URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2010, 15:29

Omul care nu face nimic, promovat la Minister

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu cât munceşti mai puţin, cu atât meriţi mai mult. Cam acesta pare să fi fost principiul pe baza căruia premierul Emil Boc l-a promovat pe bihoreanul Gheorghe Sârb, transformându-l din inspector guvernamental în secretar general al Ministerului Sănătăţii.

Numirea lui Sârb a fost făcută printr-o decizie a premierului, publicată miercuri, care prevede, sec, doar că aplică "principiul mobilităţii pentru domnul Gheorghe Sârb din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului în funcţia publică de secretar general al Ministerului Sănătăţii".

Gheorghe Sârb a fost consilier local, subprefect şi prefect PDSR al judeţului Bihor până în anul 2004, când a candidat din partea PSD la Parlament, obţinând un loc de deputat. După un an, Sârb a migrat la PDL, partid în care a rămas până în anul 2008, când nu a mai obţinut o nouă candidatură.

Printr-un artificiu, după alegerile parlamentare de la finele anului 2008, el s-a declarat "apolitic" şi a fost numit subprefect, pentru doar o săptămână, după care a fost inclus în categoria înalţilor funcţionari publici printr-o decizie a premierului Emil Boc.

Anul trecut, a fost numit inspector guvernamental de către acelaşi premier, care l-a pus în subordinea Secretariatului General al Guvernului, iar după o lună l-a detaşat în judeţul Neamţ, cu precizarea că va îndeplini "atribuţii specifice din competenţa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei".

Sârb n-a muncit, însă, în judeţul Neamţ nicio zi. După o lună de la prima numire, el şi-a "rezolvat" detaşarea în judeţul Bihor, unde urma să primească, în baza unei alte decizii a premierului Emil Boc, "atribuţii specifice din competenţa Ministerului Administraţiei şi Internelor".

Recent, săptămânalul BIHOREANUL a dezvăluit că, în realitate, fostul prefect PSD şi deputat PDL n-a muncit nimic în tot acest an, pentru simplul motiv că nimeni nu i-a trasat nicio sarcină de serviciu: nici conducerea Secretariatului General al Guvernului, nici Ministerul Dezvoltării şi Locuinţei, nici Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Promovarea lui Gheorghe Sârb în funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii nu a fost explicată nici de către premierul Emil Boc, nici de către ministrul Cseke Attila.

Citiţi pe această temă şi articolul "Rentier de lux"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
"Romania portocalie"
I. Nu fiti rai! Cine a avut curajul sa il faca pe prim-ministrul, in functie, din 2004 (n.a. Adrian Nastase), presedinte al PD-ului? Raspuns: Prefectul PSD de la acea vreme - Gheorghe Sârb! II. Pe cand o promovare/reabilitare, post mortem si a tovarasei Elena Ceausescu?
Postat 19 Februarie 2010, 15:37 de stefan
O noua specializare
Nu era mai bine cand se cheltuia doar suma de 4-500 lei pt salarul domnului Sarb? Acum sa vedeti cheltuieli ale bugetului pentru vreo decizie aiurea luata...
Postat 10 Februarie 2010, 22:51 de Adi Cititorul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON