Curtea de Apel Oradea a decis, marţi, să amâne pe o perioadă de supraveghere de 2 ani aplicarea unei pedepse în cazul unei avocate stagiare trimisă în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Este vorba despre Adriana Bejan, o tânără avocată stagiară, care, pe 8 august 2019, în jurul orei 2.45, a fost oprită în trafic de poliţiştii Biroului Rutier Oradea pe strada Fagului. Fiind testată cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care femeia a fost condusă la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i s-au recoltat probe biologice.
Raportul întocmit de medicii legişti a arătat că Bejan avea o alcoolemie în sânge de 1,52, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Cercetările în caz s-au finalizat în această vară, pe 7 iulie, când tânăra avocată a fos trimisă în judecată de procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea, iar în urma procesului care s-a derulat la Curtea de Apel, instanţa a decis a stabilit în sarcina ei o pedeapsă de 8 luni de închisoare, a cărei aplicare a fost, însă, amânată, pe o perioadă de supraveghere de 2 ani.
Pe perioada de supraveghere, avocata are o serie de măsuri de respectat: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bihor, la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să permită controlul mijloacelor sale de existenţă.
Hotărârea Curţii de Apel Oradea nu e definitivă. Ea poate fi atacată, cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare, atât de procurori, cât şi de avocată.
Bejan este a doua avocată din Bihor care, în acest an, se alege cu proces pentru alcool la volan şi scapă de pedeapsă. În luna iulie, tot Curtea de Apel Oradea a avizat acordul recunoaştere semnat de avocata Alexandra Sălăgian cu procurorii, prin care femeii i s-a stabilit o pedeapsă de 10 luni închisoare, a cărei aplicare a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani. Avocatei i s-au stabilit aceleaşi măsuri de respectat ca şi în cazul colegei sale, însă, în plus, a fost obligată să presteze 35 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Oradea sau la Mănăstirea Sfintei Cruci.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.