URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Octombrie 2020, 16:59

Atenţie, se plăteşte! Peste 1.000 de maşini parchează zilnic în parcarea subterană din strada Independenţei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând din data de 1 octombrie municipalitatea a pus în funcţiune sistemul cu bariere pentru taxarea şoferilor care îşi lasă autovehiculele în parcarea subterană din strada Independenţei.

În primele trei luni de la darea în folosinţă, orădenii au putut să îşi lase aici maşina cu titlu gratuit, pentru a se obişnui cu noul parking.

"Începând de la 1 octombrie 2020, se percepe taxă la parcarea subterană de pe strada Independenţei. (…) Taxa de parcare pe oră este de 2,5 lei, cetăţenii au însă şi posibilitatea să achiziţioneze abonamente de parcare pe o lună, pentru 130 lei, sau pe 3 luni, la o valoare de 370 lei. Abonamentele lunare sau trimestriale se pot face la ghişeele Primăriei Oradea (Piramidă), sau online pe www.oradea.ro", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit directorului Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa, noua parcare are căutare.

"Vom face o analiză după trei luni de funcţionare. Ce ştim în acest moment este că peste o mie de maşini sunt parcate aici într-o zi", a spus directorul.

Până acum, încasările din taxa de parcare s-au ridicat în medie la circa 1.000 lei pe zi, dar trendul este ascendent.

Conform evidenţelor municipalităţi, până marţi dimineaţă au fost încheiate 122 de abonamente de parcare din care 8 de către riverani care plătesc doar 60 lei faţă de 130 cât datorează ceilalţi şoferi.

Abonamente de riveran se eliberează doar pentru orădenii cu domiciliul pe străzile Libertăţii, Independenţei, Vasile Alecsandri şi parţial Piaţa Unirii.

Lucrările la parcarea din strada Independenţei au început în anul 2015 iar construcţia a fost dată în folosinţă anul acesta pe 25 iunie.

Investiţia a trenat până la refacerea proiectului şi identificarea celor mai bune soluţii tehnice având în vedere că este singura parcare din România construită în albia unui râu.

Parcarea cu 460 de locuri, din care şase destinate persoanelor cu dizabilităţi şi patru dotate cu staţii de încărcare pentru maşinile electrice, a costat în final 35,9 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Riveranii, saracii de ei.
Din ce stiu eu , riveranii nu sunt saracii orasului care au nevoie de protectie sociala.60 ron pe luna e adevarata pomana.Cu banii astia de abia cumperi cateva bilete de tramvai.Abonamentul lunar pentru un salariat e mult mai scump. Sau pentru fericitii din centru s-au cheltuit acesi bani?
Postat 06 Octombrie 2020, 23:18 de User anonimizat
CrisDumi
Vaslui te caută:::))))
Postat 06 Octombrie 2020, 20:40 de Sandu2100
Orice imobil realizat în regim comercial, care depășește 11 ani pentru recuperarea investiției inițiale, este considerată a fi ...
... de la puțin rentabilă până la dezastru financiar, atunci când se întinde ca amortizarecpe mai mult timp !?! Această parcare se amortizează într-un secol doar. Iar perioada de 100 de ani arată că, fără dubii, costul unei ore de parcare ar trebui să fie aproape 25 lei. Diferența este luată din buzunarul contribuabililor orădeni care nu utilizează această parcare ... și care trebuie să suporte "fanteziile" unor edili cu mintea vraiște !?! Altfel, e foarte bună o parcare în zonă ... dar în mod sigur că s-a neglijat luarea în calcul a altor variante, mult mai puțin costisitoare.
Postat 06 Octombrie 2020, 17:31 de CrisDumi
...
Ăla de a administrat glorios Lordsu face și parcările? Perfect! Na să vedeți cum scade dramatic procentul de ocupare după introducerea taxei. Observați parcarea din spatele tribunalului.
Postat 06 Octombrie 2020, 17:24 de oradeaveche
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON