URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Mai 2020, 09:07

Au fost finalizate săpăturile la pasajul subteran din Bulevardul Magheru din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săpăturile la pasajul subteran din Bulevardul Magheru din Oradea au fost finalizate sâmbătă după-amiază.

De acum doar construiesc...

Începând de săptămâna viitoare, construcţia pasajului subteran va intra în linie dreaptă. "Constructorii au spart partea superioară a canalului Pârâului Paris, ale cărui dimensiuni vor fi reduse cu 40% pentru ca maşinile să poată intra în gabaritul pasajului, iar săptămâna viitoare vor trece la turnarea radierului şi a pereţilor pe porţiunea dinspre Parcul Traian", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Tunelul care varsă apă în Crișul Repede avea o înălțime de 3 metri și se intersecta cu calea de rulare pe care mașinile vor trece prin pasaj.

Tot începând de luni, constructorii vor înlocui o reţea de termoficare mai veche, situată pe amplasamentul viitoarei benzi de ocolire a pasajului, pe sensul de mers dinspre Bulevardul Magheru spre Aleea Ştrandului, pentru a evita pe viitor intervenţiile în carosabil.

"Potrivit constructorului, în perioada 15 - 20 iunie vor fi montate deja toate grinzile deasupra tunelului, urmând ca acestea să se supra-betoneze, iar undeva la sfârşitul lunii pasajul să poată fi dat în folosinţă", a spus viceprimarul.

Lucrările de amenajare a pasajului subteran din Bulevardul Magheru şi de lărgire a carosabilului pasajului sunt realizate din fonduri europene, de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA, pentru suma de 14,5 milioane lei.

Termenul de predare a lucrării este luna septembrie 2020. Constructorii speră să finalizeze construcţia pasajului în luna iunie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
canal colector
era interesant daca pastrau acelasi volum pentru teava canalului colector, fara sa reduca si gatuiasca canalul, si il faceau in zona aceea mai lat ca sa compenseze si sa pastreze aceeasi capacitate.
Postat 01 Iunie 2020, 19:50 de unu
Pluvialul colector pentru mai bine de un sfert din suprafața orașului ... se reduce cu 40% !?!
Dacă se înfundă cu pietrișul care se scurge de pe dealuri, odată cu ploile mai mari ... se va inunda orașul, iar blocurile cu 4 niveluri de pe traseul bulevardului Magheru vor trebui demolate, pentru că sub demisolurile acestora se întinde "tubul" până la intersecția cu Luis Pasteur !?!
Postat 01 Iunie 2020, 09:45 de CrisDumi
Inginerie
O țeavă/scurgere de supraplin ?!
Postat 31 Mai 2020, 15:57 de scorilo
propunere
Redactia ne poate ajuta cu o verificare? Intubarea Paraului Paris s-a realizat in totalitate. Dar se pare ca pe tubulatura sectionata nu mai curge nimic, o fi din cauza secetei? Intubarea intre Pasteur si Doja are o sectiune considerabila ceea ce ramane aici dupa turnarea restului de placa e foarte putin. S-au luat in considerare statisticile debitelor si/sau precipitatiilor la decizia acestei reduceri de sectiune?
Postat 31 Mai 2020, 13:29 de Christa
Nu stiu ....
Nu stiu cum este proiectul dar a nu lasa o usa etansa spre amonte pentru interventii si decolmatare ar fi o greseala mare! Reducerea drastica, severa a sectiunii de scurgere a canalului colector poate crea problem si este obligatoriu sa lasi posibilitatea interventiei.
Postat 31 Mai 2020, 11:07 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON