Lanţul hotelier Ramada a inaugurat oficial, marţi, cel de-al optulea hotel din România, eveniment prezentat de austriacul Roman Kofler, directorul general al Ramada Oradea. Cu 20 de ani experienţă dobândită în hoteluri din Statele Unite, Egipt sau Ucraina, Kofler a coordonat deschiderea unor hoteluri de prestigiu din întreaga lume, precum Landmark Hotel în Baku, Opera Hotel în Kiev, Hyatt în Istambul şi Ramada Sibiu.
"Era necesar ca un lanţ hotelier internaţional să se deschidă la Oradea", a declarat Roman Kofler (foto) într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia evenimentului.
Construcţia hotelului Ramada Oradea a costat 10 milioane de euro, are 131 de camere, dintre care 3 apartamente, 6 camere superioare, 13 Business Class şi 109 camere standard, între care şi camere cu facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi sau camere family cu interconectare. Accesul în camere se face pe bază de cartele, uşile sunt dotate cu vizoare cu vedere de 180 de grade, iar izolarea fonică este superioară. Clienţii beneficiază, printre altele, de internet wireless gratuit, dar şi prin conexiune cablu, contra cost. La etajul 7 al clădirii se află o terasă, dar şi o sală de fitness, saună şi masaj, panoramice, care vor fi puse la dispoziţia clienţilor începând din toamnă.
"Hotelul e în perioada de soft opening, adică nu este funcţional 100%", a precizat Kofler. "Plănuim marea deschidere la mijlocul lui septembrie, iar în plus, pe lângă evenimente precum nunţi şi botezuri, vom organiza şi altele, ca Oktoberfest, având în vedere că sunt din Austria. De asemenea, mai plănuim un bal de caritate şi un Christmas party care sunt sigur că vor avea efect în comunitate", a adăugat managerul.
Brand internaţional
Hotelul Ramada are deja turişti cazaţi, din lumea oamenilor de afaceri din alte ţări, devenind operativ încă de acum două săptămâni, odată cu primirea certificării de 4 stele oferite de Ministerul Turismului. Este, deocamdată, singurul hotel de brand internaţional din oraş şi a fost amplasat în baza unor "criterii ferme de business", spun reprezentanţii acestuia, în Calea Aradului, la 10 minute distanţă faţă de aeroport, la 20 de minute faţă de vamă şi la 5 minute de centrul oraşului.
Pentru că este pliat mai ales pe sectorul de afaceri, Ramada are cinci săli de conferinţe dotate cu tehnologie de ultimă oră şi serviciile de business colaterale (servicii secretariat, translatori, fax, curierat etc). Totodată, în incinta acestuia funcţionează două restaurante, iar meniul se doreşte a fi unul inedit. Asul din mâneca proprietarilor, maestrul bucătar, indonezianul Chef Hendra, este "setat" să prepare pentru clienţi mai ales meniuri asiatice, dar nici meniurile tradiţionale româneşti nu vor fi excluse. "Doresc să vă asigur că nu folosim niciun fel de semipreparate, în niciunul dintre restaurantele noastre", a mai spus directorul austriac, care a amintit şi că un mare accent este pus pe instruirea personalului, de diverse naţionalităţi, în prezent la Oradea lucrând aproximativ 80 de angajaţi.
Preţul pentru o cameră standard este de 70 euro pe zi şi include micul dejun.
Ramada este unul dintre cele mai mari lanţuri din industria hotelieră mondială. Brandul a fost creat în anul 1954 în Statele Unite, iar astăzi peste 900 de hoteluri din întreaga lume poartă numele Ramada. În România este prezent cu încă 7 unităţi hoteliere şi se preconizează că vor mai fi construite încă trei.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.