URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Anunţuri ADP

Programul unităţilor ADP Oradea în perioada Sărbătorilor
Anunţuri ADP
În perioada Sărbătorilor Pascale, unităţile din subordinea Administraţiei  Domeniului Public Oradea vor funcţiona după următorul program:
20 Aprilie 2022, 18:32
ADP Oradea organizează licitație pentru închirierea unor spații comerciale și loturi de teren în Ștrandul Ioșia
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează, în data de 14.04.2022, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie publică cu strigare, în vederea închirierii următoarelor spaţii comerciale şi loturi de teren situate în Ştrandul Ioşia. 
01 Aprilie 2022, 09:32
ADP Oradea face angajări pentru aqapark. Vezi lista posturilor disponibile!
Anunţuri ADP
S.C. Administrația Domeniului Public SA Oradea selecționează personal pentru NYMPHAEA AQUAPARK – ORADEA.
28 Martie 2022, 09:31
Zoo Oradea şi-a îmbogăţit colecţia: Animale aduse din Franţa şi Ungaria (FOTO)
Anunţuri ADP
În ultimele luni, Grădina Zoologică din Oradea şi-a îmbogaţit colecţia de animale cu un leopard de zăpadă, un leu, un struţ emu, o capibara şi doi lupi arctici, aduse în urma unor colaborări cu grădini zoologice din Franţa şi Ungaria.
ADP Oradea caută electrician, zidar, instalator sanitar şi lăcătuş-sudor
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public SA Oradea selectează personal pentru următoarele posturi: 1 electrician, 1 zidar, 1 instalator sanitar, 1 lăcătuş-sudor.
10 Martie 2022, 09:31
ADP Oradea: Un nou program la Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Începând din 1 martie 2022, Biroul de programări înmormântări din cadrul Cimitirului Municipal Rulikowski va avea program de funcționare de luni până vineri, între orele 8-16, iar sâmbăta, între orele 8-14. 
25 Februarie 2022, 14:00
ADP Oradea: Ștrandul Ioșia se redeschide în 1 martie
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea anunță că Ștrandul Ioșia își reia activitatea începând de marți, 1 martie 2022, după ce timp de două luni a fost închis pentru lucrări de întreținere, curățenie, reparații și zugrăveli.
24 Februarie 2022, 13:55
ADP Oradea: Licitație pentru atribuirea locurilor de vânzare a mărțișoarelor
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează luni, 07.02.2022, licitaţie publică cu strigare în vederea atribuirii locurilor pentru vânzarea produselor specifice lunii martie în perioada 08.02.2022 – 13.03.2022. 
02 Februarie 2022, 10:26
ADP Oradea: Ştrandul Ioşia se redeschide la 1 martie
Anunţuri ADP
Având în vedere temperaturile scăzute, precum şi evoluţia nefavorabilă a pandemiei de Coronavirus, Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că Ştrandul Ioşia îşi va relua activitatea începând de marţi, 1 martie 2022, cu excepţia situaţiei în care vor apărea reglementări care să interzică funcţionarea.
27 Ianuarie 2022, 12:15
Programul unităţilor ADP Oradea în ziua de 24 ianuarie
Anunţuri ADP
Luni, 24 ianuarie, zi de sărbătoare legală, unităţile din subordinea Administraţiei Domeniului Public Oradea vor avea următorul program de funcţionare:
20 Ianuarie 2022, 17:00
ADP Oradea organizează licitaţie pentru închirierea a două spaţii în Centrul de Afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează, în data de 21.01.2022, ora 12, la sediul social din Oradea, str. Gheorghe Dima nr. 5, o procedură de licitaţie publică cu strigare, pentru închirierea a două spaţii comerciale, în suprafaţă de 12 mp fiecare, situate în Centrul de Afaceri Rogerius – Tronson II, zona produse alimentare / panificaţie. Cererile se depun la sediul social, până în data de 20.01.2022, ora 14.
14 Ianuarie 2022, 09:31
Sărbătoare la Zoo Oradea: Moş Crăciun, în misiune printre necuvântătoare (FOTO)
Anunţuri ADP
Copiii care au vizitat Grădina Zoologică din Oradea, începând de marţi până joi, au avut posibilitatea să-l întâlnească pe Moş Crăciun, aflat în misiune printre vieţuitoare. Pe lângă câte un mic dar şi diplome de copii cuminţi, cei mici au avut oportunitatea să ducă, împreună cu darnicul moş, cadouri frumos împachetate animalelor preferate.
Programul unităţilor ADP Oradea în perioada sărbătorilor
Anunţuri ADP
În perioada sărbătorilor de iarnă 2021-2022, unităţile din subordinea Administraţiei Domeniului Public Oradea vor funcţiona după un anumit program. Dacă Aquaparkul Nymphaea și Grădina Zoologică vor funcționa normal, adică vor fi deschise zilnic, Biroul de programări înmormântări de la Cimitirul Municipal Rulikowski va fi închis în 25 și 26 decembrie 2021, respectiv în 1 și 2 ianuarie.
21 Decembrie 2021, 10:30
ADP Oradea scoate la concurs două posturi de economist
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea organizează concurs pentru ocuparea a 2 posturi de economist, dintre care unul pe perioadă determinată (respectiv 15 luni). 
15 Decembrie 2021, 09:20
Bazarul din Piaţa 100 îşi reia activitatea
Anunţuri ADP
În urma adoptării de către Guvernul României a HG 112 din 07.12.2021 privind prelungirea stării de alertă şi măsurile aplicate pe durata acesteia, Administraţia Domeniului Public SA Oradea face următoarele precizări: Începând de sâmbătă, 11 decembrie 2021, Sectorul Bazar din Piaţa 100 îşi reia activitatea de funcţionare, suspendată în ultima perioadă din cauza restricţiilor impuse de Guvern.
09 Decembrie 2021, 11:49
ADP Oradea: Locurile de înmormântare nu pot fi vândute
Anunţuri ADP
În urma modificării Regulamentului de organizare şi funcţionare a Cimitirului Municipal Rulikowski, Administraţia Domeniului Public Oradea face următoarele precizări: Locurile de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski nu pot fi vândute. Acestea pot fi transmise doar prin moştenire legală sau testament.
07 Decembrie 2021, 16:31
ADP Oradea: Ştrandul Ioşia, închis din 13 decembrie
Anunţuri ADP
Ştrandul Ioşia din Oradea se închide începând de luni, 13 decembrie 2021, pentru o perioadă de o lună şi jumătate, urmând să se redeschidă marţi, 01 februarie 2022.
07 Decembrie 2021, 15:13
ADP Oradea: Fără brazi în piețele orădene
Anunţuri ADP
Având în vedere condițiile actuale și restricțiile impuse de pandemia de Coronavirus, Administrația Domeniului Public Oradea transmite că, în acest an, nu vor fi comercializați brazi în piețele agroalimentare orădene.    
26 Noiembrie 2021, 17:31
Aquaparkul Nymphaea, Ştrandul Ioşia, pieţele şi Zoo Oradea, program normal în minivacanţă
Anunţuri ADP
În minivacanţa de 1 Decembrie 2021, Aquaparkul Nymphaea Oradea, Ştrandul Ioşia, Grădina Zoologică, pieţele agroalimentare, precum şi celelalte unităţi din subordinea Administraţiei Domeniului Public Oradea vor avea program normal de funcţionare.
25 Noiembrie 2021, 15:34
Bazarul din Piața 100 rămâne închis
Anunţuri ADP
Ca urmare a prelungirii stării de alertă prin Hotărârea de Guvern nr. 1183 din 8 noiembrie 2021, Administrația Domeniului Public Oradea anunță că activitatea Sectorului Bazar și a celui de alimentație publică din Piața 100 rămâne suspendată până la apariția unor noi reglementări.
23 Noiembrie 2021, 15:57
ADP Oradea: Regulamentul Cimitirului Municipal a fost modificat
Anunţuri ADP
Cimitirul Municipal Rulikowski din Oradea are un nou Regulament de organizare și funcționare.
18 Noiembrie 2021, 14:20
ADP Oradea angajează inginer
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea caută INGINER în vederea angajării. Vezi cerințele minime!
18 Noiembrie 2021, 10:10
ADP Oradea angajează administrator subunitate
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea caută ADMINISTRATOR SUBUNITATE în vederea angajării. Vezi cerințele minime!
18 Noiembrie 2021, 07:35
ADP Oradea angajează consilieri pentru Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea selectează 2 CONSILIERI pentru Cimitirul Municipal în vederea angajării. Vezi condițiile!
15 Noiembrie 2021, 09:35
ADP Oradea caută mecanic. Vezi condițiile postului!
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea selecționează mecanic utilaj în vederea angajării. Vezi care sunt condițiile minime!
08 Noiembrie 2021, 08:25
ADP Oradea selectează operatori de date
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea selectează 2 OPERATORI DATE în vederea angajării. Vezi cerințele minime!
05 Noiembrie 2021, 11:21
ADP Oradea angajează absolvenți sau studenți ai Facultății de Cadastru. Vezi condițiile!
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea selectează 2 CONSILIERI în vederea angajării. Cerințe minime: - Absolvenți sau studenți ai Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură, Specializarea: Măsurători Terestre și Cadastru. Află detaliile!
05 Noiembrie 2021, 07:30
ADP Oradea: Au început lucrările la columbarul din Cimitir
Anunţuri ADP
Cimitirul Municipal Rulikowski va avea, la începutul anului viitor, un columbar pentru depunerea urnelor funerare ale decedaţilor incineraţi. În aceste zile s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de execuţie, durata de realizare a investiţiei fiind de două luni jumătate - trei luni, în funcţie de condiţiile meteo. 
01 Noiembrie 2021, 17:29
ADP Oradea: Bazarul din Piața 100 își suspendă activitatea
Anunţuri ADP
Începând de miercuri, 27 octombrie 2021, și până vineri, 26 noiembrie 2021, se suspendă activitatea Sectorului Bazar și a celui de alimentație publică din Piața 100, urmând ca, în toată această perioadă, să fie deschis doar Sectorul Auto. Casieria pentru Sectorul Auto va funcționa în zilele de sâmbătă, între orele 8-14, duminică, între orele 8-16, și luni, între orele 8-14. 
27 Octombrie 2021, 12:05
ADP Oradea: Programul Cimitirului Municipal de 1 noiembrie
Anunţuri ADP
Începând de vineri, 29 octombrie 2021, și până marți, 2 noiembrie 2021, inclusiv, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8 – 21, Administrația Domeniului Public Oradea venind în sprijinul celor care doresc să-și pregătească mormintele pentru Ziua Morților.
26 Octombrie 2021, 18:33
  1 2  4  6 7 8  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON