AVE Bihor colectează deșeurile populației în patru sau cinci fracții în patru dintre zonele de colectare din județ. Zeci de mii de gospodării depind de acest serviciu, iar colaborarea cu ele ajută Bihorul să fie printre cele mai curate din țară. Astăzi vom prezenta tipurile de deșeuri care pot ajunge în pubela maro, adică fracția bio a serviciului nostru de colectare.
Mai mult verde
Orice rest vegetal din bucătărie poate ajunge în pubela maro. La fel, cojile de ouă, pâinea, fructele, resturi de mâncare fără carne sau produse lactate. Dacă vă deranjează mirosul, puteți scoate zilnic recipientul maro mai mic din casă și să-l goliți în pubela aferentă.
Este sezonul pepenelui verde, care se poate degrada rapid și poate provoca mirosuri neplăcute, așa că nu îl lăsați prea multe zile în casă, la temperaturi ridicate!
Pubela destinată deșeurilor biodegradabile trebuie să conțină:
- Biodegradabile: FĂRĂ CARNE doar resturi vegetale (frunze, coji de legume/fructe, coji de ouă, pâine uscată, fructe/legume stricate, semințe, zaț de cafea, iarbă, crengi tocate, rumeguș).
Interzis în pubela maro
Nu aruncați în pubela maro sticlă, plastic, textile sau metale! Nu puneți pungi din plastic în aceste pubele, folosiți numai pungi biodegradabile.
Ce facem cu conținutul fracției bio
Fracția bio ajunge în depozitul ecologic din Oradea, iar în urma unui proces de compostare întins pe mai multe săptămâni, materia vegetală se transformă în pământ de flori. Acesta se vinde la sac și este un real ajutor pentru micii grădinari. Așa că dacă doriți să sprijiniți acest proces, începeți prin a selecta corect deșeurile bio în bucătărie.
AVE Bihor - Schimbarea începe cu noi
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.