URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 09 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În mod cert, primarul Florin Birta începe să aibă apucături sinucigașe. Evident, din punct de vedere electoral. Ori s-a săturat de postul care-i mănâncă tinerețile, ori mizează pe capacitatea infinită a orădenilor de a uita, altfel nu se explică de ce, în preajma campaniei electorale, traficul în oraș este practic blocat...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
31 Octombrie 2022, 09:36

AVE Bihor - Sfaturi pentru agenții economici din Bihor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă aveţi contract de salubritate cu noi, trebuie să ştiţi cum puteţi micşora la minim factura pe care o primiţi lună de lună. Reţeta este una simplă, dar, cu toate acestea, de multe ori neglijată: colectarea separată pe fracţii, reducerea cantităţii de rezidual. Toate acestea concură la reducerea facturii dvs.

Un operator economic din Marghita încheie cu noi un contract standard, în valoare de 53 de lei pe lună plus TVA, în care este inclusă o ridicare de 0,04 metri cubi deşeu rezidual şi ridicări nelimitate de deşeu reciclabil (plastic/metal, sticlă, hârtie/carton). Cu o condiţie: deşeurile reciclabile să fie selectate! Dacă la ridicarea de către angajaţii AVE Bihor acestea vor fi amestecate, ele nu vor fi considerate deşeuri reciclabile, ci menajere! Şi taxate conform contractului: 100 de lei plus TVA per metru cub.

Operatorii economici din Marghita se plâng de facturile mari

Să vedem un caz concret. Un operator economic s-a trezit cu o factură de 500 de lei pe o anumită lună, în urma mai multor ridicări ale containerului de 1,1 metri cubi pentru plastice. Motivul: angajaţii noştri au găsit deşeuri amestecate. Ele au devenit automat deşeuri reziduale şi în loc să fie ridicate gratuit, au fost taxate la preţul menţionat mai sus. Administratorul societăţii a înţeles până la urmă de unde vine diferenţa de la 53 la 500 de lei pe lună şi s-a angajat să selecteze corect de acum înainte.

"Sper că oamenii vor conştientiza importanţa selectării deşeurilor. Noi avem camere pe maşini şi vedem ce cade în cupă. Dacă nu este selectat, şoferul face un bon de transport şi se calculează ca rezidual", spune Marius Papp, şef serviciu transport AVE Bihor.

Atenţie mare la ce puneţi în pubele!

Cauzele pot fi multiple şi ţin de comoditatea angajaţilor, care nu se mai obosesc să facă selectarea corectă a deşeurilor. Dar neplăcerea de a selecta corect este infinit mai mică decât o factură prea mare la final de lună.

"Recomandăm magazinelor să aibă saci coloraţi, pe culori, pentru deşeurile reciclabile. Sau măcar să fie transparenţi, pentru a putea fi identificate deşeurile. Asta în cazul în care agentul economic nu are loc pentru pubelele pentru deşeul reciclabil pe care noi le punem la dispoziţia clienţilor noştri în mod gratuit", a precizat Marius Papp, şef serviciu transport AVE Bihor.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6181 RON
  • 1 EUR = 4.9543 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON