URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 26 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primarul PSD al Sânmartinului, Cristian Laza, a anunțat că a reușit să primească prin programul Anghel Saligny fonduri nerambursabile în valoare de 88 de milioane de lei, pentru a introduce gazul în comună. Asta după ce, atunci când au fost fonduri europene prin POIM pentru așa ceva, comuna lui nu s-a calificat. Omul o spune pe șleau, că au fost privilegiate comunele liberale întrucât cei de dreapta conduc județul.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
30 Iulie 2022, 18:42

Alo, 112, plouă la Urgențe! Secția UPU a Spitalului Județean din Oradea, inaugurată în urmă cu mai puțin de doi ani, a fost inundată (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cea mai modernă secție de Urgențe din România plouă prin tavan! După furtuna de sâmbătă după-amiază din Oradea, apa s-a infiltrat prin tavanul zonei de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și a curs șiroit pe jos sau în găleți anume puse de angajatele spitalului.

Potrivit șefului UPU, dr. Hadrian Borcea, asemenea situații sunt frecvente încă de la inaugurarea clădirii, în noiembrie 2020, dar constructorul, o firmă din grupul Selina, nu a reușit să rezolve problema.

UPU, la găleată

Înregistrări video transmise BIHOREANULUI de orădeni care au ajuns sâmbătă la UPU arată că apa curge prin tavan în mai multe locuri din zona de așteptare a pacienților, inclusiv deasupra hidrantului pus pentru situații de urgență.  

În imagini se vede cum infirmierele adună apa de pe jos cu mopul și pun găleți pe jos, în speranța că apa se va prelinge în recipiente.

În același timp, pacienții și aparținătorii lor privesc descumpăniți, stupefiați că sunt martorii unor asemenea scene într-o Unitate de Primire a Urgențelor modernă.

„Se tot repetă”

Contactat de BIHOREANUL, șeful UPU-SMURD, dr. Hadrian Borcea, a spus că asemenea scene se întâmplă frecvent, după ploaie. „Este o situație care se tot repetă. Este o mică terasă deasupra sălii de așteptare a pacienților, unde se adună apa în cantitate foarte mare și se infiltrează. La un moment dat, a plouat și la Computerul Tomograf de la Radiologie”, a declarat Borcea, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Potrivit medicului, constructorul a fost notificat de fiecare dată despre aceste probleme. „Ei așa spun, că au reparat, au și re-zugrăvit la un moment dat, inclusiv la Radiologie. Dar de câte ori se trage o conductă pentru aer condiționat sau altceva mai sus, se perforează o membrană care acoperă zona, și apar infiltrații”, a precizat medicul.

Singura veste bună este că, până acum, inundațiile din UPU nu au provocat pagube la echipamentele medicale.

Vezi mai jos imaginile din UPU:

Investiție de 32 de milioane de lei

Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât sediul UPU a fost inaugurat în noiembrie 2020, după investiții de 32 de milioane de lei, iar la momentul respectiv a devenit cea mai modernă secție de Urgențe din România.

Lucrările au fost realizate de firmele SC Drumuri Bihor SA, companie din grupul Selina care a fost și lider de asociere, și SC Construcţii Erbaşu SA.

Din investiția totală, 58% a fost asigurată de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială, iar 42% de Primăria Oradea. Spitalul Județean a contribuit cu cheltuielile privind proiectarea și asistența tehnică (dirigenție de șantier), cotele legale către ISC Bihor și expertiza tehnică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sa va vedem la UPU
Aici nu e vorba de Bolojan ca nu el a proiectat si zidit cladirea, el doar a aprobat si a obtinut finantarile. E vina constructorilor, a proiectantilor, consultantilor, sa le fie rusine. Daca Doamne-feri le vine si lor randul la UPU sper sa nimereasca direct sub un siroi din ala ca doar ei l-au construit asa. Celor de la drumuri bihor sa li se reduca cota de proiecte publice daca asa lucreaza. "[...] de câte ori se trage o conductă pentru aer condiționat sau altceva mai sus, se perforează o membrană care acoperă zona, și apar infiltrații". Pai facem si cu spitalul asta ca si cu strazile? intai asfaltam si apoi spargem pt traversari? Cum sa nu se strice in felul acesta? Se pare ca ne-am cam grabit si cu proiectul acesta daca mai trebuie sa tragem conducte ulterior. La urmatorul proiect mai multa atentie in faza de proiectare ca mai ieftin sa pui extra prize la momentul constructiei decat dupa ce e gata.
Postat 31 Iulie 2022, 13:01 de nihil
Bucurie
E cumva un motiv de bucurie??!! Cel putin cam asta rezulta si din articol si din unele comentarii!! Pentru atitudini de felul asta nemtii au o vorba: ein schadenfrohes Gelächter!! Termenul e german dar atitudinea tipic romaneasca!!
Postat 31 Iulie 2022, 08:30 de AnaConda
Selina firmă de top!!!
" O firma din grupul Selina".... Ce inseamna grup... Doua, trei , zece firme cu acelas patron care capușează banii publici... Lucrări la prețuri exorbitante calitate indoielnică... rezultă=> Profit maxim si fraierii platesc taxe si impozite...
Postat 30 Iulie 2022, 22:48 de strada
uraaa
Viva la politica!
Postat 30 Iulie 2022, 22:05 de Christa
Bravo
Bravo ,inca o lucrare facut de mantuiala,marca bolovan,ieftin si prost Piata Unirii,bazinul olimpic aquapark,ciuperca etc
Postat 30 Iulie 2022, 20:51 de tepes
Ploua la UPU
Bravo: munca de roman...
Postat 30 Iulie 2022, 19:28 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON