URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Martie 2021, 16:35

Autoscara ISU Dobrogea, stricată după o revizie greşită la Oradea. Ar fi trebuit să intervină la incendiul din Constanţa

Autoscara ISU Dobrogea, stricată după o revizie greşită la Oradea. Ar fi trebuit să intervină la incendiul din Constanţa (sursa foto: observatornews.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoscara ISU Dobrogea care ar fi trebuit să intervină la incendiul din Constanţa, în urma căruia o femeie a murit căzând de la etaj, în timp ce încerca să se salveze, a fost stricată în urma reviziei făcute greşit de o firmă din Oradea, neagreată de producător, dar apropiată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

N-au schimbat bine uleiul

Informaţia a fost publicată de portalul de ştiri Info Sud-Est şi de Constanţa TV, care citează surse din cadrul IGSU. Autoscara din cadrul Detaşamentului de Pompieri "Slt. Fripis Marius-Daniel" Constanţa, care ar fi trebuit să intervină fiind foarte aproape de locul incendiului, era stricată în curtea ISU Dobrogea de doi ani.

Asta după ce, în 2019, la finalul lunii februarie, autoscara a fost trimisă pentru efectuarea reviziei de 8 ani în Oradea, la o firmă neagreată de producătorul vehiculului, dar considerată societate "de casă" a instituţiei, mai arată Info Sud-Est. 

Decizia a fost luată la nivelul IGSU, iar în timpul reviziei schimbarea uleiului nu ar fi fost făcută corespunzător, fapt care ar fi defectat autoscara, au mai precizat sursele citate de portal.

Vehiculul s-a întors în curtea ISU Dobrogea, iar reparaţia cauzată de revizia făcută greşit ar fi urmat să coste instituţia câteva zeci de mii de euro, astfel că autoscara nu a fost retrimisă în service, pentru a nu atrage atenţia publică.

Tăcere și anchetă

În urma defectării, IGSU ar fi încercat să apeleze la serviciile producătorului în vederea reparării vehiculului, dar producătorul a refuzat, motivând că ultima revizie nu a fost făcută la o firmă agreată de acesta.

ISU Dobrogea a confirmat, la solicitarea Info Sud-Est şi Constanţa TV, că instituţia a constatat defectarea autoscării la sfârşitul lunii mai 2019, iar martorul de bord indica o defecţiune a nivelului de ulei hidraulic. Reprezentanţii ISU au declinat însă toate celelalte întrebări, motivând că există o anchetă penală în curs de desfăşurare. 

Demisie de... onoare

Persoana responsabilă cu logistica în cadrul ISU Dobrogea şi care a avut în subordine şi autoscara defectă şi-a depus raportul de pensionare la nicio săptămână de la incendiu, conform declaraţiilor ministrului de Interne, Lucian Bode. 

"Un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (n.r. - şeful IGSU) şi respectivul ofiţer cu funcţie de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilităţi în ce priveşte componenta logistică. Mă refer la scara care era defectă de foarte mult timp", a afirmat Lucian Bode pe 22 februarie.

Amintim că o femeie de 57 de ani din Constanţa a murit în timpul incendiului din 16 februarie, după ce a ieşit pe geam pentru a se salva din calea flăcărilor. Femeia a căzut de la etajul 6 al blocului în care locuia pentru că singura autoscară disponibilă se afla în celălalt capăt al oraşului şi a ajuns prea târziu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON