URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2022, 08:01

Bani din joacă: Un băiat de 16 ani din Oradea, maestru în Fortnite, a câștigat 200.000 de dolari numai din jocuri video

Bani din joacă: Un băiat de 16 ani din Oradea, maestru în Fortnite, a câștigat 200.000 de dolari numai din jocuri video PREMIAT ÎN ORIENT. Cel mai important turneu offline la care a participat până acum Andrei Ursu (foto) a avut loc la finalul lunii iulie în Arabia Saudită. Alături de coechipierul său suedez, Chapix, orădeanul a câștigat locul 2, care a asigurat fiecăruia câte 75.000 de dolari
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mii de copii şi adolescenţi se joacă ore întregi pe calculator, spre disperarea părinţilor. Unii ca să-şi alunge plictiseala, alţii visând să ajungă gameri. Foarte puţini reuşesc, însă, să se remarce. La doar 16 ani, orădeanul Andrei Ursu, pe numele de "scenă" @zAndy, a izbutit.

Până acum, Andrei a câştigat 200.000 de dolari din turneele de Fortnite şi ţinteşte mai sus! În noiembrie, va participa la Campionatul Mondial din SUA, iar în curând va face parte dintr-o echipă profesionistă de gameri. 

Paradisul unor generaţii 

Jocurile video au devenit în ultimele două decenii o adevărată industrie, care a acaparat atenţia a milioane de copii, adolescenţi şi tineri. Mulţi jucători au ajuns chiar dependenţi şi stau ore în şir pe calculator, prinşi în lumea digitală. Cei mai talentaţi gameri pot participa la turnee şi campionate, unde concurează pentru premii de zeci ori chiar sute de mii de dolari.

Între cele mai cunoscute jocuri pe calculator se numără Counter-Strike, League of Legends (LoL), PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Call of Duty şi Fortnite. 

Lansat de Epic Games în 2017 în formatul care i-a adus faima, Fortnite este un joc multiplayer de tip battle royal. Asta înseamnă că jucătorii îşi aleg "avataruri" într-o lume imaginară, plină de provocări, câştigători fiind cei care reuşesc să rămână în viaţă după bătălii sângeroase. În joc se poate participa individual ori în echipe de patru, trei sau două persoane, iar compania câştigă din vânzarea costumelor şi a accesoriilor virtuale care fac un avatar mai puternic. 

Gamer de la 3 ani 

Orădeanul Andrei Ursu a fost pasionat de jocurile video încă de la vârsta de 3 ani. "Verişorul meu, Mihai Hash (cunoscut în lumea vloggingului ca Mikey Hash, de la Doza de Hash - n.r.), mai mare decât mine, m-a introdus în lumea jocurilor. Până să apară Fortnite am încercat tot felul de jocuri competitive, cum ar fi Counter Strike, şi visam să ajung gamer profesionist, să îmi câştig existenţa din asta", povesteşte adolescentul. 

Dacă la început exersa câteva ore, după orele de şcoală, la un moment dat a ajuns să stea la calculator chiar şi 8 ore pe zi. Prin clasa a V-a şi-a ales şi un nume de gamer, combinând litera "z" cu Andy, aşa cum îi spun prietenii. Tot atunci şi-a făcut şi un cont de YouTube, unde publică înregistrări video în care arată cum joacă şi ce strategii foloseşte la Fortnite. În prezent are o comunitate de aproape 60.000 de abonaţi, iar clipurile sale adună sute de mii de vizualizări.

1.000 de dolari la 13 ani 

Cum a făcut primii bani? Imediat ce a împlinit 13 ani, vârsta minimă de participare la o competiţie de Fortnite, zAndy s-a înscris la mai multe turnee. "Primii bani i-am câştigat prin 2019, cam 1.000 de dolari. Desigur, la început părinţii nu prea au fost de acord, pentru că stăteam mult timp la calculator. Dar au crezut în mine şi apoi au văzut că pot să şi trăiesc din asta", spune orădeanul. 

Între timp, cum a prins experienţă, se joacă mai puţine ore, dar participă la toate turneele şi campionatele, care încep de obicei seara, la ora 20, şi se termină după câteva ore. 

Vara aceasta a reuşit să câştige cei mai mulţi bani. "La finalul lunii mai am obţinut un premiu în valoare de circa 15.000 de dolari, iar apoi am câştigat şi mai mult. În total am adunat cam 200.000 de dolari", detaliază cu mândrie zAndy.

Invitat în SUA

Datorită competiţiilor câştigate recent, orădeanul a urcat în clasamente şi a ajuns pe locul 20 în Europa, un nivel neatins până acum de niciun alt gamer de Fortnite român.

Mai mult, săptămânile trecute, orădeanul a fost invitat în SUA de compania care deţine Fortnite, Epic Games, la turneul mondial în sistem de perechi programat pe 12 şi 13 noiembrie în statul Carolina de Nord. Acolo va face echipă cu Joe, un jucător din Marea Britanie în vârstă de 17 ani. Adolescentul a acceptat rapid invitaţia, iar acum încearcă să obţină viza de călătorie. "Îmi va fi greu în următoarele săptămâni, pentru că începe şcoala (Andy fiind elev la Colegiul Economic Partenie Cosma - n.r.), dar vreau să-mi urmez visul: o carieră în eSports". 

În curând, Andrei va intra într-o echipă profesionistă, unde va primi chiar şi un salariu. "Despre asta nu pot da încă detalii, dar vă ţin la curent", promite el misterios. Trebuie să fie o afacere bună. Până acum, a dovedit că ştie să transforme joaca în bani...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Numai bine iti doresc, dar...
Trezeste-te mai baiatule la realitate, mai iesi si tu afara pe la un fotbal, un innot ceva, arati un pic mai bine decat Dracula la fatza. Cand te-a vazut soarele ultima data? O sa-ti para rau mai tarziu, am vazut o gramada ca tine. Parol.
Postat 07 Septembrie 2022, 14:24 de Kid
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON