URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2023, 09:30

AVE Bihor: cum reuşeşte o familie din Cherechiu să plătească puţin la salubritate (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

AVE Bihor este în slujba a peste 200.000 de clienţi în cele patru zone din judeţul Bihor. Sunt peste 67.000 de gospodării pe care le vizităm de mai multe ori pe săptămână, pentru a le asigura un serviciu care ne aduce, în sfârşit, aproape de lumea civilizată. Fiecare client este important, iar scopul nostru este ca, la finalul lunii, colaborarea să fie una armonioasă.

Secretul unor facturi mici

AVE Bihor oferă o unealtă foarte puternică, cu care puteţi controla direct valoarea facturii primite de la noi.  Ea se numeşte colectarea separată corectă, pe fracţii, laolaltă cu diminuarea deşeurilor reziduale. Dacă nu v-aţi convins încă de eficienţa acestei strategii, poate un exemplu concret, dublat de cifre, o va face.

Caz-şcoală în Cherechiu

V-o prezentăm pe Ildikó, locuitoare a comunei Cherechiu, în care din 800 de gospodării, peste 98% au contract de salubritate cu AVE Bihor. Doamna Ildikó a înţeles de mult că poate influenţa direct valoarea facturii primite de la noi şi nu a stat cu mâinile în sân.

Deşeurile bio sunt adunate pe un câmp din faţa casei, având în vedere că locuitorii de la ţară sunt sfătuiţi să îşi facă propriul compost, pe care să-l poată folosi în agricultură. Mare parte din deşeurile alimentare sunt astfel rezolvate şi nu ajung în pubela de rezidual, care ar atrage o cheltuială mai mare la salubritate.

Urmează instrucţiunile

Toate cartoanele, sticlele, hârtia, plasticul şi celelalte deşeuri reciclabile sunt atent aşezate în sacii corespunzători. "Sunt foarte uşor de folosit, îţi şi arată ce poţi pune în ei, ceea ce poate fi de mare ajutor, mai ales că sunt persoane mai în vârstă sau fără carte, care nu ştiu citi. Nu trebuie decât să urmezi instrucţiunile", spune Ildikó.

Duşmanul nr. 1 al oricărei gospodării din punct de vedere al salubrităţii este deşeul rezidual. Cu cât cantitatea de deşeu din pubela neagră e mai mică, cu atât va scădea şi factura. Iar Ildikó ştie asta, aşa că se străduieşte să producă cât mai puţin. "AVE Bihor nu ne taxează pentru deşeurile reciclabile, costul e zero. Plătim doar pentru deşeul rezidual, aşa că încercăm să îl limităm la minimum", spune Ildikó.

Factură lunară de 22 lei

Rezultatul: gospodăria lui Ildikó primeşte lunar o factură de 22 lei la salubritate. Ceea ce, pentru un astfel de serviciu în patru fracţii, nu ar trebui să reprezinte o povară.

Asta ne dorim de altfel şi noi, pentru că, în final, un client mulţumit ne face şi nouă viaţa mai frumoasă.

Suntem parteneri într-un demers unic în România pentru că, ştiţi bine, schimbarea începe cu noi!

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON