URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2021, 10:30

Au mai rămas doar câteva zile pentru înscrierea la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură din Oradea. Vezi condiţiile de admitere şi locurile disponibile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Îţi doreşti o carieră în construcţii, măsurători sau arhitectură? Mai sunt doar câteva zile până când se mai pot face înscrieri la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură (FCCA) a Universităţii din Oradea.

La Arhitectură, dosarele se pot depune până miercuri, 21 iulie, iar la Inginerie civilă şi Inginerie geodezică, până vineri, 23 iulie.

Înscrieri fizic şi online

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul facultăţii, înscrierile se fac la sediul instituţiei, din strada Barbu Ştefănescu Delavrancea nr. 4, Oradea, între orele 9-16 în zilele lucrătoare.

Candidaţii îşi pot depune dosarele, însă, şi online, prin încărcarea documentelor, cu asumarea responsabilităţii de către aceştia cu privire la autenticitatea şi corespondenţa dintre documentele digitale/scanate şi cele originale.

Condiţiile de admitere

Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, Universitatea din Oradea

Pentru absolvenţii care vor să urmeze cursuri de licenţă la Inginerie civilă (programe de studii: Construcţii civile, industriale şi Agricole, respectiv Construcţii pentru sisteme de alimentări cu apă şi canalizări) şi Inginerie geodezică (Măsurători terestre şi cadastru), cu durata de 4 ani, admiterea se face pe baza mediei la examenul de bacalaureat.

Viitorii studenţi la Arhitectură (6 ani), însă, au de dat examene de admitere, media la examenul de bacalaureat contând doar 20% din media finală. Pentru prima probă, candidaţii vor avea de realizat un Desen liber (probă eliminatorie - admis/respins), la a doua un Desen tehnic (40% din media finală), iar la a treia vor trebui să îşi prezinte Portofoliul de lucrări (40% din media finală).

Facultatea oferă şi un domeniu de masterat - Inginerie civilă şi instalaţii, program de studii Construcţii inteligente şi sustenabile, cu o durată de doi ani, unde proba de concurs constă în elaborarea unui eseu pe o tema dată, care se va transmite online la adresa de e-mail: cis@uoradea.ro, până la 21 iulie cel târziu.

Candidaţii sunt îndrumaţi să consulte, pentru detalii privind examenul, metodologia proprie a facultăţii. Pe scurt, contează atât eseul, cât şi nota la interviu, respectiv media la examenul de diplomă.

Câte locuri sunt disponibile

În total, Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură a Universității din Oradea oferă nu mai puțin de 87 de locuri bugetate la licență și încă 18 la masterat:

Vino să construiești alături de noi!

De ce ar trebui să aleagă un absolvent de liceu Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură din cadrul Universităţii din Oradea?

"În primul rând ar trebui să aleagă această facultate din dorinţa de a construi. Spun a construi pentru că toate cele trei specializări asta fac, împreună. Această lume este proiectată de arhitecţi, îmbrăcată în beton, sticlă, cărămidă şi alte materiale de către constructori şi aşezată acolo unde ne dorim de către specialiştii în măsurători terestre", a explicat, într-un interviu, decanul facultăţii, prof. univ. dr. ing. Marcela Prada.

"Ce oferim noi în plus faţă de alţii? Cred că faptul că avem burse private oferite de agenţi economici reprezintă un element suplimentar. Faptul că FCCA se află în Oradea, care vizibil are o dezvoltare urbană semnificativă, duce la o cerere masivă de absolvenţi în acest domeniu", a mai declarat aceasta.

Alte detalii despre Facultate pot fi aflate accesând site-ul www.arhicon.uoradea.ro.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON