URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2011, 10:47

De Paşti, fii mai bun: Donează hrană pentru animalele fără stăpân!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În preajma Sărbătorilor de Paşti, Asociaţiile Prietenii Pisicilor şi SOS Dogs, împreună cu Animalutul.ro, invită din nou orădenii la un eveniment dedicat animalelor fără stăpân din Oradea. Strangerea de hrană pentru animale va avea loc în ERA Shopping Park, sâmbătă 16 aprilie, începând cu ora 10.

"Scopul campaniei este de a le asigura hrană câinilor şi pisicilor din cele două adăposturi orădene. Centrul "SOS Dogs Oradea" numără deja peste 400 de câini, iar centrul de adopţii pisici "Prietenii Pisicilor" a reuşit să plaseze nenumărate pisici spre adopţie, însă situaţia e departe de a fi soluţionată. Voluntarii asociaţiei au intervenit în cazuri unde pisicile stăteau înghesuite în spaţii mici, le-au vaccinat, deparazitat şi le îngrijesc până când vor fi adoptate", menţionează organizatorii.

Însă dacă mărinimie este din plin, cea mai mare problemă rămâne cea a mâncării pentru animale: "Cu ajutorul vostru, al tuturor celor ce iubiţi animalele, câinii şi pisicile fără stăpân din Oradea se vor putea bucura de hrană şi în următoarele luni. Este binevenit orice ajutor: o conservă, o pătură, un sac de nisip pentru pisici sau vitamine. Sunt lucruri care nu costă mult, dar care fac atât de mult diferenţa în viaţa unui animal fără stăpân".

Câinii şi pisicile fără stăpân sunt animale care nu fac mofturi la mâncare, aşa că doritorii pot aduce orice tip de conservă sau de hrană uscată.

În cadrul primei ediţii a acestui eveniment, "Anul acesta, fii TU Mos Craciun pentru ei!", s-au strâns conserve şi hrană uscată suficiente cât animalele din centrele orădene să treacă peste iarna grea şi lungă, mai precizează organizatorii evenimentului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@xfiles
Am cateva intrebari pentru tine: 1. De ce te bagi ca musca-n... lapte? 2. De ce vrei sa-mi cenzurez opinia? Credeam ca fiecare dintre noi are dreptul la opinie sau traim tot sub teroarea cenzurii comuniste? 3. De ce nu ma combati cu argumente solide si vii cu injurii, doar atat poti? Si apropo\'... spune-le la rudele persoanelor muscate de cainii comunitari sa vina si sa doneze mancare pentru aceste fiare din jungla urbana sa vezi ce parere au despre acest subiect. Da, animalele n-au nici o vina, dar ar trebui ca toti proprietarii de \"pet-uri\" sa le implanteze un cip pe cheltuiala lor si daca acel animal va fi gasit pe strada sa fie amendati de sa-i usture. Aaa si inca ceva... decat sa ne ocupam cu stransul de hrana pentru animale mai bine am pune mana de la mana sa aduna alimente pentru persoanele nevoiase din oras si sa le facem un Paste fericit si lor. In rest... Numai bine!
Postat 16 Aprilie 2011, 17:18 de un cetatean
laudabila initiativa
e un demers laudabil si speram sa se mai repete. nu a presupus din partea mea *ca si donator* un efort financiar imens. iar cainii nu au nici cea mai mica vina pentru faptul ca niste stapani*daca pot fi astfel numiti* neglijenti ii arunca pe strazi... legislatia precara si lipsa mecanismelor de contrangere poarta vina neresponsabilizarii cetatenilor. felicitari SOS Dogs
Postat 16 Aprilie 2011, 15:29 de di
@un cetatean
si eu sper sa ti se stearga tie comentariile cetateanule. tu esti cel care a inceput cu limbajul licentios, in mesajul cu otrava si euthanasierea. tu ai provocat reactiile lui radu, tu ai inceput cearta. daca te enerveaza animalele lasate de izbeliste, atunci cearta-te cu idiotii care le-au lasat de izbeliste, nu cu niste oameni de bine care vor sa le ajute. dmpdv toti gigeii ca tine nu ar trebui sa aiba acces la internet decat sub supraveghere medicala de specialitate. nu esti decat un gica-contra care comenteaza doar ca sa dea lumii de stire ca exista si ca are ceva de spus, intre tine si madam bamboi prietena lui marutza nu e decat o diferenta de varsta, in rest sunteti la fel.
Postat 16 Aprilie 2011, 12:11 de xfiles
Nelamurire
@radu: Chiar nu stii purta o discutie in mod civilizat? Aaa stai, tu esti unul dintre cei tari in fata monitorului iar daca ne intalnim fata in fata esti mielusel. As fi curios ce argumente ai pentru jignirile aduse? @redactia eBihoreanul: Chiar asa josnici sunteti incat sa permiteti/aprobati comentarii ca al celui de dinaintente? Sper ca nu si in scurt timp ii veti sterge comentariul licentios.
Postat 12 Aprilie 2011, 10:51 de un cetatean
pt un cetatean
may "un cetatean" sper ca esti sterilizat sa nu cumva sa mai faci urmasi ca tine.... saraca maica-ta poate mergea la avort daca stia ce scoate din ea...panarama ce esti
Postat 12 Aprilie 2011, 09:01 de radu
Completare
@nume: Ma faci sa rad! Ai grija cu limbajul licentios ca s-ar putea sa nu se stie. Daca iubesti atat de mult cainii vagabonzi de ce nu-i iei acasa pe toti; promit sa nu te opresc! :) Chiar iti place ca intreg orasul sa fie impanzit cu maidanezi, mai ales ca unii dintre ei sunt si agresivi? Sa stii ca contrar aparenrtelor iubesc animalele, doar ca ma enerveaza cei lasati de izbeliste de catre stapanii \"iubitori\" asa ca singura solutie pentru a curata orasul e eutanasierea.
Postat 11 Aprilie 2011, 14:57 de un cetatean
titlu
@un cetatean: iti donam tie un creier, ca se pare ca al tau e cam putrezit. Pute a hoit.
Postat 11 Aprilie 2011, 09:33 de nume
Nelamurire
@terezia ildiko fogar: Stii care e cea mai buna leguma? :) Pe de alta parte, putem dona si otrava pentru animalele fara stapan? Sau macar solutie pentru eutanasiat?
Postat 11 Aprilie 2011, 09:21 de un cetatean
ms
fii vegetarian pentru a demonstra ca intr-adevar iubesti animalele, daca consumi carne lapte, oua, incaltaminte de piele, blanuri etc nu te poti considera intr-adevar iubitor de animale, inseamna ca contribui la masacrarea lor, ori aceste animale care ajung la abator nu mai au nici o optiune, nimeni nu le salveaza. Go vegan, salveaza animalele de la macel!!!!!
Postat 10 Aprilie 2011, 19:57 de terezia ildiko fogar
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON