URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2014, 14:45

Proiectul educaţional "O carte pentru cei ce n-au" continuă, la Copăcel (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectul educaţional "O carte pentru cei ce n-au" demarat anul trecut, prin dotarea cu o bibliotecă a Şcolii cu clasele I-IV din comuna Copăcel, a bifat o a doua serie de activităţi în luna mai, cu un concurs local de creaţii plastice, prin care elevii şi-au dat drumul la imaginaţie creând lucrări cu personajele preferate din cărţile citite.

Scriitorul american Ray Bradbury spunea că "nu trebuie să arzi cărţi ca să distrugi o cultură, ajunge să faci lumea să nu le mai citească". Mânaţi de acest adevăr, Inspectoratul Şcolar Bihor, Primăria Copăcel, Fundaţia Autonom, Şcoala ''Oltea Doamna'', Liceul ''Friedrich Schiller'', Colegiul ''Traian Vuia'', Şcoala cu clasele I-IV Copăcel, Şcoala Gimnazială Chijic, părinţi şi cadre didactice au dezvoltat proiectul educaţional "O carte pentru cei ce n-au".

Acesta are ca scop principal lupta cu tehnologia actuală care ocupă prea mult din timpul elevilor, care par că nu mai găsesc stimularea necesară a interesului pentru lectură. Este o încercare de repunere în drepturi a cărţii şi a bibliotecii, se vizează descoperirea plăcerii şi relaxării prin lectură şi astfel, prin deprinderea cititului coerent, însuşirea şi îmbogăţirea vocabularului.

Proiectul îi are ca protagonişti pe copiii claselor I-IV de la Şcoala Copăcel şi Şcoala Gimnazială Chijic, dar şi pe părinţi, comunitatea locală şi pe vizitatorii bibliotecii Copăcel.

Biblioteca a fost înfiinţată prin prisma donaţiilor realizate în prima parte a acestui proiect. Partea a doua s-a desfăşurat în luna mai şi s-a concretizat prin realizarea de lucrări plastice de către elevii şcolilor implicate şi au avut ca temă principală conturarea personajelor favorite din cărţile citite de ei.

Proiectul continuă în luna iunie cu ultima activitate "Lumea minunată a cărţilor" ce va consta în vizitarea unei biblioteci, librării sau tipografii.

Citiţi pe această temă şi articolul "O carte pentru cei care n-au: Comuna Copăcel este mai bogată cu o bibliotecă! (FOTO)"

Ioana Carţiş

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON