URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 DECEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În iureşul creat de cifrele tot mai alarmante ale pandemiei a trecut aproape neobservată ideea ministrului Sănătăţii ca pe viitor spitalele să treacă înapoi în subordinea Ministerului. Mai grav decât atât, această idee a fost agreată şi de preşedintele ţării, semn că, după ce lucrurile se vor linişti, vom avea parte de numeroase surprize...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Cum ar putea, oare, o clasă politică, clădită ea însăși pe impostură și mediocritate, să instituie norme și criterii de selecție pe care chiar ea le-ar pica, cu brio? Răspunsul este, totuși, la îndemână: prin simpla transparentizare, pe care o cerem cu toții, și noi, cei din mass-media, și generațiile mai tinere, și Uniunea Europeană, în care ne-am zorit să intrăm, atrași de avantaje, nu de rigori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Zilele trecute am vorbit cu surse din Consiliul Judeţean şi de la una dintre instituţiile subordonate unde personalul va fi înjumătăţit. În aparatul propriu al CJ Bihor, concursurile pentru ocuparea posturilor rămase s-au desfăşurat săptămâna trecută, deocamdată fără să conteste nimeni corectitudinea lor. Dar, dacă ar fi să acuze cineva ceva, ar putea fi chiar noua conducere. O funcţionară a fost prinsă copiind (ceea ce şefii CJ nu au anunţat, şi rău au făcut!), deşi bibliografia de concurs n-a conţinut noţiuni de astrofizică, ci doar normele legale ce reglementează administraţia judeţeană.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Ieşirile publice recente ale arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, sunt nişte consecinţe fireşti ale slăbiciunii Statului Român şi a instituţiilor sale în faţa Bisericii Omniprezente Române Cum bine ştim, în România nu se câştigă alegeri fără ajutorul făţiş (şi complet ilegal) al popii din sat, aşa că, odată ajunşi la putere, politicienii tac şi le înghit prelaţilor derapajele, lăsându-i să se transforme în monştri mai presus de orice...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru candidații cărui partid intenționați să votați duminică, 6 decembrie, la alegerile parlamentare?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Apropierea alegerilor parlamentare impune cunoaşterea rolului şi modului de funcţionare al Parlamentului, precum şi a statutului parlamentarilor ca reprezentanţi ai cetăţenilor. Potrivit Constituţiei, organizarea şi funcţionarea fiecărei Camere se stabilesc prin regulament propriu. Fiecare Cameră îşi alege un birou permanent.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Gripa este o boală respiratorie acută determinată de infecţia cu virusuri gripale. Boala afectează căile respiratorii superioare şi/sau inferioare şi este frecvent însoţită de febră, cefalee, dureri musculare şi astenie. Virusurile gripale aparţin familiei Orthomixoviridae, existând 2 genuri, unul care cuprinde virusurile gripale A şi B şi altul care cuprinde virusul gripal C.
05 Iulie 2020, 09:35

Artista sprâncenelor: O tânără plecată din Oradea a ajuns una dintre cele mai cunoscute „pictoriţe” de sprâncene din Marea Britanie (FOTO / VIDEO)

Artista sprâncenelor: O tânără plecată din Oradea a ajuns una dintre cele mai cunoscute „pictoriţe” de sprâncene din Marea Britanie (FOTO / VIDEO) INOVAȚIE ÎN SPRÂNCENE. Fiind foarte pasionată de ceea ce face, Laura chiar a inventat o tehnică de microblading, denumită „Innate Brows” („sprâncene înnăscute”)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când se hotărăsc să plece peste hotare, românii sunt ambiţionaţi mai ales de gândul că vor câştiga mai mulţi bani decât acasă. În "aventura" lor, unii dintre ei îşi descoperă adevărate pasiuni pe care le transformă în cariere de succes.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul tinerei Laura Ciordaş, care a plecat în urmă cu 11 ani din Oradea, împinsă de dorinţa de a-şi ajuta financiar mama rămasă singură. Acum, ea este cea mai cunoscută tehniciană de sprâncene, adică "brow artist", din Marea Britanie. Printr-o tehnică specială, le desenează fir cu fir şi o face foarte bine, dat fiind că printre clientele ei se numără şi vedete, cum ar fi Michelle Keegan, una dintre cele mai cunoscute şi iubite actriţe britanice.

Din dragoste, la Oradea

Născută în Cehu Silvaniei, un orăşel din Sălaj, Laura a studiat la Liceul Pedagogic din Zalău şi mai apoi la Facultatea de Asistenţă Socială din Cluj-Napoca. La Oradea a ajuns după ce l-a cunoscut pe platforma Hi5, la modă pe atunci, pe Adi, orădeanul care avea să-i devină soţ.

Simţind că nu i se potriveşte domeniul ales, Laura a încercat cu totul altceva: s-a înscris la un curs de coafură în Oradea, iar apoi a început să şi lucreze într-un salon din oraş. Totuşi, ştia că poate mai mult. "Nu mă puteam acomoda, simţeam că mă plafonez, că nu evoluez cu nimic. Am ştiut că trebuie să plec". Decizia i-a fost întărită de moartea tatălui său, în 2008. "Mama avea nevoie de sprijin financiar şi nu o puteam ajuta din ceea ce câştigam în Oradea", spune ea.

La 21 ani a ales să plece singură în Londra, primii ani câştigându-şi traiul ca bonă. După un an, s-a dus şi Adi în Marea Britanie pentru a fi mai aproape de ea.   

Tatuaj... natural 

Întâmplarea a făcut ca, în 2014, să vadă pe Facebook anunţul unui curs de două zile de microblading susţinut de un sârb foarte cunoscut în domeniu, Branko Babić, care urma să aibă loc în Spania, chiar de ziua ei, pe 8 august. Laura a vrut să încerce noua tehnică, ce se anunţa revoluţionară. "Cursul a costat 3.000 euro, o avere pentru mine, dar am ştiut că trebuie să merg", îşi aminteşte ea.

Microblading-ul este o tehnică de tatuare semi-permanentă a sprâncenelor cu pigmenţi non-toxici care intră în piele cu ajutorul unor ace de dimensiuni foarte mici. Cel care o practică trebuie să deseneze, asemenea unui artist, fiecare fir de sprânceană, imitând grosimea şi sensul de creştere al firelor naturale ale clientului. Procedura a devenit foarte populară în ultimii ani căci, în urma ei, sprâncenele arată natural, ceea ce nu se întâmplă în cazul tatuajelor clasice. În plus, sprâncenele îşi păstrează noul look timp de până la 3 ani.

Artista din sufragerie

Pasionată oricum din adolescenţă de desen, Laura a văzut că noua tehnică i se potriveşte. Curând, s-a specializat şi a primit diploma de "brow artist", adică tehnician de sprâncene. "La început am publicat un anunţ pe un grup de Facebook în care erau membre românce stabilite în Marea Britanie. Le-am spus că ofer pentru zece femei câte o procedură de microblading gratuită pentru a putea să-mi formez o clientelă şi să exersez", povesteşte ea.

Rezultatele le-a publicat apoi pe paginile sale de Instagram şi Facebook. Cum "creaţiile" erau atrăgătoare, tot mai multe cliente au început să o caute. După trei luni în care a sculptat sprâncenele în propria-i sufragerie, Laura a început să lucreze într-un salon cochet de pe Sloane Square, în inima Londrei. Odată cu mutarea au crescut şi preţurile: de la 150 la 595 de lire pentru o astfel de procedură.

Faimă... din sprâncene

La finalul anului 2017, a primit o propunere interesantă din partea unui make-up artist, pe care a vrut iniţial să o refuze. "M-a invitat să fac pe gratis sprâncenele unei persoane foarte cunoscute, în schimbul promovării. Eu am zis iniţial «nu», dar el a continuat şi mi-a spus că este vorba despre Michelle Keegan, o actriţă renumită  în Marea Britanie, aşa că am acceptat".

După ce Laura i-a desenat sprâncenele, actriţa a scris pe blogul său despre orădeancă, iar apoi faimoasa revistă "Hello!" a publicat un articol în care a prezentat-o pe Laura ca fiind femeia din spatele look-ului lui Michelle Keegan (foto). A ajutat-o enorm...

Portofoliul ei nu se opreşte însă aici. Tehniciana le-a mai făcut sprâncenele actriţei Lucy Pinder şi analistului financiar Grace Peters de la banca JP Morgan. Desigur, şi româncele vin la ea, printre cele mai cunoscute fiind Dana Războiu. Mai mult, la tehnica Laurei au apelat şi membrele a două case regale din Europa şi Asia, cu care Laura a încheiat un contract prin care i se interzice să le dezvăluie numele, dar şi ţara din care fac parte, pentru că tatuajul nu este permis în tradiţia lor.

Frumuseţe scumpă

Mai mult, tânăra a dezvoltat propria-i tehnică, pe care a numit-o "Innate Brows", adică sprâncene înnăscute, folosită în cazurile în care sensul de creştere al firelor de sprâncene este în jos. "Pictoriţa" nu schimbă acest lucru prin tatuaj, ci, din contră, îl realizează urmând tendinţa naturală a sprâncenelor.

Pentru că îşi doreşte ca prin ceea ce face ea să ajute oamenii, Laura oferă şedinţe gratuite de microblading pentru persoanele suferinde de boli de piele, care şi-au pierdut sprâncenele. În schimb, pentru alţi doritori, preţul unei astfel de proceduri în salonul în care lucrează acum de pe strada din vestul Londrei, King’s Road, este de 795 de lire. Dacă clienţii doresc să beneficieze de această intervenţie chiar la ei acasă, preţul unei şedinţe creşte la 1.295 de lire.

Muncă de echipă

Pentru că a evoluat atât de repede şi este talentată, sârbul care a şcolit-o, Branko Babić, i-a cerut să devină şi ea un "master", adică să predea cursul absolvit. Laura este astfel cel de-al treilea "maestru" în microblading din Marea Britanie, ţinându-şi cursurile în timpul weekend-ului, cu zeci de cursante, iar soţul ei a devenit managerul afacerii. "Adi a fost dintotdeauna sprijinul meu şi asta este şi acum. El e cel care programează toate cursurile, ţine legătura cu elevii, eliberează facturile, ţine contabilitatea...", explică tânăra.

Cei doi se întorc adesea la Oradea, unde şi-au cumpărat şi o casă. De altfel, chiar săptămâna trecută au revenit în ţară, motiv pentru care, dată fiind pandemia, au intrat în izolare la domiciliu. Au ales să o facă fiindcă au doi copii, un băieţel de 5 ani şi o fetiţă de 6 luni, şi au considerat că micul oraş de pe Crişul Repede este un loc mai sigur în această perioadă. "În Londra, peste tot este panică. Aici viaţa este mult mai liniştită. Am venit pentru că am vrut ca micuţii mei să fie în siguranţă", spune Laura.

De când cu pandemia, tânăra s-a gândit să se mute definitiv la Oradea şi să-şi deschidă un salon aici. "Încă nu m-am decis, dar şi dacă ar fi să o fac, nu aş lăsa de tot Londra. M-aş întoarce acolo de fiecare dată când ar fi nevoie". Nu poate abandona atât de uşor metropola în care a cunoscut succesul...


PROPORŢIA DE AUR

Sprâncene matematice

Atunci când a înfiinţat Academia PhiBrows, în urmă cu 8 ani, Branko Babić, fost manager de fotbal, a conceput o metodă care nu a mai fost folosită până atunci în domeniul stilizării sprâncenelor. El măsura distanţa dintre sprâncene în mai multe puncte, dar şi fiecare sprânceană cu un compas special, cu ajutorul căruia obţinea "Proporţia de aur" (Golden Ratio).

Este vorba despre numărul 1,61803399, primul număr iraţional descoperit şi definit în istorie, notat cu litera grecească Phi, care a fost folosit de-a lungul timpului de arhitecţi şi artişti, aceştia proporţionându-şi lucrările cu ajutorul lui, pentru a obţine o estetică plăcută ochiului. În cazul microbladingului cu ajutorul Phi, rezultatul este unul simetric şi potrivit pentru forma feţei clientului.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Sandel - chel in portofel
Sandele, stai linistit ca voi veni. Voi veni in vizita sa-ti aduc o bombonica de menta, cu efect calmant. Pana atunci, fii fetita cuminte, ia-ti tot tratamentul prescris, imbraca-ti camasuta cu cureluse care se leaga cu mainile la spate si odihneste-te in patul de la geam.
Postat 06 Iulie 2020, 01:02 de Silver_Cat
Silver_Cat
Ești bolnav psihic. Du-te la Socola
Postat 05 Iulie 2020, 16:10 de Sandu2100
Oare s-ar descurca la sprancenele birtinezului ?
Cea mai mare provocare profesionala ar fi sa incerce sa modeleze sprancenele birtinezului nebun. Desigur, doar cu foarfeca de tuns gardul. Dupa 2-3 saptamani de munca asidua, ar putea sa curete partial padurea de deasupra ochisorilor tulburati de grava boala psihica care il macina.
Postat 05 Iulie 2020, 16:04 de Silver_Cat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0226 RON
  • 1 EUR = 4.8736 RON
  • 1 HUF = 0.0136 RON