URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Decembrie 2020, 10:31

Arta trece prin buzunare: Cum îşi rotunjea veniturile directorul artistic al Filarmonicii din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marţea trecută, când consilierii judeţeni ai UDMR s-au opus reorganizării Filarmonicii zicând că "în Bihor doar betonul primează, iar cultura nu contează" şi că "produsul cultural nu este măsurabil nici cu metrul, nici cu cântarul", preşedintele CJ Ilie Bolojan le-a taxat ipocrizia, dând exemple de şefi de instituţii de cultură care măsoară arta în cât mai mult bănet pentru ei înşişi.

Bolojan a vorbit despre felul în care aceştia câştigă nu doar salarii babane, ci şi din "tot felul de contracte subsecvente" încheiate între propriile instituţii şi PFA-uri, SRL-uri ori ei înşişi ca persoane fizice, dându-l ca exemplu, fără a-i spune numele, pe directorul artistic al Filarmonicii. Bihorel a avut curiozitatea să-i frunzărească acestuia declaraţia de avere, aflând că "incultul" Bolojan n-a folosit deloc metafore.

Kurucz Tibor, căci despre el este vorba, a încasat anul trecut 20.658 lei din leafa directorială (pe câteva luni), alţi 51.169 lei ca şef de partidă, plus 8.670 lei pentru "prestaţie artistică" efectuată pe bază de contract la propria instituţie şi încă 6.500 lei pentru "prestaţie artistică" la Teatrul Szigligeti. La aşa bănet, să te tot ţii de tromboane contra tăierilor de cheltuieli...
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
o bataie de joc de ultima speta din partea udmr-ului
se stie foarte bine ca la evenimentele organizate de filarmonica 90% din participanti erau maghiari, doar biletele erau date cu dedicatie prin tanti de la ghiseu si caracatita udmr. usor de inteles de ce, din motive pur etnice si de discriminare. la fel se intampla destul de des si cu evenimentele care au fost organizate la Palatul baroc si Catedrala vizavi de Sirul canonicilor, live, din curte/gradina. m-au surprins faptul ca au fost mediatizate in Bihoreanul, desi am patit si eu ca am ajuns cu 30 min acolo si toate scaunele din curte erau DEJA ocupate de vorbitori de maghiara (primisera instructiuni clare, telefonic, la ce ora sa fie acolo)... in schimb, in picioare, dupa gradul metalic, erau alte 20 pers - romani, in principal, care asteptau sa inceapa spectacolul. o imagine dezolanta, o bataie de joc de ultima speta din partea udmr-ului, care isi promoveaza cu dedicatie, in paralel, toate aceste evenimente de cultura, avand grija ca oradenii romani sa stea la usa sau dupa garduri...
Postat 23 Decembrie 2020, 16:56 de roger
Organizare Filarmonica
Dincolo de ceea ce scrie in articol... - Filarmonica era singura institutie de cultura din Oradea la care nu puteai achizitiona bilete on-line la spectacole! Am fost de cateva ori in situatia in care , nereusind sa cumpar bilet la un spectacol, am dat telefon si mi s-a spus (destul de obraznic de d-na de la "bilete"): "veniti deseara inainte de spectacol si vedeti daca mai sunt!". Si m-am dus. De cateva ori. Apoi am renuntat pentru ca: 1. Era coada mare si cand iti venea randul ai constata ca nu mai sunt bilete 2. Erau la coada persoane...ale cuiva...care erau chemate in fata ca sa li se dea bilete pentru ca ...cica au rezervat telefonic! Dar si eu am dat telefon !!! Si mi s-a spus ce am scris mai sus!!! Pe scurt: Daca nu am facut abonament, nu aveam decat sa suport mascarada "aranjata" de distinsa doamna "de la bilete"! O fi politica lor ? Nu stiu. Dar am constatat ca atat timp cat spatiul pentru public din sala Filarmonicii - adica oferta -fiind mult mai mic decat cererea publicului doritor de cultura si arta muzicala, s-a profitat la greu. Oare putem spera sa se schimbe ceva acum ??!!!
Postat 23 Decembrie 2020, 12:34 de Oradeamea
Curuț s-a îmbogățit din activități artistice și culturale inexistente ?!?
Că asta ar rezulta din ancheta jurnalistică ce dovedește că cetățeanul în cauză a dus acasă, din cei cca. 40.000 lei brut anual, lichidități nete de aprox. 3.600 lei lunar. Față de un adevărat lider local de la PNL, PSD ori UDMR, care numără lunar cca. 20.000 lei în portofel, cum e și Bolojan printre alții, e clar că ungurul e prea obraznic ca să nu fie degradat la jumătate chiar.
Postat 23 Decembrie 2020, 11:56 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON