URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 IULIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu se deschideau graniţele şi romii nu puteau pleca, mânaţi de sărăcie, să cerşească şi să-şi valorifice talentele în UE, azi, în mod cert, întâmplări ca la Borod, ar fi fost banale şi frecvente. Ce s-a întâmplat la Borod? Nişte săteni care au avut tupeul să-i surprindă pe ţigani la furat, au fost bătuţi de întreaga şatră şi s-a înregistrat şi o premieră absolută în zonă, agresorii punând pentru prima oară mâna pe lopeţi, furci şi topoare, dar nu neapărat pentru a munci.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cel mai important eveniment al săptămânii trecute a fost anunţarea de către primarul Ilie Bolojan a două noi proiecte cu fonduri UE în valoare de 24 milioane euro, pentru decongestionarea traficului pe axa rutieră cea mai problematică a oraşului, între podul Dacia şi zona Cantemir, cu pasaje subterane, favorizarea mijloacelor de transport în comun şi multe, multe detalii inginereşti, precum exacavarea la 4 metri şi relocarea reţelelor de utilităţi…
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Taximetristul cu care am călătorit săptămâna trecută mi-a spus că, dacă ar fi trăit în altă ţară, şi-ar fi ales o altă meserie: "M-aş fi făcut asasin profesionist. Ai luat comanda, ai executat-o, ai luat banii şi gata. Simplu! Nu ai nimic personal cu omul, îţi faci doar meseria". În ochi i se citeau indicii clare că vorbea cât se poate de serios. L-am privit perplex, căutând replica potrivită pentru o astfel de confesiune. N-am găsit-o. Am plătit şi am coborât.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Arătam recent că în data de 18 iunie a.c. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat cea mai neconstituţională, nelegală, ruşinoasă şi imorală decizie de interpretare a legii din întreaga sa existenţă (Decizia nr. 52/2018), stabilind că recursurile formulate în procesele pornite până în data de 20 iulie 2017 sunt inadmisibile, contrar celor statuate prin Decizia 369/2017 a Curţii Constituţionale, explicând totodată şi mecanismul prin care s-a ajuns la o asemenea decizie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ridicarea temperaturii mediului ambiant la peste 32 gr. C şi o umiditate relativă ridicată (peste 60%) determină modificări ale organismului, care se pot grupa în 4 sindroame importante: mialgia termică, insolaţia, accidentele datorate efortului fizic pe caniculă şi şocul hipertermic.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Cercetătorii regnului animal se confruntă de ani de zile cu o problemă spinoasă. Animalele care duc o luptă şi o câştigă au o şansă foarte mare să câştige şi următoarea bătălie. Întrebarea este: "de ce anume?". Sunt la mijloc factori psihologici? Este vorba de încrederea dobândită de către învingător? Mai mult - deoarece acelaşi lucru pare să fie valabil şi în cazul fiinţelor umane - un studiu a încercat să găsească un răspuns la această întrebare: de ce învingătorii continuă să învingă?

Anunţuri ADP

O familie de vulpi roşcate, de la Valea lui Mihai, la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
O familie de vulpi roşcate, formată din şase femele şi un mascul, face parte, începând din luna aprilie, din colecţia de animale a Grădinii Zoologice Oradea. Acestea au fost donate de un localnic din Valea lui Mihai, care le-a găsit în propria curte, pitite sub o grămadă de lemne.
Arborii periculoşi din cimitir vor fi toaletaţi. Orădenii, aşteptaţi să depună cereri
Anunţuri ADP
În urma unei furtuni violente care a avut loc miercuri, 13 iunie, zece monumente funerare din Cimitirul Municipal Rulikowski au fost distruse din cauza arborilor rupţi şi prăbuşiţi peste locurile de veci. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea face un apel către orădenii care au locuri de înmormântare în concesionare să verifice dacă au pe morminte arbori înclinaţi sau al căror coronament este prea mare.
09 Iulie 2018, 18:40
Inventarierea locurilor de veci din Cimitirul Municipal: Orădenii, aşteptaţi să-şi clarifice situaţia
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează, de câţiva ani, o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare disponibile la Cimitirul Municipal Rulikowski. Pe această cale, orădenii care au locuri de înmormântare concesionate sau au strămoşi înmormântaţi aici sunt rugaţi să-şi verifice situaţia pentru a fi siguri că nu există nicio problemă.
06 Iulie 2018, 10:39
Capre şi oi cameruneze, la Zoo Oradea
Anunţuri ADP
La Zoo Oradea pot fi admirate nu doar animale fioroase, cum ar fi leii, tigrii, lupii sau leoparzii. Zburdalnicele capre şi oi cameruneze aşteaptă să fie mângâiate, vizitatorii putându-le hrăni şi interacţiona cu ele.
05 Iulie 2018, 12:03
Noi puncte de alimentație în Aquaparkul Nymphaea Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând din acest sezon estival, la Aquaparkul Nymphaea a fost deschis un al treilea punct de alimentație publică, restaurantul C2, situat în partea de exterior a complexului de agrement Nymphaea. Tot pentru a se evita aglomerația, a fost deschis un al doilea punct pentru încărcarea brățărilor, lângă Aquashop.
ADP Oradea cumpără lucernă pentru animalele de la Grădina Zoologică
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public achiziționează 55 de tone de lucernă balotată, sub formă de baloți mici pătrați de 20-25kg/balot, pentru animalele din Grădina Zoologică Oradea.
02 Iulie 2018, 12:00
Bunicii și copiii mici, gratuit la Zoo Oradea!
Anunţuri ADP
Vacanța a început și petrecerea unei zile sau a unui weekend în familie la Zoo Oradea ar putea fi alegerea ideală pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Grădina Zoologică vă invită să petreceți clipe agreabile în universul animalelor, reamintind că bunicii seniori peste 75 de ani și copiii până la 3 ani beneficiază de intrare gratuită.
29 Iunie 2018, 12:48
Biletele anticipate, acces garantat şi rapid la Aquapark-ul Oradea!
Anunţuri ADP
Aquapark-ul Nymphaea Oradea se află în plin sezon estival. În fiecare zi, complexul este vizitat de sute de persoane, în weekend şi sărbătorile legale numărul acestora depăşind două mii. Pentru a evita formarea cozilor şi odată cu ele crearea de neplăceri vizitatorilor, conducerea ADP recomandă achiziţionarea biletelor anticipate, care pot fi procurate online sau de la casieriile Aquapark-ului.
28 Iunie 2018, 12:17
ADP Oradea închiriază module în Tronsonul flori din Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA Oradea organizează, în data de 29.06.2018, începând cu ora 12.00, în Piața Rogerius, o licitație cu strigare pentru închirierea modulelor nr. 3, 4, 5, 6, 7, 33, 34, 35, 64, 65 si 66 din Tronsonul flori.
27 Iunie 2018, 14:21
ADP Oradea selectează personal pentru curățenie în aquapark
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA selectează personal pentru curățenie la Nymphaea Aquapark Oradea.
27 Iunie 2018, 10:32
Pepeni din Oltenia în Piaţa Ioşia din Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Producătorii din Dăbuleni au revenit în urbea de pe Crişul Repede, vânzările şi veniturile realizate aici determinându-i să se întoarcă an de an. Începând de săptămâna trecută, ei pot fi găsiţi în Piaţa Ioşia din Oradea.
26 Iunie 2018, 09:36
Locatari noi la Zoo Oradea: 21 purceluşi de Minnesota (FOTO)
Anunţuri ADP
Zestrea de animale de la Zoo Oradea s-a îmbogăţit de câteva săptămâni cu 21 purceluşi de Minnesota, veniţi pe lume în familia porcilor de Minnesota, formată din doi vieri şi patru purcele. Alături de caprele şi oile cameruneze, de măgăruşi, ponei sau raţele indiene, purceluşii sunt dornici să ofere afecţiune, vizitatorii putând interacţiona cu ei.
25 Iunie 2018, 18:25
Admininistrația Domeniului Public face angajări pentru Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează pentru Cimitirul Municipal: 1 șofer, 4 manipulanți pentru capelă și 2 muncitori pentru întreținere spații verzi. Află condițiile!
22 Iunie 2018, 11:29
ADP Oradea angajează asistent medical pentru aquapark
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA angajează, prin concurs, pentru NYMPHAEA Aquapark Oradea, asistent medical.
22 Iunie 2018, 10:31
Licitaţie publică cu strigare pentru închirierea unor spaţii în Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizeaza, la data de 21.06.2018, începând cu ora 12.00, la sediul ADP SA de pe Strada Gheorghe Dima, nr.5, o licitaţie publică cu strigare privind închirierea următoarelor spaţii comerciale din Piaţa Rogerius.
19 Iunie 2018, 12:44
ADP Oradea scoate la licitație locurile de vânzare a pepenilor
Anunţuri ADP
SC Administratia Domeniului Public SA Oradea scoate la licitatie publică, în data de 20.06.218, începând cu ora 10.00, în Piața Cetate, închirierea a 8 locuri pentru comercializarea lebenițelor și a pepenilor.
18 Iunie 2018, 13:50
ADP susține adopția câinilor fără stăpân
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administrația Domeniului Public SA Oradea promovează adopția de câini la domiciliu, punând la dispoziția solicitanților care adoptă cel puțin doi câni, transport gratuit pe o rază de 60 de km față de Oradea.
14 Iunie 2018, 10:40
ADP Oradea face noi angajări pentru aquapark!
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA Oradea anunță selecție de personal pentru Nymphaea Aquapark Oradea. Află pentru ce posturi și cu ce condiții!
31 Mai 2018, 09:35
ADP Oradea angajează IT-ist. Concursul, pe 12 iunie
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA Oradea angajează prin concurs, la data de 12 iunie, inginer IT. Află detalii!
29 Mai 2018, 10:39
ADP Oradea închiriază noi locuri pentru vânzarea de lebeniță
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA Oradea scoate la licitație publică, în data de 30 mai 2018, începând cu ora 10, în Piața Nufărul, închirierea a 20 de locuri pentru comercializarea lebenițelor și a pepenilor.
28 Mai 2018, 17:28
Administrația Domeniului Public închiriază spațiu comercial în Centrul de Afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public organizează, în data de 05.06.2018, începând cu ora 12.00, la sediul SC ADP SA Oradea, o licitație publică cu strigare pentru închirierea spațiului comercial situat în Centrul de Afaceri Rogerius – Tronson I. Spațiul are o suprafață totală de 285 mp, fiind structurat pe trei loturi.
25 Mai 2018, 15:04
Cum sunt deschise de Rusalii Aquaparkul Nymphaea, Ștrandul Ioșia și Grădina Zoologică
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administrația Domeniului Public SA informează că luni, în data de 28.05.2018, cu ocazia sărbătorii Rusaliilor, Aquaparkul Nymphaea, Ștrandul Ioșia și Grădina Zoologică vor funcționa după următorul program:
24 Mai 2018, 15:15
ADP caută consilier de relaţii publice
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public angajează, prin concurs, la data de 22 mai, consilier de relaţii publice. Vezi condițiile!
09 Mai 2018, 15:54
ADP Oradea angajează gropari
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea angajează 4 gropari pentru Cimitirul Municipal. Vezi condițiile!
09 Mai 2018, 10:46
ADP cumpără 55 de tone de lucernă pentru Zoo Oradea
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public achiziționează 55 de tone de lucernă balotată, sub formă de baloți mici pătrați de 20-25 kg / balot, pentru animalele din Grădina Zoologică Oradea.
07 Mai 2018, 18:25
Se scot la licitaţie locurile pentru vânzarea lebeniţelor
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public scoate la licitaţie publică cu strigare, în data de 09.05.2018, ora 12.00, la Piaţa Ioşia, 15 locuri în suprafaţă de 12mp fiecare, pentru comercializarea lebeniţelor.
07 Mai 2018, 15:55
ADP Oradea face angajări pentru Aquapark!
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA angajează prin concurs pentru Nymphaea Aquapark Oradea ajutor de bucătar, ajutor ospătar și ajutor barman.
07 Mai 2018, 09:23
Se deschide sezonul estival la Aquapark-ul din Oradea. Vezi care sunt noutăţile! (FOTO/VIDEO)
Știri Oradea
La Aquapark-ul Nymphaea din Oradea a venit vara! Începând de sâmbătă, cele 7 bazine exterioare ale complexului acvatic vor fi funcţionale, laolaltă cu cele 6 tobogane, dar şi terenurile de fotbal şi de volei pe plajă. În plus, conducerea aquapark-ului a pregătit o intrare exclusiv pentru cei care şi-au cumpărat bilete online, a amplasat câteva zeci de şezlonguri la umbră şi a deschis în tot complexul aproape 100 de umbrele.
ADP Oradea caută muncitori necalificați pentru curățenie
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează în data de 24.04.2018 ora 10.00 selecţie de personal: muncitori necalificați pentru curăţenie.
18 Aprilie 2018, 15:50
ADP Oradea angajează consilier de relații publice
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA angajează, prin concurs, consilier de relaţii publice. Vezi condițiile!
17 Aprilie 2018, 19:45
 1  3 4  

FOTO BIHOREANUL

 • În vizită la transmisioniştii militari: Bihorenii au putut vedea dotările Centrului 54 Comunicaţii Oradea (FOTO/VIDEO)
 • Şedinţa Consiliului Judeţean nu s-a putut ţine pentru că PNL-iştii şi un PSD-ist au lipsit. Pásztor avertizează că judeţul ar putea rata fonduri europene (FOTO)
 • HUMANAMED Oradea a devenit unicul laborator din ţară dotat cu un analizor pentru depistarea precoce a cancerului de ficat (FOTO)
 • Răsplată pentru lene: În vreme ce firmele caută angajaţi, asistaţii din Brusturi primesc ajutoare sociale chiar şi plecaţi în străinătate (FOTO)
 • Lansare showroom PREMIUM USED CARS Oradea (FOTO)
 • Flashmob la sediul PSD Bihor: Două pensionare de etnie maghiară au înjurat UDMR pentru că au votat cu PSD (FOTO)
 • Accidentul din Beiuş: Şoferul ar fi adormit la volan, o întreagă familie şi-a pierdut viaţa! (FOTO / VIDEO)
 • A fost 'nebunie' în Cetatea Oradea: Publicul i-a lăsat cu greu să plece pe artiştii de la Subcarpaţi (FOTO / VIDEO)
 • Festivalul Medieval a scos orădenii din casă: Mii de oameni au petrecut vineri în Cetate (FOTO / VIDEO)
 • Scandal la Borod: Trei bărbaţi au ajuns la spital, zeci de localnici s-au adunat în faţa Primăriei protestând faţă de agresivitatea ţiganilor din zonă (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON