URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2015, 12:21

Apa din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 2015 aniversăm 120 de ani de alimentare cu apă şi 105 ani de epurare a apelor uzate în municipiul Oradea. Compania de Apă Oradea este operatorul licenţiat care asigură serviciile de alimentare cu apă, canalizare şi epurare în aria bazinului hidrografic Crişul Repede.

Misiunea asumată de Companie este de a asigura 24 de ore din 24 servicii de calitate la tarife cât mai scăzute. Într-un clasament la nivel naţional întocmit de către un consultant independent, tariful cumulat perceput de Companie se situează pe locul 33 din 39 de operatori monitorizaţi.

La nivelul ariei de operare are loc captarea apei prin intermediul a 7 staţii de pompare, tratarea şi distribuţia, care se realizează printr-o reţea în lungime de 960 km şi 113 staţii de hidrofor. Colectarea apelor uzate are loc printr-un sistem de canalizare în lungime de 550 km cu ajutorul a 24 staţii de pompare, iar epurarea se face în 4 staţii (Oradea, Beiuş, Tinca şi Tileagd), prin care se asigură deversarea în emisar a efluentului conform normelor europene.

Calitatea apei potabile este monitorizată zilnic la ieşirea din staţiile de pompare şi în 24 puncte de pe reţeaua de distribuţie, pentru 21 de parametri de calitate. Rezultatele arată că apa este numai bună de băut.

Pentru extinderea şi modernizarea serviciilor am accesat fonduri de coeziune prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Pentru 2014-2020, în colaborare cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Aparegio, am întocmit lista de investiţii necesare.

Mai trebuie ştiut un lucru: analiza activităţii Companiei, efectuată de un consultant independent angajat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a relevat că SC CAO SA s-a clasificat pe onorantul loc trei pe ţară, după operatorii din Timişoara şi Cluj Napoca.

Ovidiu Gavra
Director Compania de Apă Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
orașul nu e istoric, dar canalizarea apei este istorică. apa e ok.
calitatea apei e ok, numa bună de băut... hahahaha, păcat doar de distribuția apei, de canalizarea învechită. la ieșirea de la pompă e bună apa, nici nu se simte clorul și nici nu deranjează deloc stomacul, dar la ieșirea de la robinet în cel puțin vreo 100.000 de puncte de colectare special amenajate la oameni în casă, apa e numai bună la spălat vase ori haine. atât și nimic mai mult. haine și vase. cine nu își permite vreo apă îmbuteliată din comerț, înseamnă că are stomac de struț sau nu-i mai pasă de cele lumești.
Postat 27 August 2015, 21:25 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON