URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 August 2020, 19:25

Avocatul Poporului a atacat la CCR noua lege a carantinei: contestă internarea obligatorie pentru 48 de ore

Avocatul Poporului a atacat la CCR noua lege a carantinei: contestă internarea obligatorie pentru 48 de ore (Sursa foto: Agerpres)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat noua lege a carantinei și izolării, contestând internarea obligatorie pentru 48 de ore. Legea carantinei a fost elaborată după ce Curtea Constituțională a declarat varianta anterioară neconstituțională.

Potrivit presei centrale, Renate Weber contestă articolele din lege care se referă la internarea obligatorie a pacienţilor cu SARS-CoV-2 într-o unitate sanitară pentru 48 de ore şi la detaşarea personalului medical.

În sesizarea către CCR, Weber susţine că măsura internării obligatorii, care are trăsăturile unei măsuri restrictive de libertate, trebuie să fie "o măsură de ultim resort, după ce alte remedii posibile au fost epuizate". Ea critică şi faptul că, deşi internarea obligatorie poate fi contestată în instanţă, judecătorul poate dispune doar anularea deciziei, nu şi o măsură mai puţin restrictivă.

În ceea ce priveşte detaşarea personalului medical, Avocatul Poporului susţine că, în forma reglementată de legea carantinei, aceasta excede prevederile Codului Muncii, care stabilesc acordul angajatului.

"După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare, sau de carantinare a pacienţilor diagnosticaţi ca fiind pozitivi, nu am avut posibilitatea să luăm nicio măsură pentru a putea izola persoanele de contact ale fiecărei persoane diagnosticate pozitiv, după ce s-a văzut ce efecte grave a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului a recidivat. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care eu nu o înţeleg iar persistenţa asta de a ataca legi fundamentale care permit Guvernului şi autorităţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României", a comentat premierul Ludovic Orban, potrivit Digi24.ro.

La începutul lunii iunie, Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională articolele din legea privind starea de alertă prin care se stabileau contravenţiile şi amenzile pentru încălcarea legii. De asemenea, Weber a contestat şi articolul prin care Parlamentul aprobă starea de alertă instituită prin hotărâre de guvern. CCR a stabilit atunci că instituirea, prin ordin al ministrului Sănătăţii, a carantinei pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate este neconstituţională. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Avocatul PSD-ului nu al poporului
Nici un om normal aici ma refer si la avocatul poporului cât și la judecătorii de curte care probabil au pierdut realitatea si scot din carantină bolnavii de covid. Ca la nou la nimeni, toata lumea face ce vrea nu poti tu ca stat sa ti in frâu o epidemie ca vine avocata PSD-ului o nebună probabil aceasta Renate la pachet cu alți judecători inconstienti si tin statul in contre politice. Problema ca aceste contre ne costă pe noi. Parerea mea ca cei bolnavi de covid ar trebui internați sau izolați și tratatati nu lasa ti acasă pt ca romanul nu are responsabilitate. Nu putem sa ne comparăm cu Suedia sau Olanda. Carantină si internarea ar fi obligatorii pt a reduce pandemia de covid. Am gestionat bine criza, statul a luat mâinile de pe gestionarea covid pt a obține bani de ajutor( o sumă frumușică plătită cu prețul vieții de oamenii simpli) dar acum ca s au băgat banii la visterie ar trebui gestionată aceasta criza corespunzător si fără contre.Esti bolnav te inernezi pt a nu îmbolnăviri și alte persoane.
Postat 08 August 2020, 01:32 de Adrian_Preda
Un demers venit cam târziu
Contestarea la CCR a acestei legi execrabile din toate punctele de vedere trebuia făcută imediat după promulgare nu trebuia lăsat acest guvern de dezaxați mintal să dispună de asemenea arme împotriva propriei populații!!
Postat 08 August 2020, 00:10 de Adrian1965
O luat-o razna PSD-eii astia
pai nebuna asta, Ciolacu si CCR-PCR, de ce nu declara ilegală internarea postoperatorie dupa apendicita, operație pe creier , dupa ce , cineva și-a tăiat o mână și Dr. Gălățeanu i-o pus-o la loc. Hai PSD-CCR ca poți mai mult, ajuta si tu pe cei postoperatoriu sa nu stea la pușcărie. Si tot asa puteți declara purtarea botnitei la operație ilegală. Draga PSD-CCR Dumnezeu cu mila, si biciul pe voi.
Postat 07 August 2020, 20:01 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON