URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2010, 15:20

Asociaţiile de proprietari, chemate la raport

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii celor peste 730 de asociaţii de proprietari din municipiu sunt aşteptaţi să depună până la data de 1 martie la Primărie raportul privind situaţia soldurilor de activ şi pasiv existentă la 31 decembrie 2009.

„Conform legii, asociaţiile de proprietari sunt obligate să depună această situaţie la Primărie aşa cum societăţile comerciale sunt obligate să depună la Oficiul Comerţului bilanţul pe anul încheiat", a declarat pentru BIHOREANUL Cristian Ile, consilier în cadrul Compartimentului Îndrumare şi Control Asociaţii de Propietari din cadrul Primăriei.

Legea 230 din 2007, privid înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari îi obligă pe reprezentanţii acestora să depună situaţia soldurilor de activ şi pasiv, întocmită conform Ordinului Ministerului Economiei şi Finanţelor nr. 1.969 din 2007, până la data de 1 martie 2010, pentru situaţia existentă la 31 decembrie 2009 , respectiv până la data de 1 septembrie 2010, pentru situaţia existentă la 30 iunie 2010.

Documentele solicitate se vor preda la Serviciul de Relaţii cu Publicul de la camera 23 din cadrul Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
copy-paste
Lipsa de respect pentru proprietate - proprietate care ar trebui să fie sfântă, nu-i aşa - începe o dată cu legislaţia. Când statul se bagă acolo unde nu-i fierbe oala, reglementând cu de-a sila toate activităţile dintr-o anumită zonă înseamnă că reprezentanţii lui consideră zona respectivă proprietatea statului. Asociaţia de proprietari este o structură privată, care trebuie să se conducă după reglementări proprii, de comun acord adoptate, fireşte pe baza unor principii şi reglementări generale ale unei comportări civilizate. Nu am nimic împotrivă ca Ministerul Administraţiei Publice să propună o Lege sau o Hotărâre de Guvern sau chiar un Ordin al Ministrului prin care să se formuleze elementele generale sau principiile de bună convieţuire în comun, dar de acolo până la aberantele reglementări susţinute în actul normativ mai sus amintit este o cale lungă ca de la capitalism la socialism. Mă întreb în această concepţie la ce mai foloseşte Adunarea Generală a Proprietarilor, ce mai decide ea dacă Ministerul Administraţiei Publice a decis totul în locul ei. Poate aude cine tre' sa auda !!!
Postat 22 Februarie 2010, 14:57 de Ile(da' nu cristian)
Domnule primar,
cu respect o intrebare. Se face trimitere la oarece adrese de la furnizori pentru infiintarea de noi asociatii. Ce cuprind, cine le elibereaza, cine le solicita si mai ales care este baza legala fiindca in L.230 si HG 158 nu se face trimitere la asa ceva. O precizare in presa ar fi mai mult decat necesara. Cu aceste adeverinte, marile asociatii, au toate sansele sa ramana in formula actuala. Mai mult ca sigur ca e un moft a distinsului domn Ile asa cum a fost si actualizarea defunctei HG 400 abrogata de 3 ani si cuprinsa in raportul de specialitate al faimoasei HCL privind (re)atestarea administratorilor. Pe scurt, analizati va rog, necesitatea mentinerii acestui domn Ile in structura asociatiilor de proprietari.
Postat 22 Februarie 2010, 14:29 de Mihai
Dl. Ile mai bine ......
.. ar studia legislatia conexa asociatiilor. Atata timp cat unul ca el face trimitere la o HG ABROGATA DE 3 ANI , ca fiind actuala si de mare interes, mai bine lipsa cu un asemenea individ acolo. De ce nu face propaganda pentru contractele individuale ale proprietarilor cu furnizorii. Ca lege exista de 3 ani ??? . Cu ce poate dovedi ca a facut indrumare si coordonare in asociatii ?? Cu nimic !!! Compartimentul de acolo are cu totul alte atributiuni conexe mult mai importante decat coordonarea asociatiilor. Pe final, am o intrebare pentru Ile : Ce cuprinde acele adeverinte de la furnizori, cine le elibereaza si in baza carei legislatii se cer ?? Ca in 230 si 1588 nu se face vorbire de asa ceva. Cu respect, un raspuns in presa.
Postat 22 Februarie 2010, 14:21 de valentin
Incompetentza si nepasare
Intrebati-l pe Ile sau mai bine pe sefele lui Diana Birau, Delia Munteanu-Laza etc. de cite ori pina acum au mai solicitat aceste documente de la As.P. Cred ca niciodata. In plus au mai si eliberat atestate de administrator pe banda rulanta (si nu numai) unor neaveniti care ani de zile n-au administrat decit furtul din As.P. Sunt intr-o astfel de As.P. si am aflat ce au facut si fac cei din Primarie de am ajuns in situatia asta. Nimic. Se scuza (ca-s prea putini) si dau vina pe noi, simpli membri in AsP, de parca noi am eliberat atestate hotzilor si le-am fi cocolosit incompetenta, prostia si hotziile.
Postat 22 Februarie 2010, 12:22 de Orădean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON