URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 08 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am o mare admiraţie pentru cei care nu cred în Covid, care nu dau doi bani pe regulile stabilite de Guvern şi care au reuşit să afle, prin propriile mijloace, că Uniunea Europeană ne dă bani grei, chipurile,  pentru fiecare mort care ar fi decedat din cauza coronavirusului...
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Sunt curios să văd cum o mai scoate la capăt Primăria Oradea de data asta. A vrut să găsească o soluţie pentru acoperişul parcării de pe Strada Independenţei şi, pentru a nu fi acuzată de totalitarism, a organizat concurs. A făcut un regulament (contestat de Ordinul Arhitecţilor din România), a adunat un juriu, a stabilit un termen limită şi tot ce i-a mai rămas de făcut a fost să numere punctele primite pe fiecare proiect, să facă un clasament şi să declare un câştigător. Acum mai trebuie doar să scoată castanele fierbinţi din foc cu propriile mâini.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Care este prima măsură care ar trebui luată de urgență de autorități pentru limitarea creșterii răspândirii infecțiilor cu coronavirus?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie 2020 a Curţii Constituţionale, prevede că izolarea unei persoane fără acordul acesteia se poate dispune doar pentru 48 de ore, într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). Î
02 Iulie 2020, 10:10

Apel de selecție a planurilor de afaceri pentru înființarea de întreprinderi sociale

DATA PUBLICARII: 2 iulie 2020

APROBAT

Fundația Ruhama Daragiu Leontina
Director executiv

APEL DE SELECTIE A PLANURILOR DE AFACERI PENTRU INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE

Fundația Ruhama lanseaza incepand cu data de 3 august 2020 prima sesiune a concursului de planuri de afaceri in cadrul proiectului ”PROGRESSIO-Un proiect in sprijinul economiei sociale”

TIPURI DE BENEFICIARI ELIGIBILI:

Persoane care doresc sa înfiinteze intreprinderi sociale in urmatoarele judete (rural/urban): Bihor, Cluj Sălaj si care au absolvit cursul de manager de intreprindere sociala in cadrul proiectului ID SMIS 127419.

Tip de sprijin, sume aplicabile si rata sprijinului:

Sprijinul public nerambursabil va respecta R(CE) 1407/2013, cu o valoare maxima de pana la 200.000 euro/beneficiar/pentru 3 ani fiscali pentru intreprinderi unice.
Intensitatea sprijinului public nerambursabil este de 100%.
Fundația Ruhama va acorda subvenții pentru infiintarea si dezvoltarea unui nr. de 8 structuri de economie sociala, in Regiunea Nord Vest, dintre care 5 in mediul rural si 3 in mediu urban, astfel:
2 intreprinderi sociale rurale = 249.685,20 lei/fiecare, reprezentând contravaloarea a 54.000 euro /fiecare (2 locuri de munca per IS)
1 intreprindere sociala rural = 314.418,40 lei, reprezentând contravaloarea a 68.000 euro (3 locuri de munca per IS)
2 intreprinderi sociale rurale = 388.399,20 lei/fiecare, reprezentând contravaloarea a 84.000 euro/fiecare (4 locuri de munca per IS)
2 intreprinderi sociale urban = 388.399,20 lei/fiecare, reprezentând contravaloarea a 84.000 euro/fiecare (4 locuri de munca per IS)
1 intreprindere sociala urban = 462.380,00 lei (5 locuri de munca per IS)

Valoarea maxima a ajutorului de minimis acordat fiecarei intreprinderi sociale/fiecarui beneficiar de ajutor de minimis, in corelatie cu numarul de locuri de munca nou infiintate, este de 100.000 euro, reprezentand maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

ALOCAREA FINANCIARA

Alocarea financiara pentru prezenta cerere de proiecte este de 612.000,00 euro respectiv 2.829.765,6 lei.
Curs Infoeuro august 2018 – 1 euro = 4,6238 lei

DATA LANSARII APELULUI: 3 august 2020, ora 8.00 AM
DATA LIMITA DE DEPUNERE A PROIECTELOR: 12 august 2020, ora 12.00 AM
LOCUL SI INTERVALUL ORAR IN CARE SE POT DEPUNE PROIECTELE:
Planurile de afaceri si documentatia aferenta conform ghidului soliictantului se depun la sediul social al Administratorului schemei de ajutor de minimis – Fundatia Ruhama, din Oradea, strada Universitatii nr.4, Judetul Bihor.

Dosarele se pot depune personal in zilele lucratoare: Luni-Vineri, in intervalul orar 08:00-12:00 AM. Oricand in perioada de depunere a dosarelor, inclusiv in zilele de week-end, solicitantii au posibilitatea de a transmite dosarul prin servicii de curierat; in acest caz se ia in considerare data receptiei plicului de catre beneficiar de la serviciile de curierat.

INFORMATII DETALIATE privind accesarea si derularea apelului de selectie sunt cuprinse in Ghidul Solicitantului care va fi publicat pe site-ul www.ruhama.ro si pe pagina de facebook: fundatiaruhama. Documentele apelului vor fi disponibile pe site-ul administratorului de grant, incepand cu data de 3 iulie 2020. Puteti trimite solicitari de clarificari si puteti beneficia de informații din partea administratorului schemei de ajutor de minimis – Fundația Ruhama, in perioada 3 iulie 2020 – 2 august 2020.

Incepand de vineri, 3 iulie 2020, dupa publicarea documentelor apelului, ne puteti contacta telefonic la 0259 456 180 in intervalul orar 8:00 – 12:00 AM, sau prin email la adresa office@ruhama.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0751 RON
  • 1 EUR = 4.8359 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON