URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2014, 15:17

Bac la extreme: Două licee din Bihor cu promovabilitate zero şi alte două cu toţi elevii promovaţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca în fiecare an, examenul de Bacalaureat conturează un clasament al şcolilor din Bihor, în funcţie de gradul de promovabilitate al elevilor.

La coada acestui top se află două licee cu promovabilitate zero, unde niciun elev nu a reuşit să ia măcar media 6. Acestea sunt Liceul Tehnologic Agroindustrial Tamasi Aron Borş, unde s-au înscris la Bacalaureat 7 elevi, şi Fundaţia Cultural Umanitară Liceul Henri Coandă Oradea, unde au dat Bacul 8 elevi.

În acelaşi clasament, fruntaşe sunt două licee vocaţionale din Bihor: Liceul Teologic Baptist Emanuel şi Liceul Teologic Penticostal Betel. La ambele şcoli, toţi elevii înscrişi la Bacalaureat - 52 la Betel şi 56 la Emanuel - au promovat examenul.

Alte şcoli din judeţ cu un număr mare de elevi promovaţi la Bacalaureat sunt Colegiul Naţional Emanuil Gojdu (promovabilitate de 96,88%), Colegiul Naţional Theodor Neş din Salonta (96,52%), Liceul Teoretic Aurel Lazăr Oradea (95,65%), Colegiul Naţional Mihai Eminescu (92,83%).

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian, absolvenţii de liceu nemulţumiţi de notele de la Bac au depus, în total, 1.394 de contestaţii. Cele mai multe din acestea, 624, au fost depuse la limba şi literatura română, iar alte 244 la matematică. 172 de elevi au contestat nota la biologie, alţi 129 la istorie, iar alţi 124 la geografie.

Notele de la Bacalaureat au fost afişate luni în toate centrele de examen din Bihor. 57,85% din elevii bihoreni au promovat examenul, procentul fiind sub media naţională.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
bac-ul
Sc Henri Coanda,tare..dar ce conteaza..am vrut liceu privat,ca acolo Bonca aranjeaza tot din pix pana in a XII-a...apoi Domnul cu mila
Postat 09 Iulie 2014, 21:41 de crin
asa e DANA
- intrebati cum se fac selectiile la Betel si Emanuel,hai sa fim seriosi?! Afara-i vopsit gardu si-nauntru-i leopardul.SUNT COPII SPECIALI cu origini sanatoase si impresia conteaza!
Postat 09 Iulie 2014, 15:13 de siri
ciuda asta...
Am terminat la Betel acum cativa ani si am avut in clasa colegi slabi la invatatura din a IX a pana in a XII a si toti au luat bacul.Si-au dat interesul sa invete mai mult in a XII a si au luat note destul de ok.Si am dat bacul la Eminescu,deci nu am putut copia niciunul.
Postat 09 Iulie 2014, 11:00 de Simona
Promovabilitatea este 100%
Promovabilitatea, i.e. capacitatea teoretica de a promova, este sistematic de 100%. Problema apare cu rata de promovare, i.e. faptul practic de a fi promovat. Aici stam rau, nu la promovabilitate!
Postat 09 Iulie 2014, 09:08 de Catalin
bac la extreme
Felicitari tuturor elevilor care au luat bacul si parintilor care stiu doar ei ce inseamna sa cresti un copil pana la"maturitate".Felicitari celor 2 licee cu 100%,Emanuel poate e singurul din tara unde in ultimii 4 ani toti absolventii au luat bacul.Betel o tine aproape.Se poate. Cele 2 licee cu 0 au avut mai putini elevi asa ca nu sta in picioare nr mic iar cine simte ca nu vrea sa invete pleaca din scolile bune.Disciplina si nu numai face casa buna cu cartea.
Postat 09 Iulie 2014, 08:35 de un om
bac
Felicitari tuturor celor care au luat bacul.Emanuel cred ca e singurul liceu din tara cu procent de 100% promovabilitate in ultimii 4 ani.Nu e o intamplare chiar daca sunt explicatii.De ce nu au promovat si cei 15 elevi de la cele doua licee cu zero? Nu judecam noi scolile ca nu avem toate datele dar trebuie apreciat locul unde se face scoala.
Postat 09 Iulie 2014, 07:19 de un om
@dana
Dana cine are nevoie de laude, de laudele tale ??? Rezultatele vorbesc ! In rest ramanae cum au stabilit rezultatele !
Postat 08 Iulie 2014, 19:32 de uimit
Sare musca in zeama
Orice om cu un gram de minte poate sa isi dea seama ca probabilitatea de promovare este invers proportionala cu nr elevilor, cu cat sunt mai multi elevi, creste probabilitatea de a exista elevi care nu promoveaza. Emanuel + Betel = 100 elevi, adica impreuna poate ca sunt cati intr-un liceu de genu Gojdu, Eminescu. Cate licee din Oradea mai au un numar asa redus de elevi in clasa a 12-a? Elevii de la Emanuel sunt peste elevii de la Betel, la Betel. De ce? Datorita profesorilor si a convingerilor religioase. Baptistii sunt mai "molcomi", penticostalii mai salbaici. Fiecare secta cu trasaturile ei. Imi pare rau ca trebuie sa spun, dar in liceele gen Gojdu, au ajuns o gramada de elevi plini de bani, dar pe aratura rau de tot din toate punctele de vedere, acesti elevi batjocoresc pe ceilalti care invata si isi vad de treaba, poate uneori se ajunge la transfer la alte scoli pt a scapa de groaza produsa in clasa de elevi "bazati". Parerea mea este ca rezultatele la bac sunt dependente de anumiti factori in urmatoarea ordine: PROFESORI, ELEVI, "ARANJAMENTE"(cam greu). Daca nu ai profesori buni nu poti face nimic indiferent de clasa, daca ai profesori buni poti face treaba cu elevi buni.
Postat 08 Iulie 2014, 17:34 de Gojdu
irelevant
La Emanuel se face curatenie pana a se ajunge la bac . Sigur. La Betel tot cam asa. Laudele pe care le aduceti acestor scoli NU SUNT intrutotul meritate. Urmariti .
Postat 08 Iulie 2014, 16:12 de dana
gojdu?
La gojdu nimic? sau acolo profesori freaca....menta....impreuna cu elevii?
Postat 08 Iulie 2014, 15:40 de gojdu?
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON