URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când suntem stațiune turistică, edilii fac tot posibilul ca să ne simțim veșnic în vacanță. Avem dealuri de vizitat în împrejurimi, iar dacă nu mergem noi la ele, vin ele la noi. Apă termală este din belșug și ne-ar mai lipsi doar o deltă pentru ca peisajul să fie complet. Și atunci ce și-au zis slujbașii din Primărie? Dacă Peța și Crișul nu pot forma o deltă, măcar să avem țânțarii aferenți!
Zic şi eu
Adrian Cris
Dar nu despre candidaţi aş vorbi acum, că pentru asta va fi timp destul, ci vreau să acord o „bulină roşie” UDMR Bihor pentru meritul de a-l fi retras pe actualul preşedinte al CJ, Pásztor Sándor, din cursa pentru un nou mandat. Sigur, i s-a dat şansa să anunţe că el nu şi-l mai doreşte, la fel ca în urmă cu 4 ani, când şi Alexandru Kiss a fost lăsat să declame acelaşi text. Dar numai cine l-a crezut atunci pe Kiss îi dă crezare acum lui Pásztor!
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Un jurnalist bun nu este acela care gândeşte la fel ca tine, care îţi împărtăşeşte valorile şi credinţele, la fel cum un jurnalist rău (sau prost, dobitoc, javră, cum se mai zice în popor) nu este acela care îţi contrazice modul de a gândi şi te scandalizează cu părerile sale, nici acela care abordează subiecte care nu-ţi sunt pe plac. Există multe alte criterii de jurizare în afară de tabăra în care activează...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pancreatita acută este o inflamaţie a pancreasului cu manifestări diferite, de la forma edematoasă, care este o afecţiune uşoară şi reversibilă în majoritatea cazurilor, la forma necrozantă, foarte severă.
29 Martie 2019, 08:25

Apel de selecție: Grupul de Acțiune Locală Muntele Șes anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aprobat prin Hotararea Consiliului Director nr.149/12.03.2019

APEL DE SELECȚIE

-varianta simplificată-

Grupul de Acțiune Locală Muntele Șes anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER.

Data lansării apelului: 29 MARTIE 2019

Măsura lansată prin apelul de selecție:

Măsura M2/2A  "Soluţii inovative pentru o agricultură și industrie alimentară competitivă în teritoriul GAL Muntele Șes Județul Bihor"

Număr de referință a sesiunii cererii de proiecte: M19.2(M2/2A) - 01/19 – 29.03.2019

Tipuri de beneficiari eligibili:

- Exploataţii agricole cu activitatea în teritoriul GAL din categoria persoanelor fizice autorizate, micro-întreprinderilor sau întreprinderilor mici;
- Firme din teritoriul GAL;
- Unităţi de procesare din categoria întreprinderilor mici sau micro-întreprinderi din teritoriul GAL;
- Asociaţii de crescători de animale din teritoriul GAL;
- Cooperative agricole din teritoriul GAL.

Fond nerambursabil total disponibil/Măsura M2/2A: 197.600 EURO

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect:

- Între 5.000 – 50.000 Euro/proiect.

Intensitatea sprijinului, din totalul cheltuielilor eligibile:

Rata sprijinului nerambursabil este de maximum 50% din totalul cheltuielilor eligibile.

Intensitatea sprijinului nerambursabil se va putea majora cu câte 20 puncte procentuale suplimentare dar rata maximă a sprijinului combinat nu poate depăși 90% în cazul:

- Investițiilor colective realizate de formele asociative ale fermierilor (cooperative, grupuri de producători sau parteneriate sprijinite prin intermediul M16/parteneriatelor constituite în conformitate cu art. 35 din Reg. (UE) nr. 1305/2013);
- Investiţiilor realizate de tinerii fermieri, cu vârsta de până la 40 de ani, la data depunerii cererii de finanţare (așa cum sunt definiți la art. 2 al Reg. (UE) nr. 1305/2013 sau cei care s-au stabilit în cei cinci ani anteriori solicitării sprijinului, în conformitate cu anexa II a R 1305);
- Investițiilor legate de operațiunile prevăzute la art. 28 (Agromediu) și art. 29 (Agricultura ecologică) din R(UE) nr. 1305/2013;
- Investiții în zone care se confruntă cu constrângeri naturale și cu alte constrângeri specifice, menționate la art. 32 Reg. (UE) nr. 1305/2013;

Pragul minim admis la finanțare:

Pentru măsura M2/2A pragul minim este de 10 de puncte și reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate intra la finanţare.

Data limită de primire a proiectelor: 16 MAI 2019, ora 18.30

La sfâșitul perioadei se va publica pe site-ul www.galmunteleses.ro un anunț privind stadiul de depunere a proiectelor.

Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele:

- Proiectele de depun la sediul GAL Muntele Șes Județul Bihor din sat Spinuș, Comuna Spinuș, nr. 301, Județul Bihor, în zilele de miercuri si joi (intervalul orar 1700-1830), precum și în ultima zi de depunere în acelasi interval orar 1700-1830.

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați varianta detaliată a apelului de selecție, disponibilă în format electronic și tipărit la sediul GAL sau pe site-ul asociației www.galmunteleses.ro.

Detalii privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului pentru Măsura M2/2A și anexele aferente acestuia, disponibile pe site-ul www.galmunteleses.ro.

Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:

 

GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ MUNTELE ȘES JUDEȚUL BIHOR

Reprezentat prin SILAGHI Gheorghina, Președinte GAL

Sat Spinuș, Comuna Spinuș, nr.301, Județul Bihor

Telefon: 0740.207.498; e-mail: galmunteleses@yahoo.com

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2716 RON
  • 1 EUR = 4.8408 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON