URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iulie 2021, 11:38

Amendă pe lună: Poliţiştii din Vaşcău au fost chemaţi la o intervenţie "în aer"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O bihoreancă din Vaşcău s-a trezit zilele trecute cu o amendă de 2.000 lei din partea poliţiştilor, pe motiv că pe 22 mai ar fi apelat abuziv la numărul de urgenţă 112.

Femeia sunase, spun poliţiştii, ca să-i cheme la inventarierea unor bunuri executate silit, dar când au apelat-o ca să-i ceară amănunte le-ar fi răspuns, obraznic, că se află „pe lună” și apoi le-a închis telefonul.

De cealaltă parte, însă, povestea sună, desigur, altfel, femeia susţinând că după apelul dat la 112, poliţiştii au resunat-o abia după o oră, timp în care ea i-a aşteptat în stradă.

„Le-am spus că sunt pe lună pentru că eram nervoasă”, zice ea, la fel de nervoasă acum pentru ditamai amenda pe care i-au trimis-o, parcă dinadins, la o lună după incident.

Oricum, după cum i-au explicat lui Bihorel oficialii Poliţiei, femeia are posibilitatea să o conteste în instanţă. Poate judecătorii o vor înţelege...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Vascau
Vorbiti in necunostinta de cauza. vascau, acea mirifica statiune balneo-relaxo-benefico-climaterica, acel colt rupt din RAI, acel centru de dezvoltare locala, acea zona cu FOST mare potential forestier, LOCOMOTIVA JUDETULUI BIHOR, chiar este la cateva sute de metri deasupra pamantului. Primarul ala a rupt orice legatura cu civilizatia, implementant prin mijloace bine stabilite o hegemonie locala bazata pe furt, intimidare si refuz de a face ceva. Asa ca, localnica probabil a uitat ca noi nu stim unde se situeaza vascaul si a spus adevarul. In rest , ...politia ... ha ha ha.
Postat 05 Iulie 2021, 10:09 de mandrucasuntoradean
Proces verbal
https://www.fanatik.ro/romania-paradisul-piromanilor-tortionarilor-criminalilor-si-violatorilor-demiterea-ministrului-lucian-bode-de-la-bun-simt-la-imperativ-19559420
Postat 04 Iulie 2021, 23:59 de excalibur
bravo politiei !!!!!!
bravo politiei caz rezolvat !!!!!!!asa se ajunge la cazuri gen CRISAN
Postat 04 Iulie 2021, 22:40 de cetateanvascau
Politia fiscala
Serviciul 112 este foarte bine reglementat,cu coduri de interventie,cine intervine,intrebari frecvente etc. [ https://www.sts.ro/ro/intrebari-frecvente-112 ]. Punctul 14: Pot suna la 112 daca nu sunt sigur/sigura daca am o urgenta? Raspuns: "Dacă nu sunteți sigur/ă că aveți o urgență, sunați la 112. Operatorul va evalua situația și vă va spune dacă cele relatate sunt de competența Serviciului de urgență 112.". Deci,femeia suna la 112,isi spune baiul, operatorul apreciaza ca problema e de competenta politiei si o pune in legatura cu cel mai apropiat echipaj. Care o suna dupa o ora?? De obicei iti face legatura instant.Ce e sigur e ca politistii erau foarte ocupati cu vreun criminal in libertate,vreun evadat ,vreun violator vreo situatie incadrata justificat la 112, iar cind sa se ocupe de femeie,ea le raspunde in sictir.Si ,pentru ca tocmai rezolvasera toate cazurile patriei,inclusiv explozia din arad, si-au facut nitel timp sa identifice numarul apelantului,adresa de domiciliu,sa completeze minunatia de proces verbal si sa-i f-u-t-a femeii o amenda de 2000 lei,cu indulgentele de rigoare 500 in 14 zile. Bravo eficientei politii romane,siguranta si incredere...uite asa rezolvam problemele natiunii,de la birou,cu cizmele/bocancii pe birou.Traiasca Politia Online.
Postat 04 Iulie 2021, 22:07 de excalibur
asa se da amenzi cand atingi in politisyi transformati in samsari de locuinTE
Asta e rolul sefilor de politie????Da in tara binsului se comit multe ......
Postat 04 Iulie 2021, 20:36 de cetateanvascau
mda...
Pai foarte bine au facut. Tara Binsului nu se va trezi altfel. Adica stiu ca 112 e pentru urgente, nu pentru inventarieri si alte prostii. Pe langa asta, femeia sa invete sa vorbeasca pentru ca nu vorbea cu ma-sa. In Germania nu iei la misto nicio institutie ca stii ca te iau ei la misto dupa aia si pici pe locul 2...dar na, tara Binsului...mai si da la ziar...prostul nu e prost destul daca nu e...stiti voi.
Postat 04 Iulie 2021, 19:46 de DanD
amenda sa se acopere furturile politistilor BOLDICA
Binenteles ca amenda este data ,dar sa se deplaseze sa constate lipsa unor bunuri insusite de colegii lor politistii BOLDICA cica nu intra in atributiilor lor !!!! Hotii si hotiile sa traiasca in Romania !!!! BRAVO!!!!! Tiganii fura ,politia fura tara care o meritam !!!! Calatoria pe luna 500 bilet la reducere!!!!
Postat 04 Iulie 2021, 17:21 de cetateanvascau
Din păcate
Judecătorii din Beiuș ai alții că ei pentru a nu rămâne șomeri,țin la banii statului din care sunt plătiți și rareori vor anula amenzile,chiar dacă s-au făcut abuzuri.
Postat 04 Iulie 2021, 16:53 de Valcov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON