URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2019, 21:52

Bătrânică amendată pentru că… a traversat strada prea lent! (VIDEO)

Bătrânică amendată pentru că… a traversat strada prea lent! (VIDEO) foto: unica.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii sunt din nou în atenţia publică, după ce un agent din Capitală a amendat o bătrânică pe motiv că a traversat strada prea lent!

Potrivit HotNews.ro, bătrânica are 81 de ani şi a fost sancționată pe motiv că a traversat pe roşu, pe trecerea de pietoni.

Femeia, care se deplasa cu dificultate, a declarat că a început să traverseze când semaforul arăta verde, iar când a ajuns la jumătatea drumului culoarea semaforului s-a schimbat.

Imaginile în care bătrâna este amendată de poliţişti pentru că nu a grăbit traversarea au fost realizate marți și postate pe Facebook, devenind virale. În clip se vede cum femeia stă în bătaia soarelui, în vreme ce un agent scrie nonşalant amenda, adăpostit în maşină. Până miercuri seară, filmarea strânsese deja peste un milion de vizualizări.

Bătrâna nu a încercat să-i convingă pe poliţişti să o ierte. Potrivit legii, pietonul surprins în timpul traversării de semnalul roşu trebuie să grăbească trecerea, iar dacă drumul este prevăzut cu un refugiu sau spaţiu interzis circulaţiei vehiculelor, să aştepte pe acesta apariţia culorii verde, scrie Digi24.ro.

Cert este că gestul a declanşat dezbateri aprinse pe tema poliţiştilor şi a excesului de care au dat dovadă în acest caz.

Digi24 a publicat şi un contraexemplu din China, unde un poliţist a fost filmat în timp ce sărea în ajutorul unui bătrânel care se deplasa cu greu pe trecere şi, fără să stea pe gânduri, îl ia în spate şi-l trece strada. Imaginile sunt de anul trecut, au fost virale la vremea lor, dar capătă parcă o nouă forţă şi semnificaţie pentru noi, acum, în România.

Dialog cu bătrâna amendată:

- Câţi ani aveţi?

- 81.

- Aţi mai trecut pe roşu până acum vreodată?

- Nu. N-am trecut nici acum. Am pornit pe verde, dar s-a schimbat când eram eu pe la mijloc.

- Dumneavostră mergeţi puţin mai încet.

- Sigur că da!

- Şi, de fapt, vă amendează pentru mers încet pe verde.

- Da, mă amendează că am trecut pe roşu.

Vezi mai jos dialogul!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Danuț
DanD ti-a cam dat Andrian peste nas, atât ție cat si întregului sistem din care este posibil să faci și tu parte iar acest lucru te supăra. Din pacate Adrian are dreptate in tot ceea ce spune! Mi-as fi dorit sa zic ca nu are dreptate și ca avem o politie la standarde EU..."Corupția ucide"
Postat 11 August 2019, 22:03 de patriahonorem
Vaaai
Cu cine-mi bat capul... Tampitule, in acea fraza, "tu" este apozitie. "Adica ala mai scolit dintre noi nu stie sa scrie"...asa intelegi? Ma gandeam ca este mult prea complicat pentru un prost ca tine dar ma gandeam ca totusi ai google si nu te vei face de kkt. Tu nu stii scrie corect, ce sa vorbim de alte chestii. Hai canta la alta masa ca deja ma plictisesti.
Postat 10 August 2019, 15:38 de DanD
DanD:))
Citez din scrierea corect gramaticală al acestui DanD:"Adica ala mai scolit dintre noi, tu, nu stie scrie corect "....tu nu stie scrie corec:))) Inteligentule care esti, unde e acordul dintre subiect si predicat? Gramatical vorbind:))....du-te luni si bea o cafa 3 ore din alea 8 si mai compune ceva mesaj pt mine!
Postat 10 August 2019, 12:06 de Adrian_Preda
...
Vad ca ai tendinta de a-i face pe toti care nu sunt de acord cu tine, militieni. Daca eu as fi un militian ghiolban si fara scoala, n-as scrie mai corect decat tine. Adica ala mai scolit dintre noi, tu, nu stie scrie corect si n-are nicio esenta in fata oricarui om care cunoaste minim de psihologie. In fiecare comentariu faci greseli gramaticale pe care nici un copil de clasa a 8-a nu le face. Pe unde ai calcat tu... :)). Iar te lauzi cu niste chestii ce nu pot fi verificate. Ai umblat pe youtube si ai vazut si tu Maldivele sau cum? Ti-am zis, esti un om fara nicio esenta. Nu te-a intrebat nimeni pe unde ai fost si umblatul, in cazul tau, nu te face mai cult pentru ca, dupa cum se vede, nu-i de unde. Si inca odata, imi pare ca prea esti la curent cu ce fac politistii sau cel putin incerci sa creezi ideea asta. Asta inseamna ca esti unul din cei cu prea mult timp liber care din plictiseala se lauda pe net cu realizarile si cultura sa...un lucru e clar, nu duci lipsa de imaginatie. Doamne ajuta-ti sa ajungi prin locuri unde eu n-am fost, poate vei renunta la ideile si gandirea pe care o ai, care este de om needucat...desi tare ma-ndoiesc ca va fi asa.
Postat 10 August 2019, 11:21 de DanD
DanD
Si ca sa înțelegi mai bine mesajele mele, tu si restul polițiștilor ghiolbani eu sunt pro polițiști de calitate, sunt adeptul acelui polițist care impune respect prin tinuta sa ingrijita, prin atitudinea sa pro cetățean, prin dăruirea și interesul muncii sale, prin dorința sa de a evolua si asi cunoaște mai bine meseria, prin dăruirea lui pt țară!!! Bunicul meu Dane avea o vorba:" cat timp haina militara serveste politicul si propriului interes și nu patria, ignor-o....e o simplă pijama"!!!
Postat 10 August 2019, 01:08 de Adrian_Preda
DanD
Nu toti polițiști sunt ghiolbani!...doar 90% din ei au astfel de calități! Dacă tie ti se pare normal sa fi un funcționar public plătit din banii contribuabililor si sa faci servici 2 ore din 8 ,restu sa freci menta pe la terase, făcând pe taxiul, rezolvând problemele utilajelor si al camionelor familiei, tratând oamenii de sus si cu maximă aroganță e ok! Singur ai ales din care grupa faci si tu parte, daca erai din cei 10% ziceai colegilor tai asa: hai la lucru putorilor ca se ia lumea de noi ...dar tu din contra ...susții prostia clasei din care probabil dupa atitudine faci si tu parte ,în cazul în care nu esti trompeta unui parazit de polițai complexat:)) Unde eu am călcat mintea ta nici visa nu poate Dane:))) sa nu vorbim de cultură, școli și alte calități!
Postat 10 August 2019, 00:49 de Adrian_Preda
Fake news
Clipul "viral" fiind coborit de pe facebook,care recent a incasat citeva miliarde in minus ,putem presupune ca in realitate masina politiei a oprit circulatia ca sa poata traversa tanti, dupa care,vazind indisponibilitatea acesteia de a se deplasa,echipajul a dus-o la destinatie, for free(politaiul isi nota adresa sau o baga in maps,nu scria PV).Precum un policeman care i-a dus unui copil o pizza pe care acesta o comandase la 911."Let's make romania great again" ar trebui sa scrie pe masinile politiei, in loc de "we serve and protect"
Postat 09 August 2019, 23:59 de excalibur
Andri
Inca ceva, ca sa vezi cat de sub nivel esti...dat fiind faptul ca ti-am spus in primul comentariu ca esti analfabet si tu ai tinut sa combati chestia asta in reply, inseamna ca ai fost si foarte atent la ce cuvinte scrii si cum...adica sa fie corect scrise, sa intelegi si tu ce zic. Si uite ca totusi ti-au iesit o gramada de greseli. Ce inseamna asta 'nea Adrian? Inseamna ca din nou se adevereste vorba cum ca prostul striga prostul, nu-i asa?
Postat 09 August 2019, 22:25 de DanD
Maa :))
De ce mi-ati moderat comentariul domnilor :) ? Nu am folosit injurii si oricum nu intelegea Adrian, saracul, mesajul transmis in randurile pe care le-ati sters. In fine. Adriane, singurul grosolan de aici esti tu, singurul care arunca cuvinte esti tot tu. Analfabet esti pentru ca faci greseli mai multe decat un semianalfabet :)). De ce sunt toti militienii complexati? Zi-ne si noua cum ai ajuns la concluzia asta. Si ce oare ai putut realiza asa mult pentru ca vad ca esti foarte la curent cu unde isi beau ei cafeaua...inseamna ca si tu o bei tot acolo. Si probabil complexatul esti tu deoarece vazandu-i zilnic ai ajuns sa-i invidiezi pt ca tu nu ai loc de munca sau tu stii din ce motiv...asa arati. Ca vulpea care nu ajunge la struguri...off nici asta nu o stii? Lasa-le asa, mai bine nu mai zi nimic, deja chiar te dai de gol...auzi ma, autocorrect...haaaahahaha generati, polițai, indignarea mea si al altora...astea asa la repezeala. Domnu' cu multa scoala. Se vede cata ai, mai bine taci :)) frustratule.
Postat 09 August 2019, 22:17 de DanD
:))
Măi măi, sa intervină si moderatorul pt simplu fapt ca spui ce te deranjează la un sistem de stat plătit din bani publici...măi măi. Au facut agenții bisericuță in alea trei ore de cafea din Rompetrol, Omv si autogara ,s au gandit sa comenteze si ei la adresa mea...mențin faptul că 90% din voi sunteti ghiolbani, fără bun simț, fără multă școală ,puturosi si aroganți....dacă va supără adevarul schimbați l in mai bine si demonstrații ca ajungeți la degetul mic al unui polițai old school sau a celor din Norvegia, Suedia,Austria ,Finlanda, etc...Hai băieți scoateți grosolania din voi si comentați iar...
Postat 09 August 2019, 12:39 de Adrian_Preda
@Adrian
Nu sunt militian! Dar nu sunt toti la fel. Am avut parte de ambele categorii de oameni, de treaba si militieni. A doua categorie is rămășițelor comuniste din sistem, aia de imbraca haina statului degeaba. Burtosi si buricu pământului, descrisi perfect de tine. Generatia tanara e din nou de 2 tipuri. Aia de treaba si aia ce is neo militieni, ce se falesc si cred ca au un statut social. Le convine un salariu de mizerie ca oricum nu fac nimic si se pensioneaza mai repede. Ei nu pot realiza ca altu castiga pe 5 zile salariul lor de o luna. Lasa-i, hai sa vb de aia de treaba, putini, sa ii facem cunoscuți. Aia fara spate si pile, aia ce isi fac treaba exemplar. Nu, nici nu am in familie militieni si intre prieteni doar unul, da nu tare mă falesc cu el, mai are si ala cultul personalitatii cateodata. Dar am avut situatii in care am apelat la unii pe strada si s-au comportat și au răspuns exemplar. Eu cred că ține și de cum ne adresam noi lor. Aia cu amendatul bătrânii sau dezumflatul rotilor, eu zic sa reflectăm. Se face verde, baba e pe trecere, vine unu și nu vede, că e pe banda 1, nu o vede de banda 2, o lovește. E de vina, legal vorbind, nu? Daca doamna știe că nu poate traversa in ritm cu semaforul, poate solicita cuiva să o ajute. Eu am lăsat mașina pe avarii sa ajut un domn cu baston sa treacă, mi-am luat carne la frigider, asta e. Apoi cu copiii, aia sunt neo militieni. Pee vremea mea, mergând fara mâini, mi-au luat ghidonul de la bicicleta de a trebuit să meargă tata sa le zica vreo 2 pe românește. Apoi i l-au dat înapoi. Sau îți luau selepul, sau gluma de superior "schimba selepul de pe fata cu ala de pe spate". Mergem în garaj, le umflam înapoi și mergeam sa le fac in ciuda, doar că nu mă mai prindeau. Acu 25 30 de ani. Eh, unii evoluează alții involuează, astea e specia umana.
Postat 09 August 2019, 12:21 de poiu
Adrian_Preda
nu ii mai raspundeti lui Adrian_Preda...
Postat 09 August 2019, 10:48 de TanarSiNelinistit
RE: Adrian_Preda
Calmează-te sau vei lua o pauză!
Postat 09 August 2019, 11:28 de Moderator
Adriene
Vezi ca nici un dictionar prestabilit nu contine cuvantul "generati". Daca tot folosesti asa ceva apareau peste tot diacriticele. In cazul tau e vorba de chiul la ora de romana/gramatica. Si realizarile pe care le invoci reprezinta ceva neverificabil, doar tu te raportezi la ele, aici suntem "virtuali". Oricum nu intereseaza pe nimeni ce ai reusit sa agonisesti. Sincer, ca sa te parafrazez :)
Postat 09 August 2019, 09:28 de Neutryno
DanD
DanD ma faci sa rad:))dacă eram prost eram azi polițai! Am preferat sa nu fiu si sa realizez ce un amărât complexat de polițai nu va realiza in 10 generati ! Iar in ceea ce priveste studiile mele crede-mă că sunt peste ale multor ofițeri de poliție, faptul că postez un coment de pe un android care are un dictionar prestabilit nu inseamna ca sunt analfabet:))dar probabil tu esti unul din acei multi analfabeti care au intrat în poliție și mănâncă o pâine degeaba. Si ca sa înțelegi indignarea mea si al altora fata de polițiști ar trebui să te uiți în jur sa vezi cum duduie cafenelele si cazinourile de agenți , ar trebui să vezi modul de adresare al acestora in raport cu omul de rând si nu in ultimul rand sa vezi ce cultura generala au majoritatea polițiștilor încadrați direct sau ajunși în funcții pe principii politice sau nepotisme. Sincer iti inteleg frustrarea...ai o rată la banca probabil ,un salar limitat si o minte îngustă...Sincer esti de compatimit Stelica:)
Postat 09 August 2019, 03:56 de Adrian_Preda
adriane
Mai Adrian Preda, esti cam frustrat sau mi se pare mie? Doua variante plauzibile vad in cazul tau. Ori ai incercat sa fii si tu unul dintre prostii aia si nu ti-a iesit (ori esti prea prost ori nu esti destul, prima varianta fiind probabil cea reala), ori (***) Invata sa scrii inainte de a face pe cineva analfabet pentru ca altfel devii penibil, asta pe langa ca nu te mai baga nimeni in seama. Doar un sfat am vrut sa-ti dau. Lasa frustrarile si vezi-ti de viata ta pt ca probabil e haos.
Postat 08 August 2019, 22:27 de DanD
LG21
Gradul lui LG21 o fi de fruntaș, plutonier, caprar sau dupa noua denumire agent! Iar agenți se împart în mai multe categorii in functie de prostia fiecăruia. Dacă ajungi agent principal sef, adică prostu proștilor, trecem la agent principal, care se situează dupa prostul prostilor si mai are de învățat in ale prostiei....urmează agentul șef adjunct, un veșnic pupincurist gata sa mănânce un * pt o liniuta in plus pe epolet....după care vine agentul principal, asta tolomac din fire încă fluira si greu vorbeste:)...cel din urmă este , cel cu o liniuta doar, habarnist picat din pom incepe prin a se ghida dupa semne si copiază modelul primului care deja are pe epoleți o adevărată cale ferată!....Voi care credeti ca e LG21?:)))...nu intrăm la ofițeri ca aia sunt subordinati politic si nu risca un coment împotriva partidului mamă!!!Care o fi oare?
Postat 08 August 2019, 19:34 de Adrian_Preda
B.D. in alerta
Mai bine sa amendeze batrinii si sa dezumfle rotile bicicletelor decit sa-si consume resursele capturind interlopi,traficanti,criminali.Amenzile sunt un aport deloc neglijabil la dezvoltarea tarii,practic genereaza crestere economica
Postat 08 August 2019, 12:14 de excalibur
LG21-sub acoperire
LG21 ai curaj..spune ce grad ai, ca sa.....nooo amu fi cinstit si spune nu te ascunde la umbra :)
Postat 08 August 2019, 11:49 de Ardeleanul
Mda..
Cunosc eu batranii astia care trec vesnic prin locuri nepermise, trec pe rosu, "fug" prin intersectii etc... nu cred ca a fost absurd politistul, nu cred ca ala e scopul lui in viata sa amendeze batranici. mai bine o amenda decat o inmormantare..doar zic..
Postat 08 August 2019, 11:35 de LG21
2 clase ca trenul
In actiune Strica si Milica, polițiști adevărați , inteligenti si cu mult bun simț....rahaaat! Când am mai spus că cei mai prosti din curtea școlii ajung polițiști iar s a adeverit:))) ,băieții si au facut norma impusă la ședința de dimineața, norma impusă de altul ca ei cu studii pe cv școală ajutătoare ! Asta este ...90% Din polițiștii acestei țări sunt analfabeți si cu un nivel de inteligenta ce nu depășește un copil de clasa 2!!! Dacă ai 500 de candidați prosti bota pt a intra in sistem si tu ai nevoie doar de 100 ce alegi? ...simplu: primi 100 de proști:))) mai faceti școală mai băieți, mai cititi si voi o carte nu doar ziarul si cartea de poker...Chelo e medicamentul vostru ineligentilor!!!
Postat 08 August 2019, 00:28 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON