URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2021, 08:40

AVE BIHOR și cursa pentru un județ curat: De două ori mai multe deșeuri colectate separat în doar șase luni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au trecut şase luni de când am început să lucrăm împreună la cel mai ambiţios proiect de colectare separată a deşeurilor din istoria judeţului Bihor.

Peste 250.000 de bihoreni au învăţat în această perioadă să colecteze separat deşeurile în cinci fracţii, iar rezultatele acestui demers sunt cu adevărat uimitoare: cantităţile de deşeuri generate au scăzut cu peste 35%, în timp ce deşeurile colectate separat s-au dublat. Semn că lucrăm din ce în ce mai bine împreună, chiar dacă anumite aspecte mai trebuie îmbunătăţite.

De unde am început...

În luna septembrie 2020, într-un an dificil şi plin de provocări, am început un proiect pe cât de ambiţios, pe atât de complicat: colectarea separată în cinci fracţii a deşeurilor generate de la peste 80.000 de gospodării din întreg judeţul, după un model de succes preluat de către ADI ECOLECT BIHOR din două comune din judeţul Bihor: Sălacea şi Cociuba Mare. AVE BIHOR a câştigat licitaţia în patru dintre cele şase loturi din judeţ, ceea ce ne-a transformat într-un operator de salubritate cu prezenţa cea mai mare din vestul ţării.

Primul lucru pe care l-am realizat a fost să investim masiv în dotare şi tehnologie. Am achiziţionat 43 de camioane EURO 6 (foto sus), care permit colectarea în mai multe fracţii, iar flota a fost extinsă cu alte 13 maşini pentru a facilita transferul deşeurilor.

Am achiziţionat peste 200.000 de recipiente cu cip RFID (foto jos), care permit identificarea utilizatorului şi a numărului de goliri ale recipientelor, iar odată cu semnarea noilor contracte am început distribuirea acestora către clienţii din zonele Salonta, Beiuş, Marghita, Săcueni şi Valea lui Mihai.

… şi unde am ajuns

După şase luni de muncă asiduă, tragem linie şi vedem ce am realizat:

- peste 11.500 de tone de deşeuri colectate separat

- diminuarea cu 36,25% a cantităţii totale de deşeuri generate în zonele acoperite de noi.

Un rezultat fantastic într-o perioadă atât de scurtă de timp, la care nu am fi putut visa fără aportul dumneavoastră, al celor 250.000 de clienţi ai AVE BIHOR. 

2020 fiind un an pandemic, nu am putut ajunge atât de uşor la dvs. precum ne-am fi dorit. Astfel, nu am putut desfăşura campanii de informare mai ample, pentru ca filozofia noastră de colectare separată a deşeurilor să fie cunoscută mai facil. Cu toate acestea, răspunsul clienţilor la noile cerinţe a fost cu mult peste aşteptările noastre.

Cum va arăt anul 2021 pentru clienţii AVE BIHOR

Primele şase luni ale acestei colaborări cu clienţii noştri ne-au arătat şi aspectele la care trebuie să mai lucrăm pentru a fi mereu la nivelul aşteptărilor. Nu totul a funcţionat perfect, nu am reuşit să mulţumim pe toată lumea, am făcut şi greşeli pe care ni le asumăm şi pe care suntem decişi să le corectăm pe viitor.

Vom fi mai aproape de dvs. prin toate mediile de comunicare: telefon, e-mail, social media. Suntem activi pe pagina noastră de Facebook, unde ne puteţi adresa întrebări şi ne puteţi trimite sugestii pentru ca serviciul nostru să fie la un nivel de calitate cât mai ridicat.

Dacă vremurile vor permite acest lucru, vom organiza şi întâlniri în judeţ, unde ne puteţi spune problemele cu care vă confruntaţi în legătură cu serviciile noastre, pentru a găsi împreună o rezolvare pentru fiecare dintre ele.

Nu uitaţi, scopul nostru comun este acelaşi: să avem un judeţ curat, cu ape fără PET-uri şi păduri prin care să-ţi facă plăcere să te plimbi cu familia. Pentru că aplicăm principii care au dat rezultate în cele mai dezvoltate şi ecologizate ţări din Europa.

Totul a început în Sălacea, în 2018, când comuna a implementat sistemul de colectare în cinci fracţii, iar gradul de colectare separată a deşeurilor reciclabile a crescut de la 3% la… 66%. Gândiţi-vă: unde am fi dacă acest lucru s-ar aplica la nivelul întregului judeţ sau al întregii ţări? Poate că acea ţintă de Zero Waste (zero deşeuri) nu ar fi chiar un vis.

AVE BIHOR - schimbarea începe cu noi

Date de contact:

Facebook - AVE BIHOR
Web: ave-bihor.ro
Mail: office@ave-bihor.ro
Tel: 0359 40 48 48

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON