URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bolnavii de la Municipal au fost mutați în „bolnița” de pe Republicii, o construcție nerenovată pentru că urmează să fie demolată. Nici nu mă miră reacția asistentelor medicale din Salonta infestate cu coronavirus, care au preferat să plece acasă, profitând și de vidul legislativ în care România se scaldă încă de pe la 1918.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna asta se împlinesc 5 luni de când, la fel ca mulţi colegi de breaslă de oriunde din lume, documentez (uneori, nu uşor) şi semnez zilnic cel puţin câte o ştire despre criza sanitară generată de răspândirea Covid. Dar credeţi că ne place să dăm veşti proaste? Ori să fim înjuraţi de tot felul de inteligenţi asimptomatici, laolaltă cu medicii şi cu autorităţile, că avem "interese mari" să băgăm lumea în sperieţi (deşi, fireşte, nu ăsta e scopul)?
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Un jurnalist bun nu este acela care gândeşte la fel ca tine, care îţi împărtăşeşte valorile şi credinţele, la fel cum un jurnalist rău (sau prost, dobitoc, javră, cum se mai zice în popor) nu este acela care îţi contrazice modul de a gândi şi te scandalizează cu părerile sale, nici acela care abordează subiecte care nu-ţi sunt pe plac. Există multe alte criterii de jurizare în afară de tabăra în care activează...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pancreatita acută este o inflamaţie a pancreasului cu manifestări diferite, de la forma edematoasă, care este o afecţiune uşoară şi reversibilă în majoritatea cazurilor, la forma necrozantă, foarte severă.
13 Noiembrie 2019, 08:45

Anunț finalizare proiect: Înființare atelier reparații auto

Anunt de presă

Municipiul Marghita, Noiembrie 2019

Anunt finalizare proiect: Infiintare atelier reparatii auto

PETINSTAL S.R.L., în calitate de Beneficiar,  anunţă finalizarea proiectului "Infiintare atelier reparatii auto", cod MySMIS 113771, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 2 "Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii", Prioritatea de investiţii: 2.1 "Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri".

Contractul de finanţare nr. 2651/12.07.2018, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul proiectului, dezvoltarea microintreprinderii PETINSTAL SRL prin infiintarea unui service auto din domeniul intretinerii si reparatiei de autovehicule. 

Obiective specifice ale proiectului:

- Infiintarea unei noi unitati de prestari servicii prin construirea unui service auto in domeniul intretinerii si reparatiei de autovehicule astfel:
               - Construirea spatiului de prestare servicii la adresa Municipiul Marghita, str. Calea Republicii, nr. 52, nr. cadastral 103875, judetul Bihor suprafata construita de 182,12 mp mp;
               - Dotarea cu echipamente tehnologice, utilaje specifice activitatii de intretinere si reparatii auto;

- Cresterea numarului mediu de salariati ca urmare a realizarii proiectului cu 5 salariati si mentinerea numarului mediu de salariati actuali din cadrul societatii;

- Respectarea si promovarea principiilor orizontale privind dezvoltare durabila si egalitate de sanse prin:
              - utilizarea surselor regenerabile de energie prin achizitionarea de panouri fotovoltaice pentru alimentare cu energie electrica
               - angajarea de persoane din urmatoarele categorii defavorizate: o persoana cu varsta de peste 50 de ani.

Rezultatele proiectului:

- 1 unitate de prestare a serviciilor de intretinere si reparatii auto in suprafata construita de 182,12 mp si dotarea cu active corporale (15):
              - 11 echipamente tehnologice pentru activitatea de reparatii auto;
              - 3 utilaje tehnologice aferente constructiei
              - 1 sistem panouri fotovoltaice - sistem care utilizeaza surse regenerabile/ alternative de energie pentru eficientizarea activitatilor - sistem de producere energie electrica;

- Locuri noi de munca create in numar de 5 din care 1 pentru persoane din categorii defavorizate: are varsta de peste 50 de ani.

Valoarea totală a proiectului este de 1.159.318,53 lei, valoarea finantarii nerambursabile este de 779.607,00 lei din care valoarea contribuţiei din FEDR este de 662.665,95 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national – 116.941,05 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 43 de luni, respectiv intre data 01.11.2016 si data 31.05.2020.

Impactul investiţiei la nivelul localităţii / regiunii:

- Infiintare unitate de prestare a serviciilor de intretinere si reparatii auto in suprafata construita de 182,12 mp si dotarea cu active corporale (15):
               - 11 echipamente tehnologice pentru activitatea de reparatii auto;
               - 3 utilaje tehnologice aferente constructiei
               - 1 sistem panouri fotovoltaice - sistem care utilizeaza surse regenerabile/ alternative de energie pentru eficientizarea activitatilor - sistem de producere energie electrica;

- Crearea de noi locuri de munca in numar de 5 din care 1 persoana din categorii defavorizate: care are varsta de peste 50 de ani.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: PETRU DUCA, Administrator, Telefon/Fax/E-mail: 0728881382 / 0359448197 / petinstal@yahoo.com

 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Delgaz Grid
 • Sistare alimentare gaze naturale pe mai multe strazi din localitatea Marghita, judetul Bihor

  Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Marghita pe strazile: Litoralului, Fantana Mica si Oltului, in data de 14 iulie incepand cu ora 11:30, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale.

  Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei, reluarea treptata a alimentarii cu gaze naturale fiind estimata a se realiza pe parcursul zilei de 14 iulie, incepand cu ora 15:00, in functie de prezenta la domiciliu a  consumatorilor afectati, masura fiind necesara pentru efectuarea operatiunilor in conditii de siguranta.

   

   

   

   

Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 4.2788 RON
 • 1 EUR = 4.8423 RON
 • 1 HUF = 0.0137 RON