URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2015, 14:40

Ambasadorul României în Pakistan povesteşte cum a fost accidentul de elicopter

Ambasadorul României în Pakistan povesteşte cum a fost accidentul de elicopter foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După accidentul de elicopter de vineri, în care 7 persoane, au murit, ambasadorul României la Islamabad, Emilian Ion, care se afla la bord, a spus că se simte bine atât fizic cât şi psihic şi că s-a întors la muncă. Potrivit acestuia, accidentul s-a petrecut din cauza unei defecţiuni tehnice.

Potrivit acestuia, în ziua accidentului grupul de 30 de ambasadori se deplasa cu trei elicoptere de la Islamabad la o întâlnire cu premierul pakistanez.

"Eu eram în elicopterul cu numărul trei şi după ceva timp a început să se învârtă în mod circular în jurului axului după care, la o distanţă destul de joasă, ne-am prăbuşit pe un spaţiu verde, lângă o clădire — după aceea am aflat că este o şcoală", a povestit el potrivit Agerpres.

"Eu am fost al doilea care a ieşit pe uşa deschisă cu eforturi de un militar din cei cinci care erau în elicopter. Am ieşit afară. M-am bucurat că merg (...) M-am întâlnit cu ambasadorul sud-african am văzut că merge şi vorbeşte, apoi m-am întâlnit cu ambasadorul olandez care avea nişte arsuri pe faţă şi la ambele picioare avea răni. Am stat de vorbă cu el. Au apărut localnicii care au venit cu un pat mobil. L-am aşezat pe patul mobil şi apoi am vrut să mă duc spre elicopter. Între timp au venit medicii, echipele speciale, care au preluat operaţiunile de salvare. Am văzut flăcări mari. Am văzut cum operaţiunile de salvare continuă, pe măsură ce erau salvaţi erau transportaţi cu elicopterul militar la spitalul militar din Gilgit. Ulterior, eu cu ambasadorul sud-african şi libanez am fost transportaţi cu un elicopter mai mic la spital pentru investigaţiile medicale de rigoare. Acolo am început să discut cu colegii", a mai spus ambasadorul.

Potrivit Agerpres.ro, diplomatul a subliniat că autorităţile au făcut evacuările de rigoare rapid, iar reprezentanţii statelor care au fost implicaţi în accident au beneficiat de asistenţă din partea Pakistanului.

"Eu nu aş vrea să fac speculaţii. Eu pot să vă spun care este convingerea personală, fiind în elicopter. Eu am convingerea că a fost o defecţiune tehnică, în rotire nu a mai putut controla elicopterul respectiv. Dacă ar fi fost ceea ce se vehiculează, adică o operaţiune teroristă, vă închipuiţi că elicopterul ar fi fost zdrobit în aer, n-ar mai fi fost niciun supravieţuitor. (...) Am înţeles că au fost dispuse forţe pe trei inele circulare pe anumite distanţe, iar zona respectivă nu este o zonă în care să se fi manifestat o prezenţă talibană. Astea sunt argumentele şi convingerea mea. Eu sunt convins că autorităţile pakistaneze pentru seriozitatea şi profesionalismul lor vor comunica rezultatele, dar 100% personal vă zic că a fost o defecţiune tehnică", a mai spus ambasadorul României la Islamabad.

Şapte persoane, printre care ambasadorii din Norvegia şi Filipine, aflate la bordul elicopterului au decedat, cinci persoane au fost rănite grav, necesitând intervenţii chirurgicale, iar ambasadorul român, cel sud-african şi soţul ambasadorului libanez au suferit răni uşoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON