URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2011, 11:38

S-a terminat campania de recrutare a studenţilor şi tutorilor pentru PRACTeam

Campania PRACTeam - s-a desfăşurat în perioada 10.12.2010 - 14.01.2011, în cadrul celor trei universităţi partenere: Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea de Vest din Timişoara - Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor şi Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, cu scopul de informare a studenţilor şi a mediului de afaceri cu privire la posibilitatea de a se înscrie în grupurile ţintă ale proiectului strategic "Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri".

Ȋn cadrul Campaniei PRACTeam, studenţii şi reprezentanţii mediului de afaceri, au avut posibilitatea să îşi depună dosarul de înscriere pentru unul din următoarele grupuri ţintă: 162 (54 tutori / an x 3 parteneri): tutori de practică - angajaţi în cadrul organizaţiilor gazdă pentru practică cu care se vor încheia acorduri de practică; 1620 (180 studenţi x 3 parteneri x 3 ani de implementare a proiectului); studenţi din ciclul I - studii universitare de licenţă; 810 (90 studenţi x 3parteneri x 3 ani de implementare a proiectului); studenţi din ciclul II - studii universitare de masterat.

Ȋn această perioadă are loc evaluarea dosarelor depuse, iar rezultatele finale ale selecţiei grupurilor ţintă se vor afişa la Punctele de informare PRACTeam din fiecare Universitate parteneră.

Tutorii de practică - angajaţi în cadrul organizaţiilor gazdă pentru practică, selectaţi în cadrul proiectului PRACTeam, vor beneficia de consolidarea relaţiei cu mediul universitar - prin Acordul de parteneriat PRACTeam; un curs de instruire în vederea formării abilităţilor de tutore pentru stagiile de pregătire practică ale studenţilor - curs coordonat cu experţi în domeniu; promovarea firmei / instituţiei pe care o reprezintă prin Campaniile PRACTeam; un ghid al tutorelui de practică din cadrul organizaţiilor gazdă care oferă programe de pregătire practică studenţilor; participarea la Workshop-ul PRACTeam - schimb de bune practici între tutorii din diferite organizaţii gazdă a stagiilor de practică şi studenţii economişti; oportunitatea de a coordona, pregăti şi evalua studenţii economişti în activitatea practică; subvenţii.

Studenţii selectaţi în grupurile ţintă ale proiectului vor beneficia de: pregătire practică specializată pe domeniul de studiu; servicii specializate de orientare şi consiliere în carieră, testare aptitudinală pentru orientare în carieră; desfăşurarea activităţii de practică sub îndrumarea unor tutori specializaţi din cadrul instituţiilor / organizaţiilor de afaceri; materiale suport pentru desfăşurarea stagiilor de practică gratuite; interacţiunea on-line şi on-time: studenţi, facultate, firme, prin dispeceratul de practică - PRACTeam Center; subvenţii şi premii.

Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa www.practeam.ro sau puteţi scrie pe contact@practeam.ro

Proiectul "Practica studenţilor economişti. Parteneriat inter-regional pe piaţa muncii între universităţi şi mediul de afaceri"este cofinanţat din Fondul Social European - "Investeşte în oameni!", Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritară 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"; Domeniul major de intervenţie 2.1 "Tranziţia de la şcoală la viaţa activă", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150, Valoarea totală a proiectului: 20.941.500 lei, Perioada de implementare: 01.10.2010 - 30.09.2013, Manager de proiect - Prof. univ. dr. Anca DODESCU.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON