URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2017, 16:32

Au fost reluate lucrările la parcarea subterană, după un an de pauză (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de construirea a parcării subterane din Piaţa Independenţie au fost reluate la sfârşitul lunii iulie după un an de pauză.

Şantierul a fost deblocat după înlocuirea proiectantul clujean Macalik Arnold, care putea ajunge la faţa locului doar de câteva ori pe lună, cu specialistul orădean Paul Szasz, care are biroul de proiectare pe strada Episcop Mihai Pavel, la doar câteva sute de metri de şantier.

"Am schimbat proiectantul datorită complexităţii lucrărilor şi a faptului că era necesar ca acesta să fie prezent zilnic aici", a declarat viceprimarul Florin Birta, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în şantier.

Odată predată documentaţia lucrării între cei doi proiectanţi şi aleasă soluţia tehnică a hidroizolării construcţiei, şantierul a fost redeschis.

"Acum se toarnă o şapă de egalizare, urmează să se realizeze apoi stratul de hidroizolaţie şi stratul radier de beton. Apoi, pe verticală, pe lângă pereţii mulaţi, va continua construcţia propriu-zisă a parcării, în aşa fel încât la finalul anului viitor să avem parcarea finalizată", a declarat viceprimarul.

Florin Birta a spus că lucrările au fost sistate aproape un an pentru identificarea celei mai bune soluţii de impermeabilizare a construcţiei.

"Este important să facem o parcare funcţională din toate punctele de vedere, aceasta fiind la doar 4 metri distanţă de Crişul Repede. S-au găsit cele mai bune soluţii pentru hidroizolaţie astfel încât apa să nu se infiltreze la nivelele subterane", a declarat Birta.

Parcarea subterană din Piaţa Independenţei este construită de firma Construcţii Bihor pentru suma de 24,1 milioane lei, fără TVA. Parkingul va avea o capacitate de circa 400 locuri dispuse pe patru niveluri, iar deasupra lui va fi amenajată o piaţetă şi o zonă de promenadă care va lega pe malul Crişului Repede podurile Ladislau şi Intelectualilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
rampa/panta
sa speram doar ca vor face locurile suficient de late iar rampa/panta de urcare/coborare sa fie suficient de lata de asemenea, nu ca si proiectul esuat din Cluj-Napoca, unde nu poti iesi din masina dupa ce ai parcat sau trebuie sa te incadrezi la milimentru pe rampa.
Postat 09 August 2017, 08:45 de parker
@cioara...
Dacă arunci cu o piatră din gropoi ai toate şansele să-i spargi geamul celui care a năşit escrocheria asta!
Postat 09 August 2017, 05:47 de pinonel
Până acum ce-au așteptat???
Înțeleg foarte bine că trebuie găsită varianta cea mai bună pentru hidroizolare... dar de ce în timpul lucrării? La proiectare Crișul curgea încă în altă parte? Nu se așteptau la infiltrații? Cine a controlat /aprobat /preluat proiectul cu aceste lipsuri și de ce?
Postat 08 August 2017, 17:14 de BlackCrow
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON