate sugera ca furnizati caldura, ca practic am inghetat in apartamente in iarna care-a trecut. Si nimic nu sugereaza ca acum va fi altfel. Hotilor!
Postat 26 Octombrie 2012, 07:42 de Mircea
minim pe economie?!
avem salarii ca si in europa de est .....cu preturi din europa de west :D
Postat 26 Octombrie 2012, 00:38 de br0
Docttorre
Electrocentrale măsoară temperatura noaptea in Grecia sau Romania, demult au fost 3 nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade, au ordin sa nu dea drumul la căldura din cauza facturilor care fiind scadente după alegeri nu mai afectează cetățeanul turmentat, ani trecuți au dat drumul la căldura numai ca sa poată factura, acuma ei stau pe un munte de restante la furnizori si nu-i mănâncă in cur sa factureze la consumatori, al naibii de corecți au devenit in an electoral(na ca m-au enervat)
Postat 25 Octombrie 2012, 23:29 de Ovidiu
Gaze de sist
...Buna treba ,dar pe cind un reportaj ,cu cei care primesc ajutorul de la primarie ,si stau cu geamul deschis ,= cauza caldura prea mare produce ameteala . Si uite cum ghiolbanul bun platnic ,plateste caldura integral si altul plateste partial ,,,sau inspectori lui peste prajit ,nu au reusit sa gasasca pe cei ce fraudeaza sistemul ,,, sau trebuie sa ne schimbam numele de cod in Felix , sau Margareta ,ca deh prieteni stiu de ce ,,,,,sta in chirie ,samsar de masini ,masa in piata si ia ajutor de caldura integral ??? Bolojane nu faci un pustiu de bine si-mi dai mie jumatate din acordeoanele incaperilor din aprtament !!! ,ca la trei bulioane cam cit mi-ar reveni per luna imi merita , ca eu am atitia elementi ci ai tu tatie in bucatarie , si platesc apropiat tie ; caci caldura ?/ (am inteles la loc cu verdeata )si nu e izolat termic la fel ca al tau ....sau in zona Sovata o fi alt tip de contorizare ???? explicatitii ceva , sau matale vi cu lemnele -n spate de la Alejd . ... Stiu caci uni au preturi preferentiale ,asta dece primare ,sau doctore ,ah scuzati-ma ati facut scoala in Franta cu traducator ! Sau ma vei ameti cu ideia ca gazul va fi mai ieftin ,dar fostul diretor de la ga
Postat 25 Octombrie 2012, 21:46 de pasularul
Pfh...
In sfarsit??? Fereasca-ne Dumnezeu... :(
Postat 25 Octombrie 2012, 20:59 de az
!!!!!!!!!!!!!!!!
IN SFARSIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 25 Octombrie 2012, 17:45 de otto
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON