URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2020, 08:30

Anunț finalizare implementare proiect ”Centrul Medical Endodigest”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 5 mai 2020

Anunț finalizare implementare proiect

”Centrul Medical Endodigest

SC Endodigest SRL cu sediul în municipiul Oradea, Str. Olimpiadei, nr. 5, județul Bihor, CUI 32301540, J5/1579/2013, implementează proiectului cu titlul: „Centrul medical Endodigest.”, cod SMIS 110579, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 2101 / 18.05.2018 încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 4.209.478,90 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 2.955.410,91 lei, din care 2.512.099,27 lei din FEDR și 443.311,64 lei din Bugetul Național.

Proiectul se implementează la sediul social al societății în Regiunea Nord-Vest, judeţul Bihor, Municipiul Oradea, Str. Olimpiadei, nr. 5, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor.

Obiectivul general al proiectului „Centrul medical Endodigest” consta sănătatea și bunăstarea, cheie a dezvoltării sociale și economice.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Un prim obiectiv specific al proiectului este cel al îmbunătățirii competitivității economice a entității prin creșterea productivității muncii în sectorul medical (sistemul digestiv), prin diversificarea producției unităților existente constând în noi servicii de diagnosticare și tratament a sistemului digestiv, obiectivul pe termen scurt este cel de crețtere a cifrei de afaceri cu 25% în primul anul după investiție, apoi cu aproximativ 40% in al doilea an, iar din al treilea an cu o creștere cu 10% anuală, prin creșterea adresabilității pacienților la noile servicii aduse prin acest proiect si creșterea cotei de piață cu 10 – 20%.

Impactul investiției la nivel de municipiu/județ este cel al creșterii calității serviciilor medicale, de depistare în stadii incipiente a neoplasmelor, în vederea reduceri costurilor prin aplicarea tratamentelor minim invazive.

Data de începere a proiectului: 01.04.2017

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON