URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2023, 14:46

„Aplaudaci aveţi, afonă sunteţi​​​​​​​”: Șefa Institutului Cultural Român din Londra a cântat la spectacolul de Mărțișor (VIDEO)

„Aplaudaci aveţi, afonă sunteţi​​​​​​​”: Șefa Institutului Cultural Român din Londra a cântat la spectacolul de Mărțișor (VIDEO) Sursa foto: captură YouTube
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șefa Institutului Cultural Român din Londra este în centrul unui nou scandal. Catinca Maria Nistor a cântat „Mocirița” în cadrul unui spectacol organizat de ICR cu ocazia zilei de 1 Martie, momentul ei fiind criticat, căci șefa ICR nu excelează în ceea ce privește calitățile vocale, dar și fiindcă a ales să se folosească de acest eveniment pentru a ieși la rampă

Aplaudaci aveţi, afonă sunteţi

O filmare cu reprezentaţia şefei ICR Londra a fost publicată joi pe canalul de Youtube a My Romania Community, un proiect al românilor stabiliţi în Marea Britanie.

Deși este actriță, Catinca Maria Nistor a ales să iasă la rampă și s-a pus pe cântat. A ales „Mocirița”, un cântec celebru din folclorul românesc. Momentul ei „artistic” n-a fost unul impresionant, ba din contră. Reacţiile internauţilor au apărut repede: „Doamnă, propun să reprezentaţi România la Eurovision în 2024. Aplaudaci aveţi, afonă sunteţi, vă urez succes!”, a fost unul dintre comentariile acide ale videoclipului de peste 8 minute publicat online pe Youtube.

„Piesa era cumva trecută în program, dar nu era trecut şi că va cânta directorul ICR Londra", a spus Cristian Stîncanu, reprezentant al unui ONG al românilor din UK, citat de aceeaşi sursă.

Să îi fie ruşine!

Prestaţia şefei ICR a fost criticată şi de oameni de cultură. Artista Nona Şerbănescu a publicat un mesaj pe pagina personală de Facebook în care o acuză pe Catinca Nistor de imoralitate.

„Catinca Nistor este o glumă proastă. Ceva Atât de penibil cum nu am mai văzut niciodată. Dincolo de penibilul repertoriului, avem penibilul unei săli minuscule ticsite cu oameni pestriţi veniţi la un eveniment cultural şi care au fost nevoiţi să treacă prin supliciul unei prestaţii artistice sub, sub, sub mediocre şi evident avem marele penibil, cel al directoarei care se auto-angajează să presteze artistic de parcă asta fac directorii de instituţii. Nu ştiu nici măcar dacă e legal, (...) dar cu siguranţă nu este moral şi cu siguranţă doamna asta nebună după sine, Catinca Nistor, nu este o mare muziciană. Să ne fie ruşine. Că în timp ce noi murim să facem cultura cu 2 lei ea face pe semnificativ mai mulţi lei şi lire ceva ce nu se poate numi nici sub-cultură (că nu este), nici anti-cultură (ar vrea ea) cel mult pseudo-cultură, dar tot e prea mult. O jenă... cam atât", a reacţionat Nona Şerbănescu.

Merită subliniat că, anul acesta, instituţia condusă de Catinca Maria Nistor nu a organizat niciun eveniment de Ziua lui Constantin Brâncuşi sau de Ziua Culturii, iar românii din Londra sunt tot mai nemulţumiţi de activitatea ICR, scrie G4Media.

Anul trecut, Libertatea a dezvăluit că Ministerul Afacerilor Externe a acceptat să plătească 6.500 de lire / lună, pentru chiria şefei ICR într-o zonă de lux a Londrei, chiar dacă în sediul Institutului exista disponibil un apartament spaţios dedicat tocmai directorului instituţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Despina Vandi - Ah Kardoula Mou
https://www.youtube.com/watch?v=Np_sdw7r29U
Postat 05 Martie 2023, 22:45 de excalibur
Beauty is in the eye of the beholder
Tare violoncelul, tare piesa... Cit despre fata, tinara, frumoasa, thumbs up
Postat 05 Martie 2023, 22:30 de excalibur
Câtă falsitate a Catinca Maria Nistor...
Și acel care se sfârtecă să cânte recital de Andrei Cavassi, oare nu cumva numele este asociat cu Havasi care a concertat la Oradea.
Postat 05 Martie 2023, 19:58 de Morometul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON