URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
02 Aprilie 2023, 15:00

Aproape 3.000 de orădeni pot scăpa de plata penalităților birurilor locale. Vezi aici cum!

Aproape 3.000 de orădeni pot scăpa de plata majorărilor aplicate pentru plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale şi nefiscale datorate bugetului local.

Plăteşti restanţa şi scapi de penalităţi!

Consiliul Local Oradea a hotărât joi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, scutirea de plata majorărilor a orădenilor care îşi sting obligaţiile fiscale mai mari de 100 lei până la sfârşitul lunii noiembrie.

"În evidenţele fiscale figurează 2.940 de contribuabili persoane fizice restanţiere cu majorări mai mari de 100 lei, respectiv debite restante de 16,4 milioane lei şi majorări în sumă de 5,4 milioane lei", se menţionează în referatul de aprobare al HCL.

Potrivit hotărârii, reprezentanţii municipalităţii estimează suma maximă totală a scutirilor de majorări la 1,2 milioane lei, iar sumele care urmează să fie încasate prin aplicarea acestei facilităţi la 4 milioane lei.

Pentru a beneficia de această facilitate, orădenii vor trebui să îşi plătească toate restanţele, fără penalităţi, şi să ceară municipalităţii printr-o cerere tip anularea acestora până la data de 30 noiembrie.

S-a mai făcut...

Acordarea de facilităţi la plata impozitelor constituie o practică curentă a administraţiei locale pentru stingerea restanţelor fiscale ale orădenilor.

Potrivit unei analize a economiştilor municipalităţii, pe fondul unei prevederi similare, anul trecut soldul restanţelor oraşului a scăzut cu 10%, adică la 27,7 milioane lei, de la 30,8 milioane lei în 2021.

În schimb, numărul restanţierilor a cunoscut o creştere cu 26%, de la 15.133 persoane în urmă cu doi ani, la 19.000 de persoane la finalul anului trecut.

Măsura scutirii de penalităţi acordată şi anul trecut a determinat să îşi stingă obligaţiile 748 de orădeni.

Municipalitatea orădeană a reuşit să încaseze de la restanţieri 5,5 milioane lei, cu preţul renunţării la penalităţi totale de 1,5 milioane lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Desigur se știu...
...deja cei care vor scăpa, sunt cei care de obicei scapă, este o listă cu de-ai lor, că omul de rând a plătit deja până în 1 Martie. Așa că să nu se mai laude cu acțiuni nesănătoase pentru populația onestă, mereu aceia strigă care au datorii, care lucrează și cu statul (PRIMĂRIA).
Postat 19 Aprilie 2023, 23:57 de Morometul
Da, super oferta cât și titlul pompos neadevărat...
... cât timp folosim sintagmele rămâne la latitudinea celui care o aplică de exemplu ”Aproape 3.000 de orădeni pot scăpa de plata penalităților birurilor locale”. Asfel folosind sintagmele (”Aproape” și ”pot”), nu este nimic cert, aceste sintagme rămân la latitudinea șefilor care pot sau nu pot depinde cum e de dispus, iar aproape poate fi aproape nici unu sau aproape toți cu excepția tuturor. O zi bună.
Postat 04 Aprilie 2023, 13:26 de Morometul
D-le KP. Pentru că românii s-au săturat...
...ca mereu să rămână fără bani din cauza că unora le trăznește să majoreze anumite taxe iar unora le dau de la buget d-le KP.
Postat 02 Aprilie 2023, 23:26 de Morometul
Concluzia e una simplă.
Degeaba crești tarifele, taxele și impozitele locale cu "2xn%" ... că realitatea nu-ți bagă la buget decât "1xn%". Există o limită, a bunului simț și a veniturilor medii dintr-o localitate, care nu o poți forța nici dacă vei sta în cap, ca edil cu picioarele tot timpul aflat în propria ignoranță. Iar la cum vor merge lucrurile și în acest an sau în ceilalți care urmează, anul viitor va fi și mai scăzut nivelul de încasare la bugetul local.
Postat 02 Aprilie 2023, 21:01 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON