URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2022, 18:42

Benzinăria din Beiuș care vindea combustibil cu 11 lei pe litru, amendată de ANPC și obligată să vândă la prețul anterior!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Benzinăria din Beiuş, partener MOL, care a vândut, miercuri, benzina şi motorina la un preţ de 11 lei pe litru a fost amendată de comisarii pentru protecţia consumatorilor cu 35.000 de lei. În plus, societatea a fost obligată să revină asupra prețului şi să vândă combustilbil la preţul anterior.

Practici incorecte la benzinăria din Beiuș

Anunţul a fost făcut joi după amiază, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care a prezentat rezultatele controalelor făcute pe parcursul zilei de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. 

În total, a spus el, peste 70 de stații de carburant din toată țara au fost controlate, fiind aplicate amenzi de 370.000 de lei.

"Stația de la Beiuş devenită celebră în România din cauza prețului practicat a fost amendată cu 35.000 de lei, de asemenea fiind propusă şi semnată decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte. Mai exact, de fiecare dată când o astfel de decizie este emisă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), pe lângă sancţiunea dată, pe lângă amendă, implică şi revenirea la preţul anterior", a spus Dan Cărbunaru.

Deși nu a indicat clar motivul pentru care a fost amendată firma din Beiuș, Cărbunaru a lăsat să se înțeleagă că motivul sancțiunii a fost faptul că aceasta a vândut benzină din stocuri preexistente la preț mărit artificial.

"În multe din aceste situaţii constatate de ANPC s-a constatat faptul că stocuri preexistente, care aveau o anumită valoare la vânzare, au fost comercializate la preţuri mai mari. Repet, era vorba de stocuri preexistente, nu de noi stocuri de carburant", a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De altfel, așa cum BIHOREANUL a scris, patronul benzinăriei din Beiuş, partener MOL, care a vândut, miercuri, atât benzina cât şi motorina cu 11 lei, motivase scumpirea prin faptul că a fost nevoit să cumpere la un preț ridicat în depozit.

"Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul", declara miercuri pentru BIHOREANUL Daniel Degău, administrator şi unul din patronii Desir Impex.

De asemenea grupul MOL a fost amendat cu 100.000 de lei pentru scumpirea nejustificată a carburanţilor. Cărbunaru nu a menționat concret, numele companiei din Beiuș și nici pe cel al MOL. El a precizat, însă, că operatorul la care se referă are pe teritoriul României 215 stații, ceea ce corespunde MOL.

Se pregătesc sancțiuni și mai dure

De altfel, tocmai în acest context, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a anunțat tot joi că benzinăriile care măresc artificial prețurile pe combustibil pot primi o sancțiune suplimentară și mai dură decât amenda.

ANPC ia în calcul ca, pe lângă amendă, operatorii economici să rămână fără veniturile obținute cu prețul artificial majorat. 

"Această sancţiune complementară e mai dură decât o sancţiune de până la 100.000 de lei pe care cu siguranţă o vom aplica. Măsura complementară a retragerii banilor obţinuţi în perioada contravenţiei e la fel de dură dacă suma e mai mare", a declarat Horia Constantinescu, potrivit ziare.com.

S-a creat o psihoză în masă

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, controalele au fost dispuse la nivel naţional în contextul în care miercuri în care în toate oraşele din ţară şoferii au stat toată ziua de miercuri la cozi pentru a alimenta, pe fondul unei presupuse creşteri a carburanţilor. Mesajele s-au intensificat pe reţelele de socializare, iar benzinăriile din toată ţara au fost luate cu asalt.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seară, că "psihoza în masă" a pornit de la "reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei".

"Dumneavoastră (i-a adresat el moderatorului - n.r.) nu puteţi să-i spuneţi numele (reţelei de benzinării - n.r.), dar eu nu pot să nu-i spun numele, chiar dacă dvs nu puteţi. Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei. (...) Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării, cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină. Este exclus ca România să rămână fără stocuri de benzină şi de motorină. Este exclus ca să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă. Până astăzi a scăzut cu 3 dolari", a afirmat Virgil Popescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
In Tjnca a fost 12 lei litrul
In tinca a fost 12 lei litrul. Cat a fost amenda?
Postat 11 Martie 2022, 09:22 de gicacontra
Horia Constantinescu
Omul ala era spaima Constantei si litoralului pentru ca era incoruptibil ai strict pe controale. Si putin arogant dar rezultatele anchetelor conteaza mai mult. Sper sa continue treaba buna si la nivel national.
Postat 11 Martie 2022, 09:12 de poiu
Nu sunt din Beius
Dar o vorba stiu de multi multi ani: daca esti in Beius si ramai fara benzina, ai sanse mai mari sa opreasca cineva sa te ajute decat sa iti mearga rotund motorul cu benzina de la desira. Petrom Beius am alimentat dar numai sa ajung acasa, nici aia nu era chiar curata.
Postat 11 Martie 2022, 09:10 de poiu
Strangeti-va
Pt ce a făcut. foarte mulți oameni au decis sa nu mai cumpere de acolo. Și de o da cu 1 leu. Sarlatanul asa e toata viata. Ocoliți-I va rog. Uitați-vă ce datorii au de când nu mai merg petrecerile. Va rog nu va încurcați cu cine va zâmbește sau promite. Securiștii sunt multi de mici și își joaca rolul de păcălici pana la moarte. Toti au funcții de mici. Facem. Ce sa facem-sa dam de lucru firmelor acolite. Toti sunt la fel-păcălici
Postat 10 Martie 2022, 21:39 de Feliciana
Lup degau in blana de oaie
Pseudopoliticianul acesta care urmareste doar sa fure, sa acapareze si sa submineze dezvoltarea zonei Beiusului ar trebui inlaturat din toate functiile publice si trimis la 365 de zile de munca in folosul comunitatii. Un golan cu aere de mare afacerist. Mare tepar si hot. Amenda trebuia sa fie de 10 ori cifra de vanzari pe ziua de ieri.
Postat 10 Martie 2022, 21:38 de mandrucasuntoradean
1.1
Uitati-va bine la poza aia! Scrie 1.1
Postat 10 Martie 2022, 21:19 de Jancsy
...și beizadelele lor vor fi stăpânii odraslelor voastre!
Degău sr. Director BNR Bihor până la adânci bătrânețe, omul lui Isărescu, omul Secu, deci ghici omul cui e Degău? Am depășit previziunea altui secu bătrân, Silviu Brucan care zicea că după 20 de ani se trezește prostimea și se termină manipularea secu. Bine-ar fi fost! Uite ca au trecut 25 ani si prostia e in floare: Psd la putere, teorii conspirationiste anti vaccin si pro sovietice, ambalate in panică cu orice prilej: prețul benzinei vândute de fiii patrioților din vremea Ceaușescului...
Postat 10 Martie 2022, 20:49 de decalog
CrisDumi aka KP
Ai vazut ca autoritățile statului isi fac treaba , adică liberalii , ai văzut ca liberalii au fost în Irak si Emirate sa le expice sa extraga mult petrol
Postat 10 Martie 2022, 20:18 de Sandu2100
Tot statul iese pe plus și MOLul
Clienți au rămas cu marfa cumparata la suprapret si statul a incasat bani din amenzi. Trebuia asa: 1) diferenta de pret returnata clienților 2) firma amendata exemplar. Din cele 2 de mai sus nici punctul 2 nu s-a executat suficient. Auzi, să amendezi MOL Romania cu 100.000 lei. Ei poate au facut profit 1.000.000 in cateva ore. MOLul a iesit oricum pe plus si merg lejer in continuare. Așa să tot dai țepe în Romania. Din toată afacerea, clienții au rămas în continuarea cu paguba.
Postat 10 Martie 2022, 19:30 de georgemarian
35.000 amendă pentru Degău este fix ce trebuia.
Dar 100.000 pentru MOL, companie ungară care e de două ori mai mare decât Petrom, e cât o ceașcă de cafea în raport de o tonă băută zilnic la stațiile proprii din țările în care e prezentă.
Postat 10 Martie 2022, 19:23 de KP
Rușinos de mică
Pentru un excroc atât de mare, și paguba atât de mare
Postat 10 Martie 2022, 19:18 de Valcov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON