URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2023, 14:23

Bătaie între mai mulți polițiști din Bihor! Ce s-a întâmplat la cheful de ziua de naștere a unui coleg

Bătaie între mai mulți polițiști din Bihor! Ce s-a întâmplat la cheful de ziua de naștere a unui coleg trucaj foto
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulţi poliţişti din Bihor care, la sfârşitul săptămânii trecute, au participat la o petrecere de zi de naștere s-au luat la bătaie chiar în timpul chefului.

Incidentul, după cum a aflat BIHOREANUL, s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în comuna Cărpinet, unde şeful de Post din Pietroasa, Raul Rotar, şi-a serbat ziua de naştere cu mult fast, la sala de evenimente Cipriano.

A fost chef în toată regula, cu lăutari şi peste 150 de invitaţi, poliţişti din zonă, dar şi mai mulţi primari, viceprimari, consilieri locali şi oameni de afaceri.

Potrivit surselor ziarului, scandalul a început în jurul orei 3, pe terasa sălii de evenimente, şi ar fi fost declanşat de un schimb de replici între Viorel Iga, ajutorul şefului de Post din Lazuri de Beiuş, şi Călin Peti, un poliţist de la Postul Rieni.

În disputa dintre cei doi a intervenit şi fratele lui Viorel Iga, Sergiu, ajutor şef de Post din Rieni, însă, în loc să se calmeze, protagoniştii s-au „înfierbântat”.

Altercația a degenerat într-o adevărată încăierare, în care bătăuşii şi-au împărţit pumni şi picioare, făcând şi victime colaterale printre alţi petrecăreţi sosiţi să-i despartă.

„S-a întâmplat afară, în faţa sălii, s-au înjurat, apoi s-au luat la bătaie. Au fost rănite mai multe persoane, cât de grav, nu ştiu, însă din câte spune lumea i-ar fi despărţit în final şeful Poliţiei Ştei, Rafael Tonca”, a declarat, pentru BIHOREANUL, unul dintre petrecăreţi.

Sursele ziarului spun că printre cei care au avut de pătimit de pe urma incidentului a fost și primarul comunei Cărpinet, Petru Curta, invitat și el la petrecere, care neagă, însă, aspectul.

„Nu am fost de faţă, trebuia să ajung în Suceava a doua zi, am plecat pe la miezul nopţii. Din auzite, doar, am aflat că au fost şi victime colaterale, că s-au băgat unii să-i despartă. Mai multe nu ştiu”, a susținut edilul, contactat de BIHOREANUL.

Cert este că niciuna dintre victime nu a reclamat agresiunea, însă cazul a ajuns în atenția conducerii Inspectoratului de Poliție Bihor, după cum susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Motivul? Bătăuşii au încălcat Statutul poliţistului, care îi obligă la un comportament decent şi în afara programului, pentru a nu „compromite, prin activitatea publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care fac parte”. 

„Șeful Inspectoratului a dispus, de urgență, efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale în consecință”, a declarat pentru BIHOREANUL comisarul-șef Alina Fărcuţa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
NAKAMURA, respekt
Viata in Romania e un Reality show de cea mai joasa speta. Prin comparatie cu dictatura comunista, e chiar mai gretoasa. acolo puteai sa dai de dracu, fara discutie, dar puteai duce o viata simpla,sigura, chiar ECHITABILA, pastrind proportiile. Capitalismul gregar din romania de azi, tunurile private, lipsa aproape completa a sentimentului de justitie, potentatii, aristocratia bugetara , iti provoaca o scirba iremediabila. Un stat in disolutie, capturat de tot felul de mahări, mai presus si dincolo de orice norma si regula. Intr-un fel, e bine ca ne apropiem inexorabil de inevitabila explozie ( ...sau implozie?)
Postat 07 Aprilie 2023, 12:25 de excalibur
De urmarit..
Deci, era clar ca nimeni nu va depune plangere, dupa principiul "corb la corb nu-si scoate ochii". Dar cum ramane cu fapta prevazuta de Art. 371 Cod Penal - Tulburarea linistii si ordinii publice? Nu s-a sesizat nimeni? Nu era nimeni de permanenta in Carpinet? Acolo erau totusi 150 oameni, printre care si femei, care nu au digerat cu totii injuriile, zbieraturile si alte cele.. In alta ordine de idei, in judetele vecine deja se vorbeste de Bihor ca despre vestul salbatic, un judet unde orice este posibil. Politia BH este la un nivel foare jos, iar o mare parte dintre agenti parca sunt niste bombardieri de cartier, niste pacalici cu ifose de James Bond. Daca la varful inspectoratului nu se iau masuri, ajungem (mai rau de cat suntem deja) de rasul tarii. Oare cine i-a testat dimineata in trafic cand mergeau a doua zi la serviciu pe acesti samurai trotilati? Dar la intrarea in tura? In fine, e de notorietate ca in zona Beius-Stei de mult timp "acuzatii si acuzatorii" chefuiesc impreuna si-si dezvolta caracatita, bine merci..
Postat 07 Aprilie 2023, 09:55 de NAKAMURA
Încă o dovadă că diferența între organul legii...
... Și ceafă lată e mică!
Postat 07 Aprilie 2023, 09:19 de Vio_427
Nu degeaba li se spune organe!
Ca asta sunt, niste....
Postat 07 Aprilie 2023, 09:01 de pinonel
Fratele și cumnatul și varul etc
Interesant, a intervenit fratele tot polițist, și dacă mai căutați găsiți probabil toată familia extinsă.
Postat 06 Aprilie 2023, 19:07 de wolf
Propunere
Pentru a preveni eventualele incidente la Cheful de la Cărpinet din 2024, propun sa fie aduși mai mulți polițiști. Sa se dubleze ori să se tripleze numărul polițiștilor prezent. Fiecare , desigur cu cadoul potrivit.
Postat 06 Aprilie 2023, 18:42 de PureStupidity
Scandal
Am văzut parlamentari, judecători, polițiști, doctori etc care se bat. Sunt oameni și ei și probabil la cate un chef de genul asta se plătesc polițe mai vechi asa ca..atâta timp cât nu s-au reclamat intre ei..nu vad care ar fi problema...lăsați oamenii sa se bata :))))dacă se reclamau atunci aveam o problema. Si nu-i mai comparați cu infractorii sau cu interlopii, pt ca aia se bat în taptap-uri pe tik tok sau în live-uri pe Facebook. În schimb ăștia și-au dat taptap ca-n vremurile de alta data demult apuse :)))
Postat 06 Aprilie 2023, 18:23 de Alex07
Pelerinajul anual de la moaștele (cu epoleti) sfinte de la Carpinet
După ce au băut bine, probabil că ,,polițiștii" și-au pus fiolele unii altora, apoi au inceput: -Băă, tu știi cine-s io? - Ba pe-a mătii..., Apoi... Ptiu!, Trosc-Pplosc! ,,Cheful" pare (doar pare, repet) doar festivalul anual (se ține în fiecare an de vreun deceniu) al ,,băieților deștepți" din Depresiunea Beiuș. Pare doau un ,,omagiu" adus omului de legătură intre lumea tenebroasă dar prosperă, exemplele bunăstării din depresiunea Beiuș, protejații de instituții și servicii. Stenograme, (dacă ar exista) probabil, ar reliefa comportamentele, scopurile și mizele unei astfel de festival anual. ( ⁵¹2, ISR, TOCIID, AND) Glumesc, desigur. Doamne fereste ! +++ ( a se citi, 3 cruci/troițe, toate făcute de Primăria Cărpinet la unul dintre antreprenorii locali) Defapt e un festival al dragostei, al recunostintei, al omagiului pentru bunatatea și serviciile aduse patriei. Totuși, imaginați-vă, ce greu trebuie să-i fie sărbătoritului să intoarcă cele mulțimea de cadourilor primite? Probabil are câte 2-3 petreceri pe saptamână, nu de alta , dar anul trece repede și-l prinde pe sărbătorit festivalul din 2024 cu datorii neplătite. Greu, greu! Doar lucru, chef, lucru chef. Probabil nici n-apucă omul sa pună capul pera des pe perina acasă. S-o luam si pe matematica: Închirierea sălii + meniuri+ băutura+ lăutarii= .... Anual. O fi profitabil?! Si cu Curta, ce-ați avut? Răilor! Adică, el va dă comuna pe mâna, si voi? E neprihănit. Era prin Suceava atunci. N-a fost de față . ,,- Ăăa, ăăa, eram prin ăăa Suceava." Am întrebat 2 suceveni si au spus ca Curta era acolo de joi . De la prânz. Credem pe cuvânt. Pe Curta. Nu credeți? Sunați și voi câțiva suceveni și va vor confirma. Cum, care suceveni? Oricare. Ne linișteste totusi Oradea : ,,Șeful Inspectoratului a dispus, de urgență, efectuarea de verificări..." (Săful dă la Orade, no fost șî el la chef? Nu, că-acolo se dau cadouri .) Toți cei implicati vor fi promovați . Petrecăreții își vor continua nestingheriți bussinesurile. Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.
Postat 06 Aprilie 2023, 18:09 de PureStupidity
Pina la ultimul!
sa se bata toti intre ei pina o sa ramina numa unu singur!
Postat 06 Aprilie 2023, 17:17 de TanarSiNelinistit
Rușine!
Unde-i onoarea hoților de altădată?!
Postat 06 Aprilie 2023, 17:13 de nealiniat
Raiul bugetarilor
La fel de eficienti precum reformata Justitie romana, cea cu prescrierile, aceasta tagma jghiera mai ieri in fata ministerului ca vor salarii decente, in p**a lor de bugetari. O tara in descompunere, tinuta cu mina de acesti vajnici aparatori ai legii. Nu vreti sa stiti cu ce jind asteapta virsta de pensionare aceste specimene. Si da, pensia nu-i speciala, e ocupationala. Mai deunazi era la TV o judecatoare , activa inca,deci tinara, cum ca nu ei tergiverseaza dosarele, ci procurorii. Si ca , mai mult, aduc bani la buget prin taxa de timbru... Zoo-ropa. Zoo-mania
Postat 06 Aprilie 2023, 17:02 de excalibur
se pot pensiona
o penise speciala e tot ce le lipseste si apoi se mai pot bate din cand in cand pe la cate vreo nunta/ botez.
Postat 06 Aprilie 2023, 16:06 de Traian
aifaM
Capo di tutti cappi și oameni grei (polițiștii, primarii, pădurarii, toți prosperi oameni de ,,bussines" din depresiunea Beiuș). Le-au fost spălate dosare grele indivizilor acestora, acesta-i nimic. De unde izvorăște atâta dragoste? Apropo, cât e intrarea? Sau e taxă de protecție?!
Postat 06 Aprilie 2023, 15:03 de PureStupidity
POLITISTI = MEMBRI RETELE INTERLOPI
Astia sint politisti ?De ce nu s-a declarat incidentul avand in vedere ca erau doar oameni care ar trebui sa apere legea .Vedeti ei sint primii care incalca legea Curiosio sintem sa vedem ce masuri ia inspectorul general Normal ca se va asterne tacerea .Au exemple si diverse sesizari pentru multi politisti din zona de ani de zile cu dovezi si filmari si IPJ bihor ii acopera Vezi BOLDICA GABRIEL SI BOLDICA MIHAELA .Infractiuni gramada Samsari de locuinte in combinatii cu primarul si executorii Astea sint exemple Si 90% din politisti se ocupa doar cu diverse afaceri Cine le verifica veniturile si bunurile ????
Postat 06 Aprilie 2023, 15:02 de DAVIDE
Ca la stadion!
La aniversarea de anul viitor, cred cã multi dintrei invitati se vor gândi de doua ori, sa participe sau nu!
Postat 06 Aprilie 2023, 14:49 de iahim
90% din ei nu merita sa fie politisti.
MAJORITATEA POLITISTILOR, MAI ALES CEI TINERI SUNT NISTE GHIOLBANI, COCALARI CU COMPORTAMENTE DE INTERLOPI, PLINI DE AERE SI BESINI CA VEZI DOAMNE SUNT MARI MILITIENI. E DE AJUNS SA-I VEZI IN AFARA PROGRAMULUI, CE MASINI CONDUC, CE ANTURAJE AU, SI CU NASUL DE SUS DE NU LE AJUNGI CU PRAJINA LA NAS.. SI CE SI-AU DORIT EI CEL MAI MULT, SA AIBA BMW-URI, EXACT CA TOTI COCALARII
Postat 06 Aprilie 2023, 14:46 de Mihaita
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON