URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2011, 16:09

Adelina Coste candidează la preşedinţia femeilor din PDL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 400 de femei PDL-iste se vor întruni vineri după amiază la Filarmonica de Stat Oradea, pentru a lua parte la conferinţa de alegeri a conducerii organizaţiei de Femei a PDL.

Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 18, iar pentru principala funcţie, cea de preşedintă, s-a înscris în cursă o singură candidată, Adelina Coste, şefa Cancelariei Prefectului, care e, totodată, şi secretar general adjunct al PDL Bihor.

Funcţia de preşedintă a femeilor democrat-liberale este ocupată în prezent de dr. Marilena Crişan, fost manager la Spitalul Municipal Gavril Curteanu.

La alegerile de vineri va participa, în calitate de invitat special, şi consilierul de stat al primului ministru, Andreea Paul Vass, care va lansa la Oradea şi cartea "Forţa politică a femeilor", pe care o coordonează.

Evenimentul se va desfăşura vineri, la ora 12, la Librăria Humanitas - Mircea Eliade, făcând parte dintr-un proiect de promovare la nivel naţional a cărţii şi a mesajului de implicare a femeilor în viaţa politică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Blonda de la ........ dreapta
Ingrozita de mine, se ingrozeste pe zi ce trece - ingrozitoare intrebare: oare toate femeile din politica romaneasca musai sa fie blonde????????? Oare si madam Adelina Coste se vopseste la acelasi coafor cu Udrea, Vass, Roberta....si alte bolonde?
Postat 07 Mai 2011, 18:34 de Floricita Ingrozita
"Epoca portocalie". Ep. Asa partid, asa activiști/nomenclatura!
1. Așteptăm și finalul telenovelei (prea bine bugetata): "(Re)Alegeți-l pe Emil!". 2. "Draji" tov. de la guvernare: Si "căruța" cu promisiuni electorate neonorate contează! Tot mai mult. PS "Multe succesuri" în alegerile democratice interne de partid!
Postat 06 Mai 2011, 09:42 de stefan
niciuna
pe mine personal ce ma sperie cel mai mult este ca tot sistemul este mizerabil adica in 2012 pe oricare il vom vota sigur prin fatele anterioare au pe rol o cauzatie, deci practic nu exista un OM in sistemul actual NEPATAT, si atunci imi ramane un singur lucru de facut : NU VOI MAI VOTA, pe oricare il aleg datorita conjuncturi au incalcat legea.As dori nu stiu cum sa spun sa aleg bine dar nu am pe cine , lumea este athiata dupa putere cu orice pret, chair cu pretul de a face rau celorlati.nu este o fapta de luat in considerare oferira unui favor social cu pretul de a umili pe cei care contribuie la acest favor, simtiti balanta exista o forma sociala grava care nu respecta omul: slugaria, sanatajul financiar, etc.
Postat 06 Mai 2011, 08:31 de anca
niciuna
are NOROC pentru ca e sustinuta in GURUP de alte femei care au un ideal ca viata sociala, sincer unele aleg grupuri cu motivatie sexuala, altele grupuri cu motivatie profesionala, deci exsta si grupul celor care vor si se implica sa faca politica dar au acelasi efect trebuie sa ai caracter si sa nu te lasi manipulata, simplu in orice grup exista si oamenii ff slabi care pot distruge tot ce ai cladit, e un sistem MLM, sau caritas daca se opreste e dezastru calamitate sociala.DA specific jurnalistilor JAPITA, rusine sa va fie e un cuvant din GRUP:)) vedeti e bine sa cunosti dar sau si cazi in tentatii, eu recomnd nimanui sa se ia dupa vorbe, intalneste te cu ursul, respectal si invata sa eviti cand si cum sau daca e cazul chiar sa l UCIZI=ignori:)) in tot rau binele este ca nu ieses scandal e doar ea, pentru ca celelte nu vor sau sunt santajate, le este frica e clar ca nu e singura femeie de grup capabil, se vede la lumina zile, daca aveti curajul hai sa le privim si va garantez ca din 400 200 o pot inlocui oricand.DAR E FAPTA EI, sa raspunda pentru ea.
Postat 06 Mai 2011, 08:25 de anca
muratura
Dar ce , madam Muratura-Coste este femeie? E cea mai dezagreabila fiinta de pe șpamint. O pedelista nenorocita, o japita obosita. Mars acasa, gheonoaie!
Postat 06 Mai 2011, 08:18 de mircea matei
merite
care sunt meritele acestei doamne care detine concomitent atatea functii: sefa de birou la ghilea, secretar general, consilier local, vicepresedinte local pdl. ce calitati iesite din comun trebuia sa ai ca sa obtii politic in doi, trei ani atatea functii. ce meserie are femeia asta?
Postat 05 Mai 2011, 21:19 de femeie
nu e usor sa faci politica
sincer nu mi as nenoroci tineretea cu prostimea din POLITICA chiar nu perseverezi
Postat 05 Mai 2011, 21:16 de anca
ce sa mai spui calitatea de presa difera unii sunt ok atii superficiali dau jumatati de informatii:)
Din nou alegeri cu final cunoscut în cadrul PDL Bihor. Vineri, 6 mai, la Filarmonica de Stat din Oradea, femeile democrat-liberale își vor alege noua conducere. Evenimentul politic va reuni aproape 400 de delegate pedeliste din județ. Potrivit datelor primite de la liderul PDL Oradea, Dorin Corcheș, pentru șefia Organizației de Femei (OF) candidează numai Adelina Coste (șefa Cancelariei prefectului), care este și secretar general adjunct al filialei bihorene a PDL. De asemenea, Florica Chintovan și Florentina Pușcău își doresc funcțiile de prim-vicepreședinte, în timp ce Viorica Iovan (care s-a aflat pe lista PDL pentru Consiliul Local Oradea) candidează pentru postul de secretar general al OF. Alegerea noii conduceri a femeilor democrat-liberale din Bihor va avea loc începând cu ora 18.
Postat 05 Mai 2011, 20:46 de bihor stiri
candidatura
1. Daca e singura candidata, sigur va castiga, altfel era in pericol. 2. Dr. Crisan si-a dat demisia din functie, de aceea este calea libera pentru d-na Coste, care la alegerile anterioare a pierdut cu totata incercarea de fraudare din partea celor care o sprijineau...in sala mare a Casei de Cultura a Sindicatelor plina ochi, peste 700 de delegate ... 3. Dupa ce a pierdut la trecutele alegeri in favoarea dr. Crisan, acum se poate instala linistita in fotoliu...jocurile sunt facute !
Postat 05 Mai 2011, 18:55 de claudiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON