URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 August 2020, 15:14

Alianţa USR PLUS propune pentru alegerile locale 2020 o echipă tânără, dinamică şi cu o lungă experienţă în domeniul privat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa care o susţine pe Ioana Mihăilă, candidată la Primăria Municipiului Oradea, îşi propune să aducă în administraţia locală competenţă, integritate, transparenţă şi o viziune strategică în centrul căreia se situează orădeanul.

Pe lista de priorităţi se află o administraţie pentru cetăţeni, transparentă, deschisă pentru colaborare şi consultare, o comunitate care creşte sănătos prin servicii comunitare adaptate tinerilor, vârstnicilor şi categoriilor sociale vulnerabile. Echipa Alianţei USR PLUS pentru Oradea îşi doreşte un oraş verde în care să ne bucurăm de viaţă, accesibil şi o strategie de transport axată pe oameni. Ne mai dorim un oraş dinamic, viu şi prosper.

Cine sunt candidaţii USR PLUS pentru Consiliul Local Oradea? Sunt oameni care au activat în mediul privat, care au confirmat şi au avut rezultate, dar care au şi înţeles importanţa implicării civice.

Marius Sovarschi este preşedintele USR Oradea şi licenţiat în Drept. Absolvent al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, în anul 2004. Are experienţă ca ofiţer de poliţie judiciară, iar ulterior a activat în domeniul privat, ocupând o poziţie de manager într-o companie multinaţională din domeniul transporturilor.

Norbert Barta este absolvent de Matematică-Informatică, inginerie şi management industrial şi design industrial. De 9 ani lucrează în producţia de aparatură electronică industrială şi medicală. În ultimii 5 ani a lucrat în domeniul definirii şi perfecţionării sistemelor de producţie.

Delia Ungur a studiat economia şi are un master în administrarea afacerilor la Universitatea Hull din Marea Britanie. A lucrat 18 ani în administraţia locală. A dezvoltat proiecte de infrastructură şi educaţie: parcuri industriale, o şcoală profesională şi o şcoală internaţională. Din 2017 conduce o companie multinaţională cu 350 de angajaţi în Oradea.

Vasile Dumitriu este antreprenor de peste 16 ani, pasionat de mediu, fondatorul mai multor organizaţii civice şi membru în comitetul de iniţiativă - Oameni noi în politică. Îşi doreşte să implementeze în Oradea modelul suedez de reciclare în 8 fracţii.

Bogdan Cosma lucrează în domeniul construcţiilor de la 19 ani, iar din anul 2009 coordonează proiecte de infrastructură de transport şi dezvoltări imobiliare.

Adrian Derban este antreprenor, iar începând cu anul 2007 conduce două companii, din care una cu capital străin. A studiat Managementul şi Administrarea afacerilor şi lucrează la un proiect menit să reunească diverşi producători din Oradea şi judeţul Bihor pe o platformă comună de export şi promovare a produselor locale.

În 27 septembrie, puneţi ştampila cu încredere pe echipa USR PLUS pentru Consiliul Local Oradea şi pe Ioana Mihăilă pentru Primăria Oradea.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
tineri si nelinistiti
Nu zic de data asta nimic de rau. Sa traiti bine!
Postat 25 August 2020, 21:47 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON