URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2011, 12:45

Bazinul în care a murit fetiţa de 7 ani în Ştrandul Ioşia a fost dat din nou în folosinţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bazinul în care o fetiţă de 7 ani a murit sâmbătă după amiază după ce a fost absorbită de o conductă de evacuare a apei, a fost dat din nou în folosinţă. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, duminică zeci de orădeni se scaldă în bazinul în care s-a petrecut nenorocirea. "S-a montat un grilaj la conducta respectivă. Poliţia ne-a dat voie să umplem bazinul", a declarat BIHOREANULUI Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al RAPAS.

gura de scurgere.jpgConducta care a absorbit-o pe fetiţă (foto) se află pe fundul bazinului, intersectat cu peretele, iar forţa de absorbţie a acesteia este foarte mare. Angajaţii ştrandului susţin că joi, când bazinul a fost umplut, sorbul de evacuare avea grilajul menit să îi ferească pe cei care se scăldau de puterea acestuia. Ca o coincidenţă, ar fi "dispărut" subit ulterior, fără ca cineva să poată spune exact când şi în ce împrejurări. "Îl căutăm pe cel care a smuls grilajul de acolo", a mai spus Florin Alexandru.

Tragicul eveniment a stârnit revolta opiniei publice şi a martorilor care susţin că accidentul s-a petrecut din cauza neglijenţei angajaţilor din ştrand. Orădenii care erau la scaldă susţin că aceştia nici măcar nu au anunţat golirea bazinului! "S-au trezit ei să golească bazinul cât încă nu era gol! Trei oameni s-au chinuit să o scoată de acolo pe fetiţă!", a povestit unul dintre martori.

De cealaltă parte, reprezentanţii RAPAS consideră că e normal ca bazinul să fie golit după ora 16, pentru ca mai apoi să poată fi umplut din nou în timp util. "Oamenii care vin aici ştiu foarte bine că se goleşte bazinul, cu 3-4 ore înainte de închidere, ca să aibă timp să se golească şi să se cureţe, pentru ca apoi să fie din nou umplut. Golirea bazinului se anunţă de către un angajat, prin staţie sau verbal. De data aceasta, omul nostru declară că i-a anunţat pe oameni verbal, de la capătul bazinului", a mai punctat Florin Alexandru.

Întrebat de BIHOREANUL dacă obligaţiile angajaţilor se opresc aici şi dacă nu cumva trebuiau să se asigure că în bazin nu mai erau oameni, acesta a declarat doar că salvamarul supraveghează să nu se întâmple vreun accident. El susţine că la ora producerii evenimentului fetiţa nici măcar nu avea ce să caute în bazin şi era nesupravegheată. "Fata n-a fost supravegheată, din declaraţiile oamenilor am înţeles că era cu bunica şi aceasta stătea pe pătură, şi a prins-o vârtejul. Regulamentul spune că atunci când se dă drumul la apă, oamenii trebuie să înceapă să părăsească bazinul. Salvamarul are obligaţia să supravegheze tot ce se întâmplă în bazin. Aşa s-a întâmplat şi ieri (n.r. sâmbătă), când fata a fost prinsă de vârtej. Numai că până când salvamarul şi ceilalţi oameni au sărit să o salveze, din păcate fetiţa a decedat", a mai declarat purtătorul de cuvânt al RAPAS.

În paralel cu ancheta regiei, şi Poliţia Bihor a deschis o anchetă. "Totodată, poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea", a declarat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Cadavrul micuţei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea autopsiei. Ea nu era singură la părinţi, ci mai avea 3 fraţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
spirit civic?
@martor asta se intampla pt ca nimeni nu ia atitudine pe toti va doare in paispe de ceilalti de ce sa isi faca aia treaba bine daca pe mine care beneficiez de serviciile lor nu ma intereseaza.si ma duc si dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat daca aia au deschis strandul a doua zi eu trebuie sa ma duc acolo? vreti sa vorbiti despre orice numai despre responsabilitatea fiecaruia pt ce s-a intamplat acolo nu!!! daca se lua atitudine de-a lungul timpului daca se boicota 2 saptamani starndul ar fi luat si nesimtiti aia masuri!!! ceea ce lipseste este spiritul civic si solidaritatea
Postat 07 Iunie 2011, 08:26 de marius
purtatorul de vorbe
mai florinel tu te gandesti ce dracu -i zice daca ancheta politiei si procuraturii o stabili cu totul altceva decat ce indrugi tu ?! ma tu vrei musai sa fii complice ?!
Postat 07 Iunie 2011, 00:54 de cartita
pt. marius?
dragul meu oamenii merg in acel strad pt ca pensionarii au gratuit iar ceilalti merg pt ca acolo isi permit sa mearga nu toata lumea are 25-30 de lei sa mearga la o piscina privata, nu cred ca despre asta trebuie sa vorbim acum de ce au mers oamenii a doua zi la strand ci de ce a fost dechis strandul a doua zi dupa eveniment asta trebuie sa ne dea de gandit, de ce politia le-a dat voie sa unctioneze in acelasi conditii in continuare.
Postat 06 Iunie 2011, 17:47 de martor
tacere suspecta
Bolojaneeeeee , de ce pe situl primariei nu dati nici o stire legata de acest tragic eveniment ?????? Ca doar nu nu te simti tu responsabil ca l ai numit pe incompetentul ala care ti cara poseta in fruntea rapasului.
Postat 06 Iunie 2011, 12:11 de mircea badea
rusine
daca sunt probleme de ani de zile si nu sunt conditii de ce nu refuzati sa mergeti la strandul ala? de ce a doua zi dupa tragedie a mers lumea la strand? unde va e spiritul civic, solidaritatea cu cel de langa voi? cei de acolo sunt niste gunoaie!!! problema e cu ce sunteti voi mai buni? ar trebui sa le crape obrazul derusine celor care au mers la strand dupa cele intamplate!!!
Postat 06 Iunie 2011, 12:07 de marius
ratatii
Sper ca acest inconstient de purtator de cuvant este platit dintr o sponsorizare a rapasului si nu din banii publici. Ar trebui bagat in zeghe fiindca dezinformeaza grosolan opinia publica cu elucubratiile lui machiavelice. Doamne cata nerusinare, dar asta a invatat o de la sefii lui din rapas, Alo, andrica , esti prea ingamfat sa ti depui demisia s au ii bagi la inaintare pe trepadusii din jurul tau ????????
Postat 06 Iunie 2011, 11:41 de scarbitul
farisei
boicotati stranul iosia asa o sa piarda bani!!! singurul lucru care ii intereseaza ce cautati in strand si mai ales in bazinul ala la o zi de la tragedie daca sunteti asa indignati fariseilor?
Postat 06 Iunie 2011, 08:22 de marius
corectura
nu mai avea 3 frati ci 2 frati! la voi apare ca politia a sesizat parchetul, in celelalte ziare ca parchetul s-a autosesizat. acu' care e varianta buna?
Postat 06 Iunie 2011, 06:30 de nimeni
purtatorul de cuvant rapas
auzi bai marele purtator de cuvant tu chiar ne crezi pe toti prosti, care grilaj unde era cand nu la vazut nimeni de ani de zile, cum poti sa anunti pe cineva verbal sa paraseasca bazinul in galagia de acolo sa auda sute de oamenii.....suntem luati de prosti bai fratilor
Postat 05 Iunie 2011, 21:59 de martor
MINCIUNI
DA CU CE ERA PRINSA RAMA ACEEA ? CU SCUIPICI ? DACA ERA BINE FIXATA, SUDATA NU PUTEA FI RUPTA ! DACA A FOST RUPTA DE CURAND SE VEDE DUPA RUPTURA (DACA EXISTA RUPTURA). DA ASTA E FIRMA STATULUI ( A NIMANUI) PLINA DE GRATUITATI IN CARE NIMENI NU INVESTRESTE NIMIC > CINE SA INVESTEASCA DACA E PE GRATIS? DE CE SEGOLESC BAZINELE IN TIMPUL DE FUNCTIONERE PLATIT? CE MODA E ASTA?
Postat 05 Iunie 2011, 19:53 de SCARBITU
jegosii
numai DUMNEZEU poate face dreptate cu jegosii astia .o sa le vina rindu ,pluteste in aer o nenorocire care o sa vina si peste ei,furia oamenilor este aproape !!!!! o institutie in slujba lui BOLO sa vedem ce atitudine ia!!!!
Postat 05 Iunie 2011, 19:49 de victor
INTERLOPI nu sunt un pericol social
ci sistemul condus de CRIMINALI, de ce credeti ca prostitutia nu se legalizeaza dar ea exista incepand de la functii inalte si Politice si se abuzeaza femeile in continuare si sunt obligate sa intretina garatis relatii sexuale , mai rau se foloseste religia ca motiv de INDOBITOCIRE, de ce homosexuali , lesbiene sunt judecati dar in PUSCARI se intampla ce se intampla, noi nu avem voie sa i judecam deoarece noi vom ajunge judecati de altii , sistemul impus este condus de CRIMINALI si nu sunt pedepsiti si nici nu vor fi doar mortii ii vor judeca, noi cei in viata trebuie sa nu ne lasam manipulati de sistem.
Postat 05 Iunie 2011, 19:43 de dan oradeanul
criminalii !!!
Este fantastic de cit tupeu dau dovada acesti indivizi platiti din banii nostri. De ieri pe azi au scos chestia ca joi exista un grilaj dar a "disparut" subit pina simbata. Chiar asa de prosti de credeti ? Aceasta gasca de hoti si criminali fac zid in jurul lui Andrica si a lui Bolojan si ne rid in fata. Sunt curios ce ar zice daca ar pati copii lor asa ceva.
Postat 05 Iunie 2011, 18:08 de el
TAMPIT RAPAS
BAI TAMPITULE,TU MARE PURTATOR DE CUVANT AL RAPASULUI-DACA COP[ILA ERA CU MAMA SAU BUNICA IN BAZIN ,CE PUTEA SA II FACA??? DACA 4 BARBATI NU AU PUTUT-O SCOATE DIN CONDUCTA?.ORDINARULE CE ESTI !!!NU TIE RUSINE!,APA NU AVEA MAI MULT DE 1,5 METRI CAND A PRINS-O PE FETITA.NENOROCITILOR
Postat 05 Iunie 2011, 17:34 de pentru RAPAS
Deci
Ah, deci singura vinovata e fetita. Vai ce m-am linistit. Deci strandul Iosia e in regula, totul e perfect, angajatii constiinciosi isi fac treaba, dar din pacate unii clienti se mai scalda in apa la ora 4 cand se dau drumul la apa din bazine. Nici urma de competenta, nici urma de responsabilitate. Pentru ca de aceste doua lucruri ducem grav lipsa (si nu doar la stranduri). Oameni care nu isi cunosc atributele si nu isi dau interesul, iar daca ceva se intampla, vina nu e a lor, circumstantele exterioare sunt de vina. Revoltator ceea ce se intampla. Sper ca Bihoreanul sa tina ochii pe caz si sincer sper ca cei vinovati de strans sa faca inchisoare deoarece in opinia mea merita pe deplin. Ai responsabilitati = suporti consecinte pentru ceea ce nu a functionat din cauza responsabilitatilor tale.
Postat 05 Iunie 2011, 15:56 de Alex
nenorocire
florin alexandru : ,, salvamarul are obligatia sa observe ce se intampla in bazin .... asa s-a intamplat si ieri ... dar pana au sarit sa o salveze ..... Nu ti-e rusine ma ? ,,Angajatul a anuntat verbal..." PURTATOR DE CUVANT platit din banii pietarilor .. PENIBIL , PENIBILA functie ,PENIBIL angajat ! Apropo grilajul de ce=l tinea adm. strandului in buzunarul lui andrica ( cu a mic ) Bine ca nu e tot strandul vopsit in rosu ,galben si albastru ca mai an... Niste taranoi si grobieni in functii de conducere la rapas..... Dumnezeu s-o odihneasca .
Postat 05 Iunie 2011, 14:48 de suparatu
ABURELI
daca strandul ar fi privat atunci : 1 - nu s-ar goli bazinele in timpul programului cand eu am platit bilet > 2- toata lumea : politie, procuratura ... ar fi arestat demult managerul strandului pentru incompetenta si prostie si ... crima
Postat 05 Iunie 2011, 13:21 de SORTOSUL
ati vazut gata curati ca lacrima
noi cetatenii trebuie sa dam in judecata tot sistemul care este platit sa ne reprezinte in ceea ce priveste functionarea legala a unei activitati, controlele trebuie stabilite obligatoriu luna de luna in zile aleatorice, asa cum tragem la raspundere privatiul tragem la raspundere si sistemul bugetar, legea e valabila pentru totii.Parinti sa si ingroape odrasla si gata fara mult tam-tam ca noi intretinem institutii care sa ne reprezinte fictiv, salarul sa se deconteze si gata, la cimitir cu totii.DRUM BUN sa avem!
Postat 05 Iunie 2011, 13:00 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON