URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2019, 13:44

Anunț lansare proiect „Smart campus - Universitatea din Oradea”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 26.08.2019

Anunț lansare proiect

SMART CAMPUS – UNIVERSITATEA DIN ORADEA

Universitatea din Oradea, anunţă lansarea proiectului: SMART CAMPUS - UNIVERSITATEA DIN ORADEA”.

Beneficiar proiect: Universitatea din Oradea

Obiectivul general al proiectului este creșterea relevanţei învaţământului universitar orădean în relaţie cu piaţa regională a forţei de muncă în sectoare economice competitive (tehnologia informaţiilor și comunicaţiilor; industrii creative; industria auto și componente; textile și pielărie; turism și ecoturism; energie și management de mediu; sănătate și produse farmaceutice) prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaţionale a Universităţii din Oradea.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Creșterea capacitaţii infrastructurii de educaţie existentă a Universităţii din Oradea pentru a răspunde cerinţelor pieţei și standardelor de calitate europene prin reabilitarea/modernizarea/echiparea/dotarea a 6 corpuri de clădire (Clădirea E, F – Corp C4, clădirea V3 – Corp C29 - Campus I, respectiv corp 49, corp 53, corp 54, corp 55 - Campus III, total suprafaţă desfășurată modernizată 12.027,61 mp) și 1 Corp de clădire dotat (C1 – Campus I) într-o perioadă de 24 luni;

2. Dezvoltarea capacităţilor de educaţie-cercetare-inovare ale Universitaţii din Oradea în relaţie cu piaţa forţei de muncă și sectoarele economice competitive prin echiparea și dotarea a 86 spaţii, din care - 79 spaţii de studiu în domeniile tehnologia informaţiilor și comunicaţiilor; industrii creative; industria auto și componente; textile și pielărie; turism și ecoturism; 1 centru de cercetare (Centrul de cercetare pentru performanţă umană) și 6 laboratoare didactice și de cercetare în domeniile: energie și management de mediu, sănătate și produse farmaceutice („Laborator geotermalism”, „Laborator echipamente energii regenerabile”, „Laborator de motricitate”, „Laborator de cardio”, ,„Laborator kinetoterapie”, „Laborator pentru asistarea studenţilor cu nevoi educative speciale”) într-o perioadă de 24 luni;

3. Îmbunătăţirea accesului și participării persoanelor dezavantajate la sistemul de învăţământ superior al Universităţii din Oradea prin asigurarea cerinţelor minime de funcţionalitate, siguranţă și accesibilitate la nivelul infrastructurii educaţionale reabilitate prin proiect și crearea de facilităţi suplimentare prin dotarea cu tehnologie asistivă și de acces, respectiv cu aparatura dedicată recuperării persoanelor cu dizabilităţi locomotorii a 4 laboratoare („Laborator pentru asistarea studenţilor cu nevoi educative speciale”, „Laborator de motricitate”, „Laborator de cardio” și „Laborator kinetoterapie”) într-o perioadă de 24 luni;

4. Extinderea campusului Universităţii din Oradea și regenerarea spaţiului urban al acestuia prin reconversia și introducerea în circuitul didactic a 5 clădiri nefuncționale (clădire V3 - Campus I, respectiv corp 49, corp 53, corp 54, corp 55 - Campus III ) într-o perioadă de 24 luni.

Rezultatele aşteptate în urma implementării proiectului sunt:

- 6 Corpuri de clădire reabilitate/modernizate/echipate/dotate;

- 86 Spații de studiu și cercetare și laboratoare echipate și dotate;

- 4 Laboratoare echipate și dotate pentru crearea de facilităţi suplimentare faţă de minimul legislativ pentru îmbunătăţirea accesului şi participării persoanelor dezavantajate la sistemul de învăţământ superior;

- 1 Corp de clădire dotat;

- 12.027,61 mp suprafață desfășurată modernizată;

- 15.000 participanţi la procesul educaţional în unitatea de infrastructură subiect al proiectului, din care: fete - 8150, băieţi - 6850; persoane cu dizabilităţi - 10, persoane aparţinând categoriilor dezavantajate - 5300.

Valoare totală a proiectului este de 29.990.509.89 RON. Valoarea nerambursabilă solicitată este de  29.390.699,69 RON din care Contribuția din FEDR  25.491.933,41 RON

Perioada de implementare a proiectului: 18.02.2019 - 17.02.2021 (24 luni)

Codul proiectului: 119836

 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON