URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2010, 14:08

Alte două TIR-uri cu ajutoare au plecat spre Suceava

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel de-al doilea transport de ajutoare către sinistraţii din Suceava trimis de Prefectura Bihor a plecat vineri din Oradea.

Transportul cuprinde două TIR-uri încărcate cu produse alimentare neperisabile, obiecte de uz casnic, îmbrăcăminte şi mobilier. Sacii cu ajutoare au fost încărcaţi în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, dar şi la supermarketul Carrefour unde au fost strânse ajutoare prin Crucea Roşie Bihor.

"Obiectele cântăresc aproximativ 10 tone, acestea fiind adunate în unităţile ISU din judeţ şi la Carrefour. Ele vor ajunge la depozitul central din Suceava, de unde vor fi distribuite mai departe comunelor inundate", a declarat Adrian Venig, consilier în cadrul Compartimentului Servicii Publice Deconcentrate al Prefecturii.
Transportul ajutoarelor până în Suceava este asigurat de firma Frigoexpres.

Pe de altă parte, cei peste 101 de elevi din judeţele Botoşani şi Suceava, care au petrecut zece zile în tabără la Oradea, au plecat joi spre casă extrem de mulţumiţi. În timpul vacanţei oferite de Prefectura Bihor, micuţii au fost în mici excursii în Băile Felix şi 1 Mai, dar au şi mers în drumeţii în Şuncuiuş, Bratca sau la Peştera Urşilor.

Tabăra s-a încheiat cu un spectacol de rămas bun pus la cale de copiii sinistraţi, care a avut loc la Şcoala de Arte şi Meserii Gheorghe Bariţiu, unde elevii au fost cazaţi pe perioada vacanţei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
dada
moldoveni se cred mai presus decat romania,ei cred ca is buricul romaniei,iasi?pai iasul e constrruit de jafuriile facute de moldoveni instalati la bucuresti,uiti ca toate sosele era ca in palma in moldova care aduce bani la buget sub minus pe cand la cei care aduceau grosul la buget aveau si au in continuare sosele cu gropi,imi explici si mie ce e asa fascinant la "natia" asta de moldoveni in afara de lene?sa nu imi spui de raritatiile culturale si personajele faimoase realizate in lume ca vin si eu cu argumente mai multe,in afara de lingai in general nu prea gasesti marinimie la moldoveni numai daca iti vad portofelul,cazuriile cele mai grozavesti in romania sau petrecut in moldova,capacitatea intelectuala pe cap de locuitori tot sub nivel tot moldova e, o spun statisticiile,ce facee mai mari din moldova cu capitala lor culturala in afara de a sa mandri in lume ca ei sunt fruncea cand in curtea lor misiuna plin de analfabeti?fa curat in propria curte pe urma uitate la alti si te mandresti,asa ca moldova se lauda cu doi trei intelectuali si ii ridica la rang de unicat in lume pe langa sutele de mii de inculti.
Postat 01 August 2010, 09:33 de nenea
@dada
Ai fost vreodata in Moldova? Eu am mai fost in repetate randuri si iti pot zice ca gresesti. Oameni mult mai primitori. Apoi de Iasi sa nici nu vorbim, care in continuare este centrul cultural romanesc.
Postat 31 Iulie 2010, 20:58 de @dada
dada
moldova=groapa de gunoi a romaniei,aia nu au nevoie de asemenea ajutoare,aia de bani pt. stat in carciumi au nevoie,isi fac unele partide si ong-uri reclama sa isi arate bunatatea,realitatea e alta,aia vor averi si bautura multa nu haine second-hand,vor vile cu doua etaje,vrajeala mare pe capul lor.
Postat 30 Iulie 2010, 14:36 de nenea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON