URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2014, 17:19

Atenţie, şoferi! Primăria amenajează "hopuri" pentru a descuraja circulaţia auto în zona centrală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vor sau nu, şoferii care traversează centrul oraşului sunt nevoiţi să ridice piciorul de pe acceleraţie. Primăria a amenajat săptămâna aceasta, la ieşirea dinspre Parcul 1 Decembrie spre Podul Intelectualilor, prima dintr-o serie de treceri de pietoni denivelate.

"Scopul acestei amenajări este de a reduce viteza în trafic şi a creşte siguranţa circulaţiei. Trecerile de pietoni denivelate vor acţiona ca factori de descurajare a şoferilor grăbiţi care încearcă să scurteze drumul prin zona centrală. Pe viitor, aceştia vor fi nevoiţi să ocolească zona centrală dacă vor să ajungă mai repede la destinaţie", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, noua "zebră" va servi atât pietonilor, care nu vor mai fi nevoiţi să coboare o treaptă cu cărucioare, role sau trotinete pentru că şoseaua a fost ridicată la nivelul trotuarului, cât şi bicicliştilor pentru că face parte din viitoarea pistă care leagă parcul 1 Decembrie de Podul Intelectualilor.

"În perioada următoare vom analiza efectele pe care le are trecerea denivelată asupra traficului auto. În funcţie de acestea vom stabili locurile în care vom face alte amenajări similare", a spus Mălan.

Trecerile de pietoni denivelate vor fi amenajate, la cererea municipalităţii, de firma Selina în baza contractului cadru privind lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Prostalai !
Daca ar muta primaria din centru atunci traficul s-ar fi redus mulkt mai rpede si mai mult ! Merg in centru cu masina numai si numai ca trebuie sa ajung la PMO altfel nu as trece pe acolo !!! Prostalaii de primari nu stiu ca oamenii tre sa mearga in centru sa ajunga la PMO sa isi plateasca taxele si impozitele si sa isi scoata ceva adeverinte. Nimeni nu merge la PMO de placere sau sa isi faca ceva placeri acolo !
Postat 07 Iunie 2014, 16:21 de si eu
1 iunie
Duminica 1 iunie banda 1 a fost ridicata si nesemnalizata :) cu viteza de 48 km/h am crezut ca am rupt masina . Domnule viceprimar astept sa imi indrepti jantele ( hopul nefiind semnalizat )
Postat 06 Iunie 2014, 18:04 de X
Aiureli
@ Adi Oradeanul: Daca ai fi citit articolul cu ochii deschisi, scrie asa: citez "cât şi bicicliştilor pentru că face parte din viitoarea pistă care leagă parcul 1 Decembrie de Podul Intelectualilor." si daca iti folosesti putin creierul ala de aluna ai sa realizezi ca se refera la pista de biciclete care SE VA FACE pe LANGA trecerea de pietoni. Exemplu? Trecerile de pietoni de la podul Sovata ( fostul pod de pontoane) care are amenajat asemenea zebre. Data viitoare, mai bine taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala! :)
Postat 06 Iunie 2014, 17:26 de Adi
LImitatoare si pe Izvorului
Limitatoare de viteza, de acest gen, ar trebui mintate si pe strada IZVORULUI, unde masinile de la selina, de la ulidan, motociclistii si nu numai transforma strada in piste de incercare auto circuland cu peste 100 km la ora, chit ca nu sunt trotuare mai largi de 30cm.
Postat 06 Iunie 2014, 16:54 de Altul
PAREA INTELIGENT!
@Jichael Mordan: Unde vezi dumneata pista de bicicleta? In catre poza vezi trasat marcaj de pista de bicicleta? Eu vad doar dungi de ZEBRA PIETONALA! Si daca vreun destept care debiteaza se ia dupa VIce si dumneata si traverseaza "CALARE" pe bicicleta... cine va fi de vina la un accident? Daca era marcat PISTA DE BICICLETA pe DAMBUL Selinei aveai dreptate, pana atunci .... nu debita prostii....
Postat 06 Iunie 2014, 15:21 de Adi Oradeanul
Ce cocoasa?! Sant antitanc!
Eu propun sa se sape santuri antitanc, sa-si faca tampitii masinile praf! Le spun tampiti pt. ca numai niste tampiti stau ca oile sa faca ce vrea cu ei si cu banii lor un tembel cocotat de alti tembeli ca primar! Tot orasul e fircalit, peste tot trebuie sa platesti ca sa-ti parchezi masina. Atunci de ce platim impozit pt. autoturism, nu ca sa-l putem folosi in oras?! Ca pt. drumuri nationale platim rovigneta! Sa inmatriculm masinile platim timbru de mediu. Nu-i niciun timbru de mediu, e furt marca ponta/psd. Am platit pt. un motor de 1560cmc euro 4 1800 de lei, iar pt. un motor euro 4, 29.900 cmc (cap tractor) 1.600 de lei. Trageti singuri concluzia!
Postat 06 Iunie 2014, 14:16 de ionel
Ceva contract ....
Ceva de lucru pt Selina, asta e motivul, restul e poezie, facem orice numai sa curga banu.
Postat 06 Iunie 2014, 12:12 de Seli
Sunteti ok?
1. In Londra sunt peste 1900 de 'speed bumps', adiiica limitatoare de viteza. 2. Biciclistii nu vor traversa pe zebra, ci pe PISTA DE BICICLETE CARE VA FI AMENAJATA LANGA ZEBRA! Informati-va inainte sa debitati porcarii, oameni buni!
Postat 06 Iunie 2014, 11:16 de Jichael Mordan
divieto
...interzis traversarea pe bicicleta a trecerii de pietoni...numai dak vrei senzatii tari...
Postat 06 Iunie 2014, 10:42 de Tata Jean
Ca sensurile giratorii facute ca sa se desfiinteze
O sa dispara si astea de la sine, ajutate de politia rutiera si de natura distrugatoare, ca banii nu pot sta intr-un singur loc in bugetul local, ei trebuie sa curga catre falimentara Selina.
Postat 06 Iunie 2014, 08:09 de busy
Re: alex
Retardat esti tu care vrei cu alte cuvinte sa ne spui ca ai vazut Anglia de aproape! Esti retardat mai ales pentru ca in Londra spre exemplu nu exista asemenea treceri pietonale denivelate iar in restul Angliei se gasesc doar cateva plasate cu scop precis la intrarile si iesirile din unele localitati!
Postat 06 Iunie 2014, 08:06 de GB
Observaţii ale unui cretin cu maşină de serviciu sub fund !?!
Zice Mălan: "Trecerile de pietoni denivelate vor acţiona ca factori de descurajare a şoferilor grăbiţi care încearcă să scurteze drumul prin zona centrală. Pe viitor, aceştia vor fi nevoiţi să ocolească zona centrală dacă vor să ajungă mai repede la destinaţie" !?! Şi care sunt traseele pe care vreţi să ni le impuneţi edililor? Prin faţa primăriei vreţi să vă vânturaţi singuri şi fără spectatori !?! Nu vrei să ne spui purtător de geantă a lui BH-01-XBO şi care tramvai să-l iau de acasă la destinaţia Biroul Taxe Locale? Una e descurajarea unui stil de conducere auto agresivă şi cu totul altceva tembelismul unui viceprimar care habar nu are de reţeaua locală a destinaţiilor orădenilor !?!
Postat 06 Iunie 2014, 07:59 de Carp III
mda
da, acestea sunt o imitatie romaneasca la ceea ce putem gasi pe afara ca tot zici alex...afara sunt vopsite in culori ce se vad de la distanta mare (rosu de ex) si vopseaua incepe cu 50 metri inaintea trecerii, ca sa stie soferul ca urmeaza denivelarea...ale noastre sunt galbene, ca am trecut pe acolo intr-o zi cu soare si abia l-am vazut, in ultimul moment...chestii romanesti...ideea e buna dar...executia e aiurea. alexandru dragule, zic si eu...mai iesi si tu din casa...mergi pe afara sa vezi ca asa e peste tot...nu iti strica cu nimic suspensia o denivelare din asta. "politistii culcati" erau aiurea rau ca iti rupeau masina. dar tu cum esti probabil vreun scuterist sau biciclist n-ai de unde sti ....ALO PRIMARIA!? VOPSITI DENIVELARILE IN ALTA CULOARE SI INCEPAND CU 50 METRI INAINTEA LOR!! pentru binele tuturor...
Postat 05 Iunie 2014, 22:57 de andrei
retardati
bai carcotasilor mai iesi drequ si prin strainatate si o sa vedeti ca in V Europa e plin de asemenea limitatoare...daca mergeti in Anglia o sa va fie rau de la ele...guristi fara niciun viitor care sunteti...v-am salutat
Postat 05 Iunie 2014, 20:58 de alex
MALAN SOFER SAU AVOCAT 0-0
Deci dl. Malan e mai nou prin Oradea.... Erau prin oras "politisti culcati" -limitatoare de viteza care s-au scos (demontat) pentru ca amortizoarele autobuzelor OTL erau afectate... IAR dl. AVOCAT care e si SOFER NU STIE CA E INTERZIS DUPA CODUL RUTIER (E LEGE!!) A TRAVERSA "CALARE" PE BICICLETA O TRECERE DE PIETONI? De Selina nu ma mir ca sunt obisnuiti cu facutul si desfacutul, doar asa au facut si cu giratoriile de pe centura... si noi prostii de oradeni a trebuit sa platim aceste lucrari, de ce ar fi altfel acum?!
Postat 05 Iunie 2014, 20:00 de Adi Oradeanul
S-a mai incercat
In zona respectiva au mai fost amplasate denivelari pt reducerea vitezei si au cauzat aglomeratie, cozi destul de mari. Fiecare masina masina trebuie sa reduca viteza iar in spatele lui cineva franeaza si asa mai departe. Practic miscarea masinilor nu este fluida. Ma mir ca alesii nu vor sa invete din greseli.
Postat 05 Iunie 2014, 19:24 de Alexandru
HOPURII
PRECIS CA VA MURI UN BICICLIST PE ACESTE HOPURI
Postat 05 Iunie 2014, 19:20 de TAM
Urmatoarea "ZEBRA"
Urmatoarea "zebra" va fi facuta in BIRTIN!!!!
Postat 05 Iunie 2014, 18:40 de Bolovan - Ilie Bolov
Sunt curios
ce se va intampla dupa primul pieton lovit de biciclist respectiv dupa primul biciclist lovit de masina, daca tinem cont ad literam de Codul Rutier
Postat 05 Iunie 2014, 18:39 de Gica Contra
HOP
DACA VOPSEAU POZA PRIMARULUI PE ACESTE HOPURII PRECIS CRESTEA TRAFICUL
Postat 05 Iunie 2014, 17:30 de NAIL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON