Au trecut şase luni de când am început să lucrăm împreună la cel mai ambiţios proiect de colectare separată a deşeurilor din istoria judeţului Bihor.
Peste 250.000 de bihoreni au învăţat în această perioadă să colecteze separat deşeurile în cinci fracţii, iar rezultatele acestui demers sunt cu adevărat uimitoare: cantităţile de deşeuri generate au scăzut cu peste 35%, în timp ce deşeurile colectate separat s-au dublat. Semn că lucrăm din ce în ce mai bine împreună, chiar dacă anumite aspecte mai trebuie îmbunătăţite.
De unde am început...
În luna septembrie 2020, într-un an dificil şi plin de provocări, am început un proiect pe cât de ambiţios, pe atât de complicat: colectarea separată în cinci fracţii a deşeurilor generate de la peste 80.000 de gospodării din întreg judeţul, după un model de succes preluat de către ADI ECOLECT BIHOR din două comune din judeţul Bihor: Sălacea şi Cociuba Mare. AVE BIHOR a câştigat licitaţia în patru dintre cele şase loturi din judeţ, ceea ce ne-a transformat într-un operator de salubritate cu prezenţa cea mai mare din vestul ţării.
Primul lucru pe care l-am realizat a fost să investim masiv în dotare şi tehnologie. Am achiziţionat 43 de camioane EURO 6 (foto sus), care permit colectarea în mai multe fracţii, iar flota a fost extinsă cu alte 13 maşini pentru a facilita transferul deşeurilor.
Am achiziţionat peste 200.000 de recipiente cu cip RFID (foto jos), care permit identificarea utilizatorului şi a numărului de goliri ale recipientelor, iar odată cu semnarea noilor contracte am început distribuirea acestora către clienţii din zonele Salonta, Beiuş, Marghita, Săcueni şi Valea lui Mihai.
… şi unde am ajuns
După şase luni de muncă asiduă, tragem linie şi vedem ce am realizat:
- peste 11.500 de tone de deşeuri colectate separat
- diminuarea cu 36,25% a cantităţii totale de deşeuri generate în zonele acoperite de noi.
Un rezultat fantastic într-o perioadă atât de scurtă de timp, la care nu am fi putut visa fără aportul dumneavoastră, al celor 250.000 de clienţi ai AVE BIHOR.
2020 fiind un an pandemic, nu am putut ajunge atât de uşor la dvs. precum ne-am fi dorit. Astfel, nu am putut desfăşura campanii de informare mai ample, pentru ca filozofia noastră de colectare separată a deşeurilor să fie cunoscută mai facil. Cu toate acestea, răspunsul clienţilor la noile cerinţe a fost cu mult peste aşteptările noastre.
Cum va arăt anul 2021 pentru clienţii AVE BIHOR
Primele şase luni ale acestei colaborări cu clienţii noştri ne-au arătat şi aspectele la care trebuie să mai lucrăm pentru a fi mereu la nivelul aşteptărilor. Nu totul a funcţionat perfect, nu am reuşit să mulţumim pe toată lumea, am făcut şi greşeli pe care ni le asumăm şi pe care suntem decişi să le corectăm pe viitor.
Vom fi mai aproape de dvs. prin toate mediile de comunicare: telefon, e-mail, social media. Suntem activi pe pagina noastră de Facebook, unde ne puteţi adresa întrebări şi ne puteţi trimite sugestii pentru ca serviciul nostru să fie la un nivel de calitate cât mai ridicat.
Dacă vremurile vor permite acest lucru, vom organiza şi întâlniri în judeţ, unde ne puteţi spune problemele cu care vă confruntaţi în legătură cu serviciile noastre, pentru a găsi împreună o rezolvare pentru fiecare dintre ele.
Nu uitaţi, scopul nostru comun este acelaşi: să avem un judeţ curat, cu ape fără PET-uri şi păduri prin care să-ţi facă plăcere să te plimbi cu familia. Pentru că aplicăm principii care au dat rezultate în cele mai dezvoltate şi ecologizate ţări din Europa.
Totul a început în Sălacea, în 2018, când comuna a implementat sistemul de colectare în cinci fracţii, iar gradul de colectare separată a deşeurilor reciclabile a crescut de la 3% la… 66%. Gândiţi-vă: unde am fi dacă acest lucru s-ar aplica la nivelul întregului judeţ sau al întregii ţări? Poate că acea ţintă de Zero Waste (zero deşeuri) nu ar fi chiar un vis.
AVE BIHOR - schimbarea începe cu noi
Date de contact:
Facebook - AVE BIHOR
Web: ave-bihor.ro
Mail: office@ave-bihor.ro
Tel: 0359 40 48 48
(advertorial)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.