URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Martie 2015, 09:01

Air Force CET: Centrala pe gaz din Oradea va fi construită cu aceeaşi tehnologie ca Air Force One

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

CET-ul din Oradea a ajuns vedetă internaţională. Proiectul municipalităţii de reabilitare a sistemului de termoficare prin achiziţia unei turbine de gaz ţine prima pagină a portalului firmei General Electric, furnizorul echipamentului.

Potrivit articolului, "pitorescul oraş românesc Oradea datează de cel puţin 900 de ani, iar unii localnici glumesc că sistemul de încălzire este la fel de vechi".

Citeşte mai departe, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Pentru necunoscatori !
Faptul ce de 30 de ani CET-ul functioneaza fara filter si toate conducerile nu au facut nimic ca sa le puna in functiune nu inseamna ca nu se poate. In vestu euopei cand treci cu masina pe langa o fabrica de ciment sau un potential poluator habarnu ai !!! Totul functioneaza la parametrii stability, filtrele sunt in functiune si isi fac treaba efficient. La noi numai prostii comenteaza aiurea fara sa stie ce si cum manati doar de simpatii politruce !!! In rest adunati in punga sa aveti cu ce plati cea mai scumpa Gcalorie !!!! CET-ul trebuia construit acolo unde se afla acum CET II ca vantul sa nu aduca praful, cenusa peste orasa asa cum se construiesc unitatile de acest gen oriunde in lume inafara de rRomanica , unde tot capitalist trebuia sa vada la intrarea si iesirea dtara "maretile edifii socialiste"
Postat 12 Martie 2015, 21:25 de scortosul
Zbor usor ii dorim edilului, fara retur !!!
...
Postat 12 Martie 2015, 20:23 de WinDos
Sanatate
Mai important decat pretul gazului/incalzirii/carbunelui/s.a.m.d. este sanatatea oradenilor. De cate ori apare acest proiect in discutie, vad ca tema este pretul Gcal si sursa de energie care a fost aleasa (de Institutul de proiectare impus de la Bucuresti). In opinia mea, faptul ca nu vom mai inspira cenusa este un plus care atarna infinit in balanta pro/contra.
Postat 12 Martie 2015, 13:46 de Augustin
@scortosul
sa-nteleg din comentariul tau ca pretul carbunelui scade odata cu cotatia dolarului?
Postat 12 Martie 2015, 13:05 de User anonimizat
Air force....ehat?
Pai nu-i prea noua atunci tehnologia asta. Au vrut sa se laude, sau nu stiu despre ce vorbesc. Cititi pe Wikipedia despre tahnologia de "ultima generatie". bravo Bolovanule.
Postat 12 Martie 2015, 11:42 de User anonimizat
$$$$$$
Pretul gazului creste odata cu cotatia dolarului ! La fel si factura pe Gcalorie, factura care o sa-o platim noi !!! Tarile europene redescopera carbunele, noi ca fraierii pe gaz rusesc via hungaria !!!! Multumim bolovanului !!!
Postat 12 Martie 2015, 10:47 de scortosul
:))))))
Peste 30 ani: -Mah, cum o murit bunicu tau? -Apoi in accident de aviatie! -Cum asa? -Poi baga carbune la CET si din cauza fumului cazanu o ratat aterizarea!!!
Postat 12 Martie 2015, 10:21 de ferfeleaga
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON