URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2022, 08:52

America, venim! Florin Birta și Ilie Bolojan au plecat în SUA

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atmosfera din Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea a intrat săptămâna trecută într-o fază de calm specifică mai curând unei perioade de concedii decât uneia de activitate intensă. Funcţionarii încearcă să profite de faptul că preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, şi primarul de Oradea, Florin Birta, lipsesc din localitate.

Cei doi liberali fac parte dintr-o delegaţie condusă de pastorul Paul Negruţ, rectorul Universităţii Emanuel, care vizitează Statele Unite ale Americii. În cadrul deplasării, care va dura până săptămâna viitoare, delegaţii vor vizita state republicane, precum Ohio, Texas şi Washington, unde se vor întâlni cu reprezentanţi ai administraţiei, mediului de afaceri şi parlamentari, în încercarea de a lega contacte.

Poate aşa, după ce au venit în România cu armata, pe fondul războiului din Ucraina, se vor gândi să "debarce" şi cu firmele.

Mai ales că de când cu explozia preţurilor, economia locală începe să arate ca o zonă de conflict...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
SCHIZO BOLO SE VISEAZĂ PREȘEDINTE! AL ROMÂNIEI!
S-a aflat, în sfârșit, secretul zborului peste Ocean al cuplului Birta-Bolo! Să nu vă vină să credeți: La ordinul fraților Mikkula, cei doi au încercat, prin filierele pocăiților, să facă o ofertă, cred ei, de nerefuzat, americanilor: Să-l pună pe Bolovan președinte (al României, desigur) și vor primi 5% din PIB pentru înarmare (adică, contracte pentru firmele lor de armament), plus alte promisiuni gen marea-cu-sarea, doar să aibă și frații M omul lor sus-pus în relațiile cu amerlocii, cu care nu prea s-au înțeles până acum!...Tare disperați or fi Vio și Gioni, dacă au ajuns să parieze pe un cal mort!...
Postat 21 Mai 2022, 12:11 de nikotelekus
Pe noi analogiile ne omoara.
Ca e vorba de arhitectura, ca e vorba de invatamant. Ce e de spus, cand noi aveam institut de subingineri, ei aveau facultate de litere cu biblioteca japoneza. Oradea ar trebui sa aiba calea ei, trasata de manageri care au alte indeletniciri decat sa-si aduca amicii la plaja urbana. Primul pas ar fi sa se aduca cei ce lucreaza prin primariile europene, unii ar veni si gratis doar sa fie ascultati. Cat timp promovarea e baza de obedienta suntem damnati la iluzia unor analogii.
Postat 18 Mai 2022, 08:50 de CalinWn
Universitatea noastra…
De-acord CalinWn: clujenii au ingineri creativi la Emerson, noi avem productie mecanizata la Plexus. Trebuie sa facem ceva sa fie si universitatea noastra mai profesioniata, mai aproape de nivelul celor din cluj. Sau macar, sa atragem oradeni ce au mers la studii absolventi acolo, sa revina acasa, in domenii cu valoare adaugata, sa aiba firmele forta de munca CALIFICATA
Postat 17 Mai 2022, 14:25 de unu
De parca de pocaiti e vorba.
E vorba de atitudine, a merge cvasi la disperare in atrage finantari, investitii. S-a ales varianta bisericii, pe langa afiliere, pentru raspandire. Daca orasul era atractiv, nu este, ar fi venit investitorii.
Postat 17 Mai 2022, 09:24 de CalinWn
CrisDumi aka KP VUVUZELA comunistă
Nu-ți bate capul cu astea, ca nu merită. Or sa vina de acolo cu mai kulti bani, companii poate mai face un parc industrial în zonă și 5 in județ, poare îți găsești un loc de muncă.
Postat 17 Mai 2022, 00:09 de Sandu2100
moama, ce sentimentali sunt multi cand aud de pocaiti, de america.. atac de panica, tensiunea la 180
zici ca din cauza lor nu mai au mancare pe masa. Numai pe bihon cand mai moare cate unu vezi cum sar toti de bucurie.. Emerson a angajat peste 5000 de oameni in Cluj, la un salariu mediu de peste 1500 euro pe persoana! Cu sotii si copii, aia is poate 20 de mii de romani care au o viata mai buna, si mancare pe masa. Totusi, pe de alta parte, aia is oameni educati care aduc plusbaloare si nu fac treaba doar mecanica de roboti la coada maturii. Asa ca avem si noi oradenii partea noastra cand tot cerem salarii mai mari si investitori in industrii cu valoare adaugata mare: profesionisti avem? universitate avem? La Craiova sunt poate de zece ori mai multi angajati la Ford. Bag de seama ca multi localnici, din ura pentru altii, prefera niste Micula cu EuropeanDrinks (desigur cei mai multi prefera la buget, in sistem). Salariile sunt mai mici in productie, dar si aia 2000 de lei in mana, plus transport gratis, pentru sute de angajati NECALIFICATI de prin zone limitrofe, din Salard, Tinca dupa care vin autobuzele, sunt bani decenti, pe langa pamantul lucrat. Si din impozitele lor, in Oradea avem strazi, parcuri, pasaje, evenimente publice in oras. Unii par ca prefera pe Vadim Tudor: decat corporatii straine, CocaCola, americani, pocaiti, mai bine morti de foame in somaj.
Postat 16 Mai 2022, 22:21 de unu
Pocăiții Bolojan și Birta lipsesc din localitate?
Se simte în jur un aer de normalitate când nu sunt prezenți.
Postat 16 Mai 2022, 20:38 de KP
discriminare - comisia de urbanism a ramas acasa, adica ei sa ramana tot prosti?!
pocaitii din tara erau in usr. dar de fapt sunt peste tot, dolarii americani deschis usi peneliste, mai ales. plexus e o magarie maxima pe plan local, cu o scarba frustrata de directorita in resurse umane, duamna luminita popa, blonda piti remaritata pe interes, protejata a pnl-ului direct, care aplica o politica de 2 bani a angajatilor - 1700 lei net salariu pentru productie! ea "decat" 6000 euro, protectie maxima pentru pocaitii care sunt infiltrati in firma si care de fapt sunt cei care au adus americanii in oras. *** dupa ce vine domnul bolojan acasa, ne asteptam sa faca si el cateva puturi de foraj in centru, poate totusi gasim petrol pe langa apa termala aici. la ce cap mic are birta, probabil ca nu ii e buna nici o palarie de texan, i-ar pica direct pe umeri! *** si totusi e discriminare - pe retardatii aia care iau mita din comisia de urbanism nu i-a dus nimeni in america, sa vada cum arata strazile, cartierele de vile si blocurile acolo?!
Postat 16 Mai 2022, 20:07 de roger
apropo, republicanii sunt prognozati sa castige alegerile din toamna anului asta si sa ia controlul legislativului
insa ar fi bine sa viziteze si niste primari democrati cu numele, dar mai moderati si centristi, ca primari de la primarii invata, nu de la ssenatori, precum pe cei 2 primari republicani care au curatat NewYorkul, Rudi Giuliani si Michael Bloomberg (intre timp mutat la democrati ca sa se asigure ca daca ii sponsorizeaza cu bani, macar ii mai modereaza si nu devin chiar comunisti precum Fidel Castro)
Postat 16 Mai 2022, 16:54 de unu
Sa vina, dar ramana
Avem deja Ford, Emerson si la Oradea, Plexus, firme serioase venite pe criterii economice de piata libera. Pe Bechtel nu ii mai vrem, veniti pe criterii de razboi si lobby politic.
Postat 16 Mai 2022, 15:39 de unu
Poezii
Imi plac talentele (inca...) nedescoperite ale poetilor ageamii facatori de poezioare cretine!! Publicatia "Bihoreanul" este locul lor favorit de exhibare a talentelor in dezvoltare...
Postat 16 Mai 2022, 14:53 de AnaConda
Sperante si negocieri...
Domnul Bolojan spera de ceva timp ca va fi nominalizat sa candideze la functia de PREȘEDINTE al României... Mari speranțe... puține șanse... Vise placute
Postat 16 Mai 2022, 14:51 de strada
nikotelekus
Servus CrisDumi aka KP, te simți bine ::::))))
Postat 16 Mai 2022, 11:53 de Sandu2100
AJUTOR, FRAȚI ȘI SURORI ÎNTRU DOMNUL,VREM BANI; VIN ALEGERILE!!
Bolovanul schiofrenic și țăranul de Sînmartin au avut chef să facă o excursie peste ocean, plătită de fraierii bihoreni. Deși n-au fost invitați de nimeni, ei au luat aveonu și plecatără!...Ridicolul e că, în loc să încerce să se pună bine cu demokkții - partida aflată la putere acum în Hamerica, ei se duc pe la tot felul de republicani, de-ai lui Trump, care n-au nici o putere politică!...Ce n-a spus autorul anonim al articolașului e că cei doi vor merge la autorități locale, selectate pe criterii....religioase!! Adică, la pocăiți!...La ăia baptiști. Dacă ar fi să anticipez gloriasele rezultate ale vizitei cuplului Birta-Bolovan, spun doar atât: un măreț ZERO BARAT!..În fapt, cu totul altul a fost scopul vizitei: Obținerea de ajutor financiar pentru campania electorală din 2024, care, pentru lăbărali, se anunță de pe acum DEZASTRUOASĂ!...Cei doi speră, totuși, că, la nivel local, gașca de hoți a peneleprelor ar mai putea salva câte ceva și că Bihorul să aibă pe mai departe administrație birtinezo-sînmartineană!...Că orădenii, precum se vede, de zeci de ani, nu sunt în stare să aleagă niște orășeni din municipiu care să-i reprezinte!...Așa-i, câtă vreme securicii acoperiți frații Mikkula sunt stăpânii de facto ai județului și ai peneleprelor bihorene!..
Postat 16 Mai 2022, 11:45 de nikotelekus
Emanuel.
Asta explica multe, fara tendinte discriminatorii.
Postat 16 Mai 2022, 09:26 de CalinWn
:)))
Drum bun, cale batuta...
Postat 16 Mai 2022, 09:07 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON