URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2022, 13:34

BCR renunță la George Buhnici: „Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile” (VIDEO)

BCR renunță la George Buhnici: „Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile” (VIDEO) (Sursa foto: Facebook - George Buhnici)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

BCR a anunţat, miercuri, pe pagina de Facebook că încheie colaborarea cu vloggerul George Buhnici, fost jurnalist la Pro TV, care se află de câteva zile în mijlocul unui scandal după ce a făcut mai multe declaraţii despre faptul că nu-şi doreşte să vadă vergeturi pe corpurile femeilor care merg la mare şi a afirmat că este norocos fiindcă soţia lui "arată ca o minoră".

Prima companie

În ultima perioadă, George Buhnici a colaborat cu BCR, promovând aplicația de e-banking George.

„Am respins şi vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism şi discriminare în limbajul public. Totuşi, am crezut şi credem în a doua şansă, nu în execuţii sumare, în piaţa publică. Continuăm să credem că orice greşeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greşit. Adevărul simplu spus este ca am aşteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulţi ani) poziţia lui la reacţia publicului şi, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educaţie împotriva discriminării şi sexismului. Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. L-am anunţat pe George că vom încheia parteneriatul cu el. Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă şi nuanţă, implicită sau explicită", au scris reprezentanţii BCR pe pagina de Facebook.

Reacţia băncii vine la o zi după ce, tot pe Facebook, BCR a transmis un răspuns vag cu privire la scandalul în care este implicat colaboratorul lor.

„Este adevărat că oricine poate greşi, dar la fel de adevărat este că, în orice greşeală, cu toţii putem realiza impactul, exprima scuze şi remuşcări sincere, dar mai ales găsi o cale de a repara şi a construi mai bine: înţelegere, valori, dialog. În cele din urmă, credem că soluţia stă în educaţie, pentru care toţi trebuie să punem umărul, inclusiv cei care greşesc", au scris, marţi, reprezentanţii BCR.

Aceasta este prima companie care încheie parteneriatul cu George Buhnici. Alte companii mari care îşi fac reclamă cu ajutorul lui Buhnici, pe canalele media ale acestuia, sunt Huawei şi Disney Plus.

Buhnici spune că a folosit "o metaforă"

Scandalul a început după ce interviul acordat de George Buhnici pentru reporterii Antena Stars, în timp ce se afla la festivalul Neversea, a ajuns „viral” pe internet.

La un moment dat, în timpul interviului, fostul jurnalist a încercat să facă şi o glumă legată de aspectul soţiei sale, Lorena, care se afla lângă el, spunând că este norocos că soţia sa "arată ca o minoră". „Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele. Jur. Uită-te la ea!", a spus Buhnici în timp ce arăta spre soţia sa, pe care a pus-o să facă şi o piruetă, ca publicul să-i poată admira şi partea dorsală.

Totodată, el le-a transmis femeilor să meargă la „săliţă".

„Mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele, aş vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăţi piele şi sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi şi cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la ţâţe şi la buci? Aia vreau să văd la mare! Asta vor să vadă bărbaţii la mare!", a mai spus fostul jurnalist.

După ce declaraţiile sale au stârnit revoltă în spaţiul public, luni, el a publicat pe blogul personal, Buhnici.ro, un răspuns în care încearcă să justifice afirmaţiile sale cu privire la femei, fără a-şi cere însă scuze. El susţine că declaraţiile sale ar fi de fapt un discurs împotriva obezităţii.

„Nu e prima dată când îmi complimentez soţia că arată mult mai tânără. O fac constant, am făcut-o şi acum vreo trei ani când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea şi de slabă calitate? Oricine mă cunoaşte ştie ce relaţie am cu soţia şi că nu încurajez pedofilia. (..) Chestiunea de mai sus se leagă însă cu altceva ce am spus în acel interviu. Am criticat public expunerea obezităţii şi celulitei. Nu sunt primul care spune că avem o epidemie de obezitate. O spun medicii şi o vedem cu toţii. (...) Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis şi să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă naţională", a scris vloggerul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
curiozitate
Dupa standardele lu' George sunt curios: alte rude de-ale dansului (mama, sora, verisoare etc) au dreptul sa mearga la mare ? Si il mai anunt pe domnu' ca nu toata lumea merge la mare sa se imprieteneasca cu el si nici sa se holbeze "la ţâţe şi la buci" ...
Postat 22 Iulie 2022, 18:03 de oradea_mea_si_a_ta
Un limbric
Un limbric care merge la mare să vadă "țâțe și buci", că acasă are o grisină umblătoare. Plus comentariul referitor la minore. Și umblă liber. In afară CNCD trebuia să se sesizeze și protecția copilului. Cine știa că el de fapt merge pe litoral să urmărească femei? A răbdat săracul 1 an de zile, ca să își clătească ochii la mare. Adică, dacă nu te incadrezi la 90/60/90 și să stai aksă. Și să arăți ca o minoră. ???? Are dreptate comentatorul anterior. Gura bate curul.
Postat 22 Iulie 2022, 00:34 de Dinu29
Când trebuie să alegi între sala de mese și sala de forță.
"Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală." Frumos spus. Și totul ar fi fost bine pentru George dacă se referea la sala de... lectură. "Pentru că de ce?". Pentru că așa afla și musiu că gura bate curul. Cu sau fără vergeturi .
Postat 20 Iulie 2022, 14:48 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON