URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2010, 18:05

Bolojan îi răspunde lui Matei: Mi-am plătit benzina din banii mei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, secretarul general al PDL Bihor, Mircea Matei, afirma că, din informaţiile pe care le deţine, primarul Oradiei face naveta zilnic pe banii contribuabililor şi l-a somat să spună ce s-ar fi putut face în oraş cu cei aproximativ 120 de milioane de lei vechi pe care i-a dat pe benzină de când conduce Primăria.

"Dacă se tot dă atât de cinstit, să le spună orădenilor că zilnic face naveta Oradea-Aleşd. Am calculat şi, având în vedere că sunt 21 de zile lucrătoare, în doi ani sunt 29.400 de kilometri, iar la un consum de 10 litri la suta de kilometri înseamnă 2.940 de litri de benzină, adică 11.750 lei. Cu banii aceştia ce s-ar fi putut face?", a întrebat Matei.

Contactat de BIHOREANUL, Ilie Bolojan spune că, deşi, într-adevăr, face naveta, banii pe benzină au fost plătiţi din buzunarul propriu. "Orice om care ocupă o funcţie publică, indiferent că este primar, preşedinte de Consiliu Judeţean sau prefect, are o normă de cheltuieli la care îi dă dreptul legea şi pe care nu are voie să o depăşească. Ilie Bolojan nu a depăşit niciodată această normă, pentru că am plătit din banii proprii. Dacă va trebui, o pot dovedi cu acte. Nu am cheltuit mai mult decât fostul primar Petru Filip, care domiciliază în Oradea", a afirmat Bolojan.

Bolojan nu a vrut să comenteze afirmaţiile lui Matei potrivit cărora pe timpul administraţiei democrat-liberale "oraşul se dezvolta cu adevărat, nu ca acum", ca răspuns la afirmaţiile sale de miercuri, când Bolojan spunea că prin "umflarea" organigramei, fosta conducere PDL a Primăriei a risipit bani cu care se puteau construi două poduri peste Criş.

"Modul în care s-a dezvoltat Oradea pe vremea fostei administraţiii este o apreciere a domnului Matei pe care nu vreau să o comentez. Cel mai obiectiv cred că au apreciat însă orădenii, la alegerile din 2008, cum s-a dezvoltat oraşul", a conchis Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
ha ...
Uzura autoturismului cit face?
Postat 20 Februarie 2010, 14:41 de benzinar
Alesd la rasarit
Pai nu este vorba de cine a platit carburantul, ci de faptul ca Bolojan nu este locuitor al Oradiei, uzeaza de bunuri ale orasului pentru a-si satisface deplasarile la domiciliu si ... de faptul ca, nefiind locuitor al Oradiei nu avea dreptul de a candidata la Primaria municipiului. Asadar, este vorba de fals in declaratii la depunerea candidatuirii ... asa, Bolojan a furat alegerile locale din 2008.
Postat 20 Februarie 2010, 14:39 de bolohan
de ce o ia sus Bolojan de la UDMR
Nu inteleg un lucru> Daca Bolojan e asa bun de ce nu ai loc de parcare in Oradea ce -i cu parcarile alea galbene peste tot ? De ce interlopii fac ce vor cu incoruptibilul primar ? De ce UDMR i-o trage constant si el sta ca o fufa ieftina ? Asta nu pricep, sunt mai importante voturile din CL pe care i le da Rozi sau problemele noastre ? Nu stiu cum e ca om, dar ca primar e o caricatura udemerista. Sper sa i-o traga lui Rozi in numele oradenilor...
Postat 20 Februarie 2010, 04:55 de lica
mare scandal
eu oradeanul pt care lucreaza bolojan prefer o parcare-supraetajata acolo, in locul unei cantine! si a propos, suma de 12k ron era pe 2 ani, nu pe luna. dc nu te descurci cu matematica, asta inseamna 500 ron/luna. iar pt un primar care naveteaza 42 km, dupa 4 ani de inflatie si scumpiri, sa aiba aceleasi cheltuieli ca si filip, eu nu vad cu ce`l puteti acuza. si repet ce a zis un alt oradean mai devreme, pt pdlistii inflacarati: "citeam un articol interesant in ziarul capital: zicea ca in perioada 2006-2007, cand romania avea crestere de vreo 7% si bugetele tuturor oraselor cresteau cu procente formate din doua cifre, bugetul oradiei a scazut de la un an la altul. asta e o performanta aproape inegalabila!" pdl in BIHOR sucks..nu au oameni
Postat 20 Februarie 2010, 01:47 de unu
elita primariei
esti dezinformat(a).. Jarca s-a saturat de tampeniile lui ilie si va pleca..dar nu oricum.. stie ca a fost sapat de subalterni si stie si cine va fi in locul lui : un fost inspector angajat in 2007, avansat in cateva luni de la instalarea lui bolojan la sef serviciu si acum, sapand bine si murdarind in stanga si in dreapta, va fi director AIO ! ACEASTA ESTE ADMINISTRATIA BOLOJAN... Pe functii prostii si incepatorii, valorosi pentru stangacia lor si utili pentru semnaturile lor, iar specialistii AFARA ! Iar daca nu exista specialisti cine sa opreasca MEGAINVESTITIILE SI LUCRARILE INUTILE? Cine sa opreasca demolarea cantinei primariei in detrimentul unei mega parcari? NIMENI... Administratia Bolojan lucreaza non-stop pentru TINE ORADEANULE... Fii linistit si dormi fara griji, dar sa nu incerci sa te trezesti Oradeanule...pentru ca oricum nu contezi...si nu vei conta inca 2,5 ani. Cu bine si sa auzim de bine ilie de la primarie !
Postat 19 Februarie 2010, 13:57 de John Doe
fragilitate
Este formidabil cat de "destepti" au fost oradenii la vot alegandu-l pe Bolojan Cinstitul Oradiei. Un profesor de Scoala Ajutatoare din Tileagd ajuns primarul municipiului Oradea...Formidabil ! Acum EL cinstitul Bolojan face zilnic naveta la Alesd pe banii lui.. castigati cinstit de la ABC.. 120 milioane pe luna! Probabil ca pe pamant ar fi mai ieftin decat pe luna.. Dar sa nu dramatizam. Bolojan Ilie este modelul de primar care vrea sa faca ceva pentru Oradea si pentru oradeni! Ma tem ca va ajunge sa FACA CEVA si pe Oradea si pe oradeni. Pacat... Treaba mare nu se face asa SCREMUT... se dovedeste prin fapte... Aceste cheltuieli imense (cica investitii in infrastructura) nu sunt necesare acum pentru acest municipiu. Bolojan cred ca ce viseaza noaptea la Alesd face ziua la primarie. EL nu este un manager pentru institutia pe care o conduce (o terorizeaza) ci este un dictator. Sincer.. ce manager isi aduce oamenii lui si dupa un an ii publica prin ziare si ii da afara ? Cazul Jarca Horia este unul de actualitate. De ce il defaimeaza prin ziare ca si pe un infractor si nu o face pe cale diplomatica? Toti specialistii din primarie au plecat FORTAT, lasand incepatorii pe functii... Auzi
Postat 19 Februarie 2010, 13:42 de cinstitul bolojan
lasa
sigur ca o piarda bolojan...:)) si va ajunge primar vreun jidvei sau coarches,nu? astia ne-ar duce pe culmi nebanuite nici macar de catre domnu petrica. o sa ajungem la nivel de burkina faso! desi e greu sa bati performantele lui filip. citeam un articol interesant in ziarul capital. zicea ca in perioada 2006-2007, cand romania avea crestere de vreo 7% si bugetele tuturor oraselor cresteau cu procente formate din doua cifre, bugetul oradiei a scazut de la un la altul. asta e o performanta aproape inegalabila!
Postat 19 Februarie 2010, 10:34 de @ioan pop
error :)
"... la fel cum PDL seamana..."
Postat 19 Februarie 2010, 10:11 de shadow
"Avansati inainte"...
... si lasati-i pe clevetitori sa piara-n anonimat. Pedeleii uita ca omul sfinteste locul, iar ei sunt (inca) departe de a propune un asemenea om pentru Primaria Oradea. Bolojan ar putea iesi la pensie de la primarie datorita credibilitatii, nu datorita apartenentei politice. Cert e ca PNL mai are fata de partid in Bihor datorita lui Bolojan, la fel cu PDL seamana a disperare datorita catorva "fete palide", care au adus la zero rabdarea oradenilor in privinta credibilitatii. Ungurii vor fi mereu aceeiasi, iar despre PSD a scris bine mai jos Ioan Pop... subscriu! Politica nu va mai fi in viitor a partidelor, ci a calitatii oamenilor care le compun!
Postat 19 Februarie 2010, 10:09 de shadow
alejd
Or fi si pedeii niste hoti, da' si voi liberalii ar trebui sa va inscrieti in udemereu. Orice vis umed de-al lui roji e indeplinit cu grabire. Despre pesedei omit sa ma exprim ca e sub demnitatea mea. Oricum, nea ilie sper ca te-ai gindit sa faci altceva cu viata matale finca io zic ca nu mai e nici o sansa sa ramai pe post. Te rugam sa-l iei cu tine si pe pocaitul ala de la CJBh si sa va faceti un partid de ciurucari la voi in Alejd. 'pa
Postat 19 Februarie 2010, 08:54 de ioan pop
....
Dezvoltarea Oradiei pe vremea petrelistilor...:))) Asta-i banc.....si inca unu bun. Va dati seama cum se rade Matei acuma....
Postat 18 Februarie 2010, 21:58 de kbm
nu-ti pierde timpul cu matei
majoritatea oradenilor stim cine-i matei luxten jidvei. despre dezvoltarea oradiei din era filip au primit raspunsul la alegeri ins amatei sigur nu a trecut prin arad in era filip sa vada ce insemana sa nu franezi un oras. ei nu trebuiau in perioada de boom sa dezvolte oradea ci doar s anu o franeze si acuma am fi fost in fatza aradului. asa suntem ramasi in urma. multumim administratiei filip & matei
Postat 18 Februarie 2010, 19:55 de marius
Bravo Bolojan
Bravo Bolojan ca nu iti pui mintea cu toti scandalagii .. Noi te-am votat nu ei .. asa ca noi te sustinem. Tot inainte cu curaj si cu moralu sus.
Postat 18 Februarie 2010, 19:32 de Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON